Хостинг фотографий для пользователей Оринго
Чат с менеджером

Поставити питання

 
Ювелірний дім Орінго
0800-759-550
(безкоштовні дзвінки)

Наливаймо та настоюймо!

Наливки та настоянки — це велика частина української алкогольної історії, і зараз важко уявити автентичний бар без асортименту наливок та настоянок із сучасними чи адаптованими традиційними рецептами. Але назва цього типу алкоголю не одна: отже, чимось вони відрізняються?

Насамперед варто пам'ятати, що наливка — це таки настоянка, але не кожна настоянка — це наливка. Відмінностей кілька: 1) за типом сировини: наливки готуються лише з плодів та ягід, настоянки — з сушених плодів, корінь, трав, прянощів, кісточок. 2) За кількістю цукру: наливки — від 28% до 40%, настоянки — до 30%, тобто останні менш солодкі. 3) За міцністю: наливки менш міцні, 18-20%, настоянки міцніші — до 45%, а іноді в авторських рецептах і вище. Зараз виникає все більше варіацій на тему настоянок і наливок, рецепти та критерії змішуються, народжуються нові смаки та правила, тому заглиблюватися в докладніші деталі поки не будемо. Але запам'ятаємо, що призначення цих напоїв теж від початку було різне: наливки для частування, а настоянки використовувалися як лікарські засоби.

0dcaa48c1f0b98f9126bd25dcc313b44.md.jpg

З початком обурливого утиску української культури алкогольний ринок наших національних продуктів розцвів буйним цвітом. Виробники камерних барів вийшли на крафтовий рівень, а крафтові майстерні впевнено популярізуються та завойовують серця народу. Поділюсь з вами кількома своїми улюбленими виробниками, які не зупинили свою роботу і під час воєнного стану.

Хані Баджер. З цим виробництвом крафтових настоянок та наливок за старовинними українськими рецептами я знайома ще з далекої виставки Wine & Spirits Ukraine 2019 року, після якої їхня продукція почала з'являтися навіть на Розетці. Кропітлива праця зі збирання рецептів з усіх регіонів України, їх офіційне оформлення та реалізація, участь у дегустаційних конкурсах, постійні нагороди з 2018 року та поява сотень фанатів — талановита команда пройшла величезний шлях! У їхньому асортименті все вивірено і витончено: вас обов'язково зачарує або міцна настоянка «На бджолах», або незрівнянний джин, або фірмові вишнева чи кизилова наливки (мій особистий фаворит). А який ароматний напій вони роблять із троянд! Рекомендую обов'язково ознайомитися та замовити собі пляшечку.

31ef61c03f21263c1a4509c70acaad72.md.jpg

Drunk Master. Де, як не в незламному Харкові роблять алкоголь під удари ракет та диринчання Шахедів? Євген, винороб з більш ніж дванадцятирічним стажем, колись поставив собі за мету виробляти власне вино і створив крафтову виноробню «П'яний майстер», вторинним продуктом якої стали чача і кальвадос. Згодом в асортименті з'явилися також настоянки та наливки, і це найкраща знахідка для тих, хто любить ці продукти більш сухими: журавлина, вишня, смородина у Євгена виходять сухішими, але при цьому дуже натуральними та об'ємними за смаком! Підтримуйте незламність Харкова та замовляйте свої улюблені настоянки чи вино.

b1e68eb996c85fc5ee9b9f1fb9e9dae9.md.jpg

У кого ще крафтові настоянки та наливки не асоціюються зі Львовом? Місто Лева відоме своїми алкогольними експериментами по усіх усюдах. Саме цей сувенір можна не лише купити там, але й замовити для себе як відлуння милих серцю спогадів. Широкий асортимент, незвичайні смаки, невимовна атмосфера від кожного ковтка — «Наливки зі Львова» були і залишаються особливими! Моїми улюбленими стали «Вишнева» та «Лісова».

df64e5d6bfb3cf3192f157cb38e68880.md.jpg

Четвертий у списку виробник відоміший своїм дуже пристойним джином, який назавжди підкорив моє серце. Але є у Крафтової Крамниці «Alchemist» ще й три види настоянок, проте яких! Ароматна вишня, глибока чорна смородина, яку можна навіть використовувати для коктейлю Кір рояль замість Creme de Cassis, і чудова журавлина, яка гарна як сама по собі, так і у твісті на коктейль Космополітен. Автори показують високий рівень і є гідними конкурентами для гігантів ринку: це дійсно варто спробувати

8adb3df7f7f6a415217d3ed1143bdc44.md.jpg 

А у вас є улюблені настоянки та наливки? Давайте ділитися смачненьким!

 

Альона Мінакова для Орінго оринго

Soko_Lova
Пт, 07/04/2023 - 10:13

Мої улюблені наливки з чорної горобини (у вас колись вичитала рецепт, жаль, лінк не зберегла) та з вишень. Взагалі їх так просто робити, що по сезону я тепер щороку роблю щось смачне ягідне. Взимку то - як теплі промені сонця: трохи зігрівають, врівноважують та нагадують аромати літа.