Хостинг фотографий для пользователей Оринго
Чат с менеджером

Поставити питання

 
Ювелірний дім Орінго
0800-759-550
(безкоштовні дзвінки)

Якби молодість знала...

Усі ми вчимося на власному досвіді. Так, можемо привласнити чийсь, навчитися, попрактикуватися — та, зрештою, ми це проживаємо індивідуально, то ж і досвід власний. А от хіба хтось вчить нас цілеспрямовано… пити?

c5a6b060ae560449252f68771c2ab734.jpg

Мене пити не вчили. За алкоголь не ганяли, вдома часто були друзі батьків, проте все було досить цивільно. Над головами мріяло неформальне гасло: “краще пий вдома нормальний алкоголь, аніж під забором із сявками”. Проте культури пиття як такої було мало. А пізнавати цей невідомий та заборонений (добре, для мене не заборонений) світ алкоголю хотілося. Тож… Давайте чесно, коли тобі 15, і хочеться випити та культурно посидіти з подружками (чи боронь боже з хлопцями), доступу до батьківського бару немає (максимум — до бабусиного самогону), а грошей тільки на булочку з корицею — вибір напоїв невеликий. Проте варіантів облажатися ввечері та обнудитись вранці — достобіса! Тож цього п’ятничного вечора розповідаю вам, як я вчилася на власних помилках. Можливо, якісь із них стануть вам (сподіваюся, ні!) у нагоді улыбка Тож, чого точно не треба робити?

1. Змішувати горілку з енергетиком. Моє покоління впевнено грішило горілкою з редбулом. Забудьте як страшний сон це навантаження на серце, є куди простіший та смачніший рецепт: горілка, пиво та зелені оливки (розсолу з-під оливок теж можна додати). Все, природно, не змішувати в одній склянці. Спочатку пиво, бажано світле, у кількості однієї пляшки, потім — горілка з оливками.

c1f5eba51933476736b25674e3628ec4.jpg

2. Ігнорувати лимон. Так, в умовах пластикових стаканчиків на лавці незручно і необов'язково, але замість горілки з колою у вас буде вже майже Куба Лібре. Зраз лимон є можливістю збалансувати гіркий чи солодкий смак у коктейлі, тож не треба боятися його використовувати за смаком. І навіть «Три сокири» з пивом з лимоном стають смачнішими! (не питайте, звідки я це знаю)

3. Чи не дивитися склад. Між горілкою зі спирту люкс та 10 доларовим віскі на зернових спиртах я оберу останній. У невеликих магазинчиках спальних районів або у АТБ навіть зараз є дешевий ноунейм із добрими складами — це реально вихід. Наприклад, я знаю білий ром по 200 грн за літр, фірма незрозуміла, склад правильний, на смак – чистий алкоголь без власного смаку та запаху. Або абхазьський бренді у АТБ. Отруєння не викликає, колишніх по СМС також.

a9c519a43e7806152920d243a0603d3d.jpg

4. Переборщити з пивом. Якщо воно не у пластику з кришкою, його складно не допити: у парку з пляшки (так, я ще пам’ятаю часи, коли можна було) або у генделі зі склянки —  зрідка хто кидав недопитим, навіть якщо вже не лізло. Чи це психологія, чи жадібність, але працювало завжди і на всіх залізно. Зараз, звичайно, ситуація змінилася, проте прокляття недопитої пляшки досі існує, подекуди навіть не тільки пива улыбка

5. Надсилати за алкоголем хлопців. Це зараз чоловік вже знає мої смаки (хоч і не досконало), може надіслати фото з магазину, уточнити бюджет. А коли мені було 16 — які телефони, які бюджети? Тим більше, що дівчатам у картатих спідницях горілки не продадуть. Тож коли ми були вимушені покластися на хлопців, вони приносили: 1 л горілки, галетне печиво та сік мультивітамін з м'якоттю сливи одеського консервного заводу; дешевий бридкий портвейн; палену горілку без закуски чи соку; кагор у тетрапаках… Тож ми з дівчатами вирішили: як не можна уникнути вечірки — її треба очолити! І тримати під контролем. Чоловіки вміють обирати алкоголь, але не у 16 років.

Звичайно, список провалів п’ятьма пунктами не обмежити, проте загальний список, без уточнень. А чи ви вчилися пити?

 

Альона Мінакова для Орінго