Хостинг фотографий для пользователей Оринго
Чат с менеджером

Поставити питання

 
Ювелірний дім Орінго
0800-759-550
(безкоштовні дзвінки)

Несподіване зимове

Який алкоголь у вас асоціюється з зимою? Ігристе, глінтвейн, портвейн, самогон? Якою б не була відповідь, є декілька досить “зимових” напоїв, які ви гарантовано не дегустували. Цікаво?

Ялинова паморозь на кінчику язика і журавлина в снігу: «неджинний» джин KOVAL. Ні, це не флакон парфумів, хоча дуже схожий — натуральний джин аж із 13 рослинних компонентів із Середнього Заходу США, журавлинна бомба, джин-лікер, який стане улюбленим аперитивом. Він не солодкий: кисла натуральна і насичена журавлина в ньому потопає в колючому ялівцю, свіжому ранковому інеї та цілому букеті гірких трав.

Щоб розкрити всю його красу, треба спробувати чистим чи з льодом. Ви закохаєтеся в цей журавлинний вир із хвилями анісу та розмарину, навіть якщо ніколи не любили джин. Я ніколи ще не бачила алкоголь, який так би точно передавав атмосферу морозної снігової сонячної зими! Головна хитрість: після того, як зробите ковток і насолодитеся кислинкою журавлини, зробіть глибокий вдих ротом — і отримайте потужну морозну свіжість, як у тій рекламі Бленд-а-меда, коли чувак видихав завірюху та сніг! Смак вийде більший, сухий ялинковий післясмак залишиться на довше, і настрій відразу підніметься!

8fb71aff91738d61be34236702dcc6f5.md.jpg

Хочеться не морозного, а солодкого? Загорнутися у ковдру під новорічні мелодії та світло гірлянд? Саме час придбати шоколадний Spicebox. Канадський віскі часто не люблять, бо він робиться не за такими суворими правилами, як, наприклад, скотч. Але у випадку Spicebox нам про це можна не думати — тому що це історія не про віскі. Легкий, пряний — він так ніжно гріє, наче обіймає. Варто тільки відкрити пляшку — і вам буде нестерпно складно вигадати інший ідеальний напій для зими. Це справжнє скраплене сонячне світло, тягуче, медове, пряне, з ваніллю та величезним букетом спецій. Шоколадні акценти вирують у ароматі і залишаються у післясмаку, ніжно та ненав'язливо. Виробник запевняє, що напій готується методом холодного настоювання з какао-бобами — а як на мене, він готується якоюсь незрозумілою магією, побутовим чаклунством промислового масштабу, коли неможливо пояснити кохання з першого ковтка і відірватися немає жодної можливості. 35% міцності зовсім не відчуваються, а відчувається, що купувати треба одразу кілька пляшок.

badd93e40cb7fbe9f19575f7d4ee9357.md.jpg

Взимку повітря пахне зовсім особливо: свіжий, морозний вітер холодить шкіру і подекуди нагадує морський бриз. Трохи солі і водоростей, тонкі феноли — вони переплітаються з солодкою ваніллю, легкими нотами фруктів і п'янким ароматом смаженого солоду. Можна навіть відчути смак: насіння гірчиці, перець і ванільний крем з додаванням верескового меду, солі, лимона і димом багаття. Дим залишається в довгому післясмаку, переплітаючись з солодкістю, нотами цитруса і попелу. Ви вже вгадали, що я розповідаю не про повітря, а про віскі улыбка Цей віскі — як зима на морі! Витриманий 10 років, він показує свій яскравий характер і міцність 54,2%. Всього 352 пляшки випустив відомий ботлер Sansibar Whisky в серії Finest Whisky Berlin — і один з них є у Харкові. Дистилерія невідома, проте подейкують, що знавці зможуть вгадати її за основними нотами смаку.

241c65de655cd563163272a944e887fe.jpg

Ну добре, давайте тепер до добре знайомого. Який напій може бути більш зимним за глінтвейн? улыбка Проте що у ньому несподіваного? Я поділюся з вами кількома знахідками з давно минулих подорожей Європою, бо вони можуть привнести у знайомий глінтвейн щось нове! Тож додаємо у гаряче вино:

Журавлину. Тим більше, зараз сезон. Не забудьте замість апельсина лимон — тому що з журавлиною у нього ідеальна пара, і смак розкривається найбагатшим букетом. Додавати разом зі спеціями, діяти за класичним рецептом.

Амаретто. Так роблять у північній Європі, я пробувала у Брюжі: горіхові ноти освіжають, а мигдальна гіркота приємно бадьорить! Лити у склянку.

Смачне міцне. За попереднім прикладом, можете додати все, що має власний смак, що поєднується з вином: від хорошого бренді до суперочищеного самогону і крафтової граппи. Настоянки також можна. Лити у склянку.

Сухофрукти: родзинки, чорнослив, інжир, курагу, — все, що завалялося зі старих запасів. Оскільки вино прогрівається, висушені плоди все одно віддадуть свій смак основі. Додавати разом із спеціями.

Принадність гарячого вина в тому, що вкинути в нього можна буквально що завгодно — що у вас є — це коли в банку меду поскребли і останню гвоздику з пакетика витрусили. У будь-якій кухні хоч щось цікаве, та знайдеться. А в склянці та в душі вже буде тепліше!

ed77e3a65b2deaff67d04669ff0a94c7.jpg

 

А що ви обираєте пити взимку?

 

Альона Мінакова для Орінго оринго 2