Хостинг фотографий для пользователей Оринго
Чат с менеджером

Поставити питання

 
Ювелірний дім Орінго
0800-759-550
(безкоштовні дзвінки)

Упорядковуємо задоволення

Пити треба в міру! Знайома теза? Як же дізнатися, де та сама межа, більше якого пити не потрібно? Корисними порадами ділиться наша алкоблогерка Альона. Нагадаємо: це читання для дорослих, надмірна втіха алкоголем може зашкодити вашому здоров'ю. улыбка

Почати спробуємо з фактів: лікарі рекомендують не перевищувати 1 порцію алкоголю на день для жінок та 2 порцій для чоловіків (1 порція = 150 мл вина, 330 мл пива або 45 мл міцного алкоголю). Можна використовувати і відоме правило, встановлене французькими медиками: два дні на тиждень людський організм не повинен приймати алкоголь (у жодній формі). Вікова практика встановила такі обсяги напоїв, що приймаються: сухі виноградні вина середньої міцності 10-12% об. — для жінок 200 мл. на день, 300-400 мл. для чоловіків на день; коньяк, кальвадос середньої міцності 40-42% об. — для жінок 60 мл. та 80-90 для чоловіків. Так що першим кроком до "пиття в міру" цілком можливо визначення обсягу, який ви плануєте подужати за вечір, виходячи з особистої переносимості та бажаного результату.

4c34576855036bb4f495f31f57b9cbe1.jpg

До речі про переносимість: міра у всіх людей різна, це правда. Для когось норма — келих за вечерею, для когось — 2 л самогону в одну особу. Насправді норма залежить від стану організму, ваги і росту, хронічних захворювань, статі, віку, і звичайно від індивідуальної переносимості алкоголю. Як тут вирахувати єдину норму для всіх? Зрозуміло, що це неможливо. Але є робоча схема, яка може допомогти насолодитися алкоголем, при цьому зберігши ясність розуму та отримуючи приємні враження.

Напочатку нам з вами потрібно забезпечити алкоголю правильні умови подачі, щоб він максимально показав себе. Почати можна з келихів: підібрати потрібну форму та сервірувати стіл, щоб створити для себе атмосферу приємної дегустації, а не просто прийому алкоголю нашвидкуруч. Навіть якщо у вас немає якихось специфічних келихів, можна обійтися навіть просто естетичними. Наприклад, для вина у мене 2 види універсальних: дегустаційні та тюльпани для ігристих, у яких однаково добре розкриваються ігристі, білі, помаранчеві та рожеві. Головне, щоб не чашки: бо келихи вже гарантують настрій!

3ed1647a7794002e848610c3ad343677.jpg

Ставте своєму мозку завдання — дотримання умов дегустації також допомагає тримати хаос вечірки під контролем. Звертаємо увагу на температуру подачі: різні вина при певній температурі розкриваються краще. Ігристі та легкі білі вина — 7-10 ℃; щільні білі та розе — 10-13 ℃; легкі червоні — 13 ℃; щільні червоні — 15-18 ℃. Віскі та коньяк можна подати при кімнатній температурі, але для першого використовувати каміння — це теж плюс до атмосфери. А якщо йдеться про коктейльну вечірку, з приготування коктейлів можна зробити справжнє дійство! Це теж не дасть надто розслабитися та втратити контроль.

Гастро супровід обов'язковий! Адже навіть найбадьоріші духом і сильніші тілом можуть звалитися після кількох келихів на голодний шлунок. Віддавайте перевагу не надто важкій їжі, але й не покладайтеся на легкі салати: сири, тарталетки, червона риба, креветки, брускети, а до шампанського іноді й картопля фрі — допоможуть не втратити голову. Обов'язково слідкуйте за водним балансом і дотримуйтесь правила "один келих алкоголю — один келих води". Саме достатня (але не надмірна) кількість їжі та води дозволяє не лише триматися в рамках пристойності, а й продовжувати вечірку якомога довше — такий метод чудово підходить для новорічної ночі.

dfb434a2710c8254d4a3662af5c90b51.jpg

Дегустація на те, щоб насолоджуватися! Якщо немає мети знепритомніти, насолоджуйтесь кожним ковтком, відчувайте смак напою та спілкуйтеся з друзями. Чим повільніше ви п'єте, тим менша ймовірність того, що ви переберете з кількістю. У такій справі зайве говорити, що напої мають бути якісними — тоді і вам буде приємніше, і організму легше.

І які б методи ви не використовували в боротьбі за помірно тверезий вечір, пам’ятайте: головне — задоволення, яке не переходить у забуття!


 

Альона Мінакова для Орінго