Хостинг фотографий для пользователей Оринго
Чат с менеджером

Поставити питання

 
Ювелірний дім Орінго
0800-759-550
(безкоштовні дзвінки)

Непоєднувальні гастропари

Гастропарами звуться алкогольний напій та подана до нього страва. Чи хоча б один продукт, як от сир чи горішки. Але разом із вином, наприклад, це вже гастропара. І є деякі, які вже стали класикою: як лосось із білим вином чи червоне м’ясо з Ріохою. А як щодо незвичних чи подекуди шокуючих пар?

d4d3b207e2c4d9fa57d824ed783e50a2.md.jpg

 

Почнемо з ігристого! Ігристе — штука хитра. Особливо в плані гастропари!

Яка їжа виникає у вас перед першими очима, коли ви думаєте про келих ігристого? Приблизно одні й ті ж поради з м'яких сирів, морепродуктів і лососю можна зустріти в кожній третій добірці страв до ігристих.

А ось що цікавого можно обрати:

Шампанське + картопля фрі. Хто ще не чув, це майже класичне поєднання, як із устрицями. А ще можна запечені грудки індички з прянощами, севичі з сибаса і навіть деякі види бургерів. До речі, на прикладі картопельки можете спробувати із шампанським також чіпси з сіллю.

Кава + паелья з морепродуктів або курки, свіжі салати, тушковані овочі, смажені креветки, запечені равлики — каталонська середземноморська кухня вам на допомогу. А ще під рожеву спробуйте запечений камамбер.

Просекко + салатик з майонезом. Саме його найчастіше радять до тієї самої олів'єшки. Мені сподобалося до паштетів з курячої та качиної печінки і з нею ж у сметані, з лососевим паштетом, брускеттами з грушею та сиром.

Ламбруско + паста. Чи навіть суші. Найпростіше і гастрономічніше ігристе.

Насамкінець можна було б обрати ще й оселедець із зеленою цибулею на картопляному пюре під блан-де-блан (бо він повністю з шардоне).

 

a783c9e84e20431bdf3fac677f22ec03.jpg

 

Це все не так несподівано? Добре, давайте звернемося до поєднання вина з фаст-фудом? Обираємо:

Поп-корн + шардоне. Смак шардоне складний, він багатий на відтінки та півтони. Різкий солоний смак поп-корну відмінно відтінятиме горіхові ноти шардоне, а маслянистість пом'якшить кислоту, що властива цьому сорту.

Чіпси з беконом + піно нуар. Насправді піно нуар створений для того, щоб бути випитим разом з чимось настільки хімічно яскравим і сильним за смаком, як чіпси.

Хот-дог + рислінг. Насправді вся справа в гострій морквині та гірчиці. Саме тому рислінг вважається ще й чудовим рішенням до страв азіатської кухні (поціновувачи рамену, занотовуйте).

Шаурма куряча + рожевий піно гриджіо. У чудовому поєднанні насправді немає нічого дивного. Адже основа її начинки — це курка з овочами, а вона гарна саме з рожевими винами. А ось для свинячої чи яловичої шаурми вже потрібне червоне танінне вино.

Нагетси + совіньйон блан. Нічого дивовижного знову: до такого універсального фаст-фуду, як нагетси, чудово підійде не менш універсальний совіньйон.

 

e6acec0678c49a6acd2a5a2669d319a4.md.jpg

 

Що з усього ви б наважилися спробувати?

І які несподівані поєднання з ігристим чи тихим вином траплялися у вас? без понятия

 

Альона Мінакова для Орінго

Nifli
Пт, 02/02/2024 - 18:46

Зазвичай ігристе майже так і поєдную. До шампанського ж найчастіше обираю пісочні тарталетки або еклери з начинкою з крем-сиру з ікрою. Каву - із смаженими морепродуктами та камамбером. А ось до креману (блан де блан) - мені найкраще смакують ті ж самі тарталетки з начинкою із жульену (з печериць та курячого філе). А ось суші можу запивати будь-чим))) Стосовно просеко нічого не можу сказати, бо споживаю його здебільшого в коктейлях. А ламбруско - взагалі не моє... Найбільш здивувала порада поєднати пино-нуар із чипсами. Не уявляю! Мені здається, піно надто тонкий для такої "ядерної" компанії. Є побоювання, що чипси просто "забуватимуть" рецептори, заважаючи насолоджуватися гарним вином. Звісно, може, я помиляюся... Цікаво почути відгук від тих, хто вже так поєднував)
Nifli
Пт, 02/02/2024 - 21:59

Нагетси із совіньон блан - це перевірено бездоганно!))
Nifli
Пт, 02/02/2024 - 22:19

Щодо тарталеток: те шо продається в АТБ, Рості та Opti під назвою пісочні - взагалі не пісочні, а з жирного тіста ближче до наполеона. Але теж непогано до ігристого) Можна фарширувати будь-чим, доволі щільні й достатньо довго залишаються хрускі й не просочуються. І мають приємний присмак бріошей, що до ігристого - безпрограшний варіант! Жульен роблю з порізаного на шматочки курячого філе та аналогічних шматочків шампіньйонів, подрібненої цибулі й соусу бламанже, або звичайної сметани із зеленню.
Cleona
Пт, 02/02/2024 - 22:37

Шампанське - тофу, просекко - начос з різними соусами.