Хостинг фотографий для пользователей Оринго
Чат с менеджером

Поставити питання

 
Ювелірний дім Орінго
0800-759-550
(безкоштовні дзвінки)

Як втамувати спрагу на Різдво: популярні різдвяні напої

Різдвяний святвечір — це особлива магія. Святкова ялинка, запах мандаринів та домашнього печива — для когось вони створюють атмосферу свята, а комусь достатньо й бачити запаленими святкові вогні у місті. Традиційна різдвяна вечеря у цей день повинна мати 12 страв, які не тільки наситять, та ще й порадують око. А ось із напоями все не так просто. Сьогодні розберемось, що прийнятно пити на Різдво.

Почнемо зі знаменитого узвару — цього ароматного українського напою, який традиційно подається на Святвечір. Він готується з сушених яблук, груш, чорносливу та родзинок. У класичному рецепті у узвар додається лише мед, без цукру. Але головний секрет приготування полягає не в інгредієнтах, а в особливій технології "зварювання". Сухофрукти заливають водою, доводять до кипіння, а потім швидко знімають з вогню. Після цього додають мед і залишають настоюватися близько доби. Саме така технологія дозволяє отримати по-справжньому ароматний, густий та солодкий напій. А ще вітамінний та корисний для здоров’я!

e8b1f1976af05a6f79372a59f35b69dc.jpg

Поряд із узваром, популярним вибором для різдвяного столу є морс. Його варять із різних ягід — журавлини, брусниці, вишні, малини або їх суміші. На відміну від узвару морс вариться на повільному вогні близько 10 хвилин після закипання. Цей прохолодний напій з яскравим ягідним смаком та приємною кислинкою чудово втамовує спрагу. До речі, за повір'ям у Святвечір краще пити саме морс, компот чи квас, а не просту воду.

3f49ac91a3e926ec7dfc60f88060adb4.md.jpg 

Гарячі різдвяні напої, хоч уже й перекочували до нашого столу, все-таки найчастіше подаються на Заході. Вони ідеально підходять для холодної зимової погоди, адже вони зігрівають, розслаблюють та піднімають настрій. З безалкогольних варіантів можна спробувати гарячий шоколад. Для його приготування потрібно взяти плитку темного шоколаду з високим вмістом какао (не менше 60%) та розтопити її у гарячому молоці. Потім додати кукурудзяне борошно і цукор, та добре розмішати.

Алкоголь на Святвечір не заборонений, але й не обов'язковий. Найчастіше до столу підходить сухе червоне вино. Воно добре поєднується з більшістю страв і не надто п'янить. А якщо ви не любите вино, то можете скуштувати різдвяне пиво. Це особливий сорт пива, який відрізняється від звичайного темнішим кольором, багатим смаком з нотами прянощів та високою міцністю.

І звісно не забуваймо про гарячі алкогольні напої, які вже давно стали класикою зимових вечорів. Вони не лише зігрівають, а й доповнюють атмосферу свята та затишку. Найвідоміші з них — це пунш та глінтвейн. Пунш — напій із п'яти інгредієнтів, що найчастіше робиться з додаванням рому, лимонного соку, меду та кориці. Його можна пити як гарячим, так і холодним. З глінтвейном всі вже знайомі, я додам тільки, що в Австрії, Бельгії та на півночі Німеччини до нього додають амаретто — це додає пікантного відтінку мигдалю та атмосфери свята. При цьому чудовий напій вийде і з білого вина. При приготуванні глінтвейну вино також не варто кип'ятити, адже всі корисні властивості, що надають йому смаку, пропадуть. Грог, як найбільш овіяний міфами напій, рецепт якого за повір'ям належав капітану Нельсону, також може підійти для зимового застілля. Це напій з рому, чаю, спецій та цукру. Найчастіше в рецептах його потрібно підігріти до 80 градусів, а потім наполягати під кришкою близько 10 хвилин.

5e6265a1df0485578a571948d6dde9f9.jpg

Як бачите, вибір напоїв для різдвяного столу є. Головне, щоби було з ким розділити їх. З Різдвом! снеградость

 

Альона Мінакова для Орінго