Хостинг фотографий для пользователей Оринго
Чат с менеджером

Поставити питання

 
Ювелірний дім Орінго
0800-759-550
(безкоштовні дзвінки)

Ігристе літо

Літо… Спекотний вечір. Подекуди віє свіжий вітерець, яки, тим не менш, не дуже впливає на солодку втому від справ та сонця. Єдине, що рятує: маленькі бульбашки, наче дрібні перлинки, що піднімаються із дна келиху — тому ігристі і мають таку характеристику, як «перляж‎»…

Якщо шампанське, як і Париж, завжди хороша ідея, то дозволю собі припустити, що інші ігристі також мають високий рівень актуальності, особливо влітку. Проте не завжди доцільно пити келих за келихом із самого ранку, а ось протягом дня нагородити себе парою коктейлів із ігристим за труди праведні — це вже інша річ! Тим більш, що є зовсім прості коктейлі, з двох-трьох інгредієнтів, які легко можна повторити вдома.

«‎Мімоза». Весна вже закінчилася, а ігристе все ніяк не закінчиться! Якщо ви є прихильницею апельсинового сіку на сніданок, то можна змішати його у келиху-флейті із ігристим (можна просеко або ламбруско) у пропорції 1:1. Додає сил та вітамінів організму, особливо якщо вчора була бурхлива вечірка (рецепт на 1 січня № 1).

b00d8bf800d1c0a2259c0871b85553e7.md.jpg

«‎Белліні». Відпочатку це один із найпопулярніших коктейлів Італії. Входить до офіційних коктейлів Міжнародної асоціації барменів (IBA) у категорії «Сучасна класика». Напій був «винайдений» у Венеції між 1934 і 1948 роками Джузеппе Чіпріані (також відомим як винахідник страви «карпаччо»), власником культового «Бара Гаррі», і названий на честь живописця кватроченто Джовані Белліні — через прихильність у своїх полотнах до унікальних рожевих відтінків білого. Колір коктейлю, що вийшов, нагадав Чіпріані цей відтінок. Готується «‎Белліні» дуже просто: 1 частина персикового пюре на 2 частини просічки. В оригінальному рецепті персик має бути білим, але кого це хвилюватиме на вашій кухні?

0f5c88a274e99d65c686c5de588c5772.jpg 

«Чорний оксамит‎». Цей коктейль дуже благородний та вишуканий. Напій був вперше приготовлений барменом клубу Brooks's Club у Лондоні в 1861 році на згадку про смерть принца Альберта, принца-консорта королеви Вікторії. Вважається, що він символізує чорні пов'язки, які носять на знак скорботи. Тоді казали, що «навіть шампанське має бути в жалобі». Сьогодні «Чорний оксамит‎» виготовляється шляхом змішування рівних частин стауту та шампанського (білого ігристого) або сидру без льоду. «Чорний оксамит‎» також можна зробити, наповнивши наполовину келих для шампанського ігристим вином та помістивши поверх вина охолоджене міцне пиво. Різна щільність рідин призводить до того, що вони залишаються переважно окремими шарами. Ефект найкраще досягається, якщо налити стаут ​​перевернутою ложкою поверх келиху. Ви можете вибрати свої варіанти для змішування, але я віддаю перевагу звичайному сухому просеко та пиву Guinness.

bbb77fedb1509cee77f3e83e3dc7fcc3.jpg

«Тінторетто». Коктейль отримав свою назву на честь видатного італійського живописця доби сейченто Якопо Тінторетто. Вважається, що батьківщиною коктейлю є місто Азоло, що неподалік Тревізо. Щоб його приготувати, у шейкер насипають лід і виливають одну частину свіжого гранатового соку і дві частини просеко (або шампанського). Шейкер злегка струшують до охолодження суміші і зціджують вміст в келихи для шампанського — флейту. Вважається, що пити такий коктейль краще взимку чи пізно восени, але ми знаємо, що гранатовий сік на ринку можна знайти увесь рік улыбка

15d0dc14cef633799eb18dd7935b8e6c.md.jpg

«Кір Рояль‎». Мій особистий фаворит через складові частини та мою любов до всього французького. А також через мою подорож до Парижа у 19 років радость Оригінальний коктейль називався просто «‎Кір», та винайдений у Бургундії. Названий на честь героя Опору, священика Фелікса Кіра, повоєнного мера Діжона, де виготовляється смородиновий лікер Cassis de Dijon. Кір, будучи одним із піонерів починання міст-побратимів, чимало сприяв популяризації коктейлю, пропонуючи його всім делегаціям, що приїжджали до Діжону. Існує версія, що коктейль у його нинішньому вигляді був винайдений через те, що запаси червоних вин у краї були конфісковані німецькою армією під час Другої світової війни.

І якщо до складу «Кіра» входив лікер з чорної смородини Cassis та біле сухе вино, частіше за все Аліготе, то до «Кір Роялю» замість вина входить шампанське. Необхідно налити одну десяту частину від коктейлю лікеру Cassis у келих-флейту, а решту залити шампанським. Якщо ви будете використовувати інше ігристе, то це вже буде «Kir Pétillant». Правду кажучи, на основі цієї схеми можна розгорнути ціле поле для експериментів. Можна взяти будь-яке ігристе і майже будь-який лікер (крім вершкових, бо вони підуть ластовинням): пізан, диню, полуницю, малину, абрикос, мандарин, бузину, лаванду, амаретто зрештою! І коктейль щоразу дивуватиме вас новими нотами та глибиною смаку. Власне, так я підсадила свого чоловіка на ігристі вина!

e437b75676abe34ca8663c99a115edb2.jpg

А чи любите ви коктейлі з ігристими?

 

Альона Мінакова для Орінго оринго 2