Хостинг фотографий для пользователей Оринго
Чат с менеджером

Поставити питання

 
Ювелірний дім Орінго
0800-759-550
(безкоштовні дзвінки)

Осіння алхімія

Час чаклувати, час жити, час варити! Торкнутися справжньої алхімії можна на власній кухні, особливо якщо у вас вже є тикви та яблука…

Осінній час все перетворює на казку — і якщо ви готуєтеся прожити цю осінь особливо, не нехтуйте можливiстю додати у своє життя трохи простих елексирів, що роблять повітря прозорішим, а небо глибшим. Сьогодні готуємо настоянки з тикви та яблук!

Перш за все вам потрібна якісна алкогольна база, бо без неї ніяк. За неї відіграє півлітри якісної горілки чи чистого самогону (міцний алкоголь краще витягує ефіри; і якщо це спирт на 70% — це супер, тому що за два тижні витягне ефіри на максимум). Можна також обрати віскі чи ром від 40%, бо нижче немає сенсу брати: бо міцність настоянки впаде десь градусів на 15-17%. Тож на півлітру вам достатньо буде 300 г гарбуза, якщо напій буде мiцний; а якщо слабший, то від 150 до 200 г (краще 150 чистої порізаної без насіння).

56ba90eb5e2529cc065803ac22a7fa1a.jpg

Тут і саме зараз зупиніться і переведіть подих. Зараз буде істина, що засяє перед вами і змінить усі ваші експерименти з домашніми настоянками на краще. Готові? Гарбуз треба спершу заморозити. Як будь-які фрукти чи ягоди, тому що вода при заморозці розширюється і руйнує клітинну мембрану, тому ефірні олії і усілякі смаколики краще віддаються у настоянку. Чиста алхімія! Потім ховаємо майбутню настоянку у темне місце на два тижні щонайменш.

Якщо бажаєте солодку настоянку, цукор краще додавати після двох тижнів. Тобто відкриваємо, фільтруємо та додаємо. Але є “але”: додаєш трохи цукру і залишаєш на днів зо два, а потім куштуєш. Якщо сподобалося — то й годі. Якщо ні — продовжуймо. Кращим засобом додати цукор є сироп — або робиш сам, або купуєш який схочеш. Стевію краще не додавати, бо вона гірка й все псує.

889d8ff241b27854d8ebd56a34ef3828.jpg

\У цього простого рецепту найкращої настоянки з гарбуза є продовження: зі спеціями! Уявіть собі ваш ідеальний гарбузовий пиріг і підберіть для нього спеції. Але знову є “але”! Додавати треба втричі менше, ніж у пиріг. Спеції додають одразу, разом з гарбузом, тому їх не повинно бути багато. Фільтрувати від спецій треба також через два тижні, перед тим, як будете підсолоджувати. Хоча можна пити настоянку й одразу, але при витримці смак завжди багатший і кращий. Ідеально буде витримати не більше двох років, бо тоді вже смакові якості губляться.

І якщо ми з вами так ґрунтовно готуємося цього року до Гелоуїну та його різновидів у різних релігіях та культурах, давайте зробимо найдоступнішу настоянку з усього наявного осіннього арсеналу: яблучну! Згадаємо цей аромат злегка солодкої свіжості, хрускіт укусу та гіркоту йодованих кісточок! Осінь — ідеальний час, щоб запасати яблука, особливо у напоях. улыбка

e591a099136582c8676b8e583512b1ae.jpg

Процес готування настоянок з яблук не такий складний, він вимагає зовсім небагато часу, але треба мати трохи витримки: як своєї, так і для настоянки. Для останньої краще обрати яблука ароматні та тверді, з пізніх сортів. Вони не обов'язково мають бути солодкими — з кислих сортів напої виходять цікавішими, яскравішими. Існує думка, що для нашого хобі більше підходять яблука червоні, ніж зелені, але це лише думка. Перевіремо? улыбка Тут все залежить від сортів та зрілості яблук.

Покладайтеся на нюх, то буде правильніше. Головне, щоб яблука були цілими, не підгнилими і бажано без “мешканців”. Зрозуміло, найсмачніші ростуть у сусіда радость

Як алкогольна основа підійде якісна горілка або чистий домашній самогон. Вірним рішенням буде взяти харчовий спирт хорошої якості, якщо на такий є вихід. Цікавим може вийти напій з бренді, чи з дешевого віскі. Кількість яблук визначаємо так: чим більше яблук, тим більш насиченим буде смак. Спробуйте варіацію від п’яти до десяти яблук на півтора літри горілки (розведеного спирту чи самогону).

Яблука потрібно помити, видалити серцевину з насінням та нарізати часточками. Якщо хочете, трилітрова банка має бути заповнена на дві третини або на три чверті. Далі заливаємо їх горілкою. Щільно закорковувати банку не потрібно: краще перев'язати папером або щільною тканиною, щоб напій протягом двох тижнів настоювання “дихав”. Цю настоянку краще залишити визрівати на підвіконні, куди надходитимуть останні промені сонця осені, що йде — якщо хочете темніший колір. А якщо ні — прибираємо у темряву комори. Через два тижні настоянку потрібно відфільтрувати, розлити в чисті пляшки і дати відпочити від двох тижнів до нескінченності. Як ви пам'ятаєте з опису гарбузових настоянок, смак змінюватиметься і розкриватиметься все щільніше і пишніше.

9e2f779c0b9a383eca42f617e8e6bbc2.jpg

Наші бабусі та прабабусі заготовляли консервацію, а ми заготовляємо на зиму настоянки — а що обираєте заготовляти ви?

 

Альона Мінакова для Орінго