Хостинг фотографий для пользователей Оринго
Чат с менеджером

Поставити питання

 
Ювелірний дім Орінго
0800-759-550
(безкоштовні дзвінки)

Битва смаків

Смажимо холодне та солимо солодке!

Чи здивуєтесь ви, якщо побачите у вінегреті м’ясо? Я так, бо куштувала знаменитий салат лише у його вегетаріанській подачі. Та колись давно, поки вінегрет не потрапив на столи слав’ян, овочі в його складі чудово товаришували з м’ясом чи солоною рибкою. Тепер зовсім невипадковим виглядає друге значення слова вінегрет в нашій культурі — мішанина або суміш. Старовинний рецепт салату олів’є, що містив у собі кубики ланспіку (бульйону) також здається сучасному гурману дивакуватим, тож десь глибоко у своїй куріпково-крабовій душі він справжнісінький вінегрет.довольство

Хтось скаже, нічого шукати зрозумілих поєднань в іноземних стравах. Краще харчуватись їжею, що властива твоєму регіону. Загалом так: вареники, борщ, налисники, голубці — то вже частина нашого генетичного коду. І ми настільки звикли до української кухні, що не помічаємо дивних смакових збігів на своїх тарілочках. Поки хазяйки сперечаються, як вчинити з буряком на борщ — нарізати соломкою чи терти на шатківниці, іноземцям не до таких дрібниць, вони в принципі дивуються букету смаків цієї страви. А коли чують про вареники з редькою, взагалі тихенько сповзають під стіл.

Та не будемо ворушити минуле, нам аби поспіти за розвитком смаків у сучасній глобальній гастрономії. Тут не треба навіть складних за змістом рецептів. Достатньо поєднати 2-3 інгредієнти і виходить справжній оксиморон.

 

Наприклад, ви колись смажили морозиво? За легендою цією «неблагодатною» справою кухарі займаються з 1893 році. Хоча, якщо правильно і швидко все зробити, результат потішить своїм контрастом температур та текстур. А кавун з устрицями? Їх хоча й подають на стіл однієї температури, смакує це поєднання ну дуууже дивно. Хоча, якщо ви пересилили себе і проковтнули устрицю, страшніше вже не буде — червона соковита м’якоть піде як ніж по маслу.стеснение Жартую, звісно, устриці це смачно , най навіть з кавуном.

 

524229adc503d681b0c6fe403f3622b4.jpg

 

А от кава з лимоном мені не відкрилась. Про це поєднання  я чула ще в дитинстві, навіть пробувала приготувати. Та якось не склалося любові і відтоді уникаю сорти зернової кави з природною кислинкою.

Кажуть, що з сиром можна з’їсти що завгодно. Здається, фанати шоколаду вважають так само, тому не вагаючись додають цей приголомшливо смачний продукт до буряка, чорної ікри і навіть мастять плиточку соєвим соусом.

 

80c10818d2acb66c360c9b33e21bddaa.jpg

 

Так можна використати кубики вареного або запеченого буряка для шоколадного фондю й посипати потім їх тертим шоколадом. Який сорт обрати – вирішувати вам. Але якщо вирішите спробувати чорну ікру на канапці з шоколаду, слід зупинитись на білому. Його вершковий, не надто виражений смак краще відтінить смак ікри. І нарешті соєвий соус. Тут все просто: берете улюблену шоколадку чи батончик і просто вмочуєте його у соус.

В США існує ціла спільнота людей, що люблять і готують сендвічі з майонезом та бананом. Задав модний напрямок автогонщик Дейл Ернхардт і його підтримало чимало людей. Згодом виявилось, що це блюдо цілком притаманне кухні півдня країни. Додаючи різноманітні спеції та інгредієнти фани роблять безліч варіацій незвичного сендвіча.

 

5b6bfc3f5a0fa157c423e1910dde2490.md.jpg

 

А найбільш легким способом викликати бум смаків я вважаю рецепт яблук з сіллю. Інгредієнті є у кожному домі і більш менш поєднувані, принаймні для людей, яким не на диво квашені яблука.

А які гастрономічні дивацтва полюбляєте ви?

Наталія Орінго

Татьяна Викторовна
Пт, 02/02/2024 - 16:26

Було цікаво дізнатися про гастрономічні диватства. Було цікаво дізнатися про гастрономічні дивацтва. Мої, мабуть, не таки вже й дивні: люблю шоколад з сіллю або гострим перцем, каву з лимоном, солодкі млинці з солоною начинкою (рибною, м'ясною).
Nifli
Пт, 02/02/2024 - 16:57

В мене улюблений напій - кефір із сіллю та великою кількістю всілякої зелені) А ще люблю смажити шоколад)) Невеличкий шматочок (краще чорного) на металевій спиці треба підсмажити з усіх боків запальничкою над фольгою (обгорткою). Аж поки не буде хрустке шоколадне вугілля. Можна їсти так, а можна вживати в якості приправи. Яблука з сіллю теж люблю, але найчастіше підсолюю лимон) А ще шоколад із блакитним сиром та/або грибами - це дивовижно смачно!
Наталья Оринго
Пт, 02/02/2024 - 17:00

Юліє Олександрівно, а шоколад не встигає розплавитись і втекти?
Nifli
Пт, 02/02/2024 - 17:18

Наталю, спочатку трохи капає на фольгу. Але в цілому добре горить, бо температура вогню в запальничці достатньо висока, тому какао-продукти встигають згоріти, а жири здебільшого випаровуються з утворенням ароматного диму)
brenda
Пт, 02/02/2024 - 17:34

Томатний сік із сіллю та лимонне тістечко - ооо, яка ж це смакота була! Смак шкільних років!... бо тоді в гастрономі, куди ми приходили після уроків, залишалося тільки це, але як же нам із сестрою було смачно!!!
brenda
Пт, 02/02/2024 - 17:48

Кава ані з лимоном (також обираю каву без кислинки) ані з сіллю мені теж не "зайшла". Але дуже полюбляю каву з фісташками, або з солоним арахісом! І так, я їм вінегрет з м'ясом (про таке поєднання не знала, сама об'єднала колись).
olenabuglova
Пт, 02/02/2024 - 22:21

Люблю під каву вприкуску шматочки сиру і сушені фініки, по черзі. Цікаве чередування смаків виходить, солоне-солодке-гірке.
Лелеока
Сб, 03/02/2024 - 04:18

Запечені курячі стейки з вишневим варенням вже не дивина, на мій погляд. А так я геть прогнозована
Kell
Сб, 03/02/2024 - 07:03

Солодкий чай просто обожнюю в поєднанні з солоним бутербродом (скибка чорного хліба з вершковим маслом, маринованим луком і шматком оселедця). Це в нашій родині просто класичний рецепт))) Ще принагідно хочу порекомендувати харків'янам ресторан Трипіччя (доречі, він недалеко від Орінго)! В ньому українська кухня смачна, неочікувано незвична і іноді шокуюча:) Там я вперше спробувала копчену сметану, як така страва взагалі прийшла до голови - я не знаю ))))
Julia777
Сб, 03/02/2024 - 13:31

Дякую за цікаву статтю. Каву з лимоном обожнюю)).