…І кожного року настає Новий рік. Часові все одно, що там коїться у людей: новий рік все одно настане рівно опівночі. Тож відсвяткуймо нову сторінку нашого життя і сподіваймося, що вона буде світлішою за попередню!
Новий рік — це час чаклунства, коли кожен хоче відчути казку. Хтось для цього збирається у родинному колі, хтось переглядає улюблені фільми, хтось вбирає ялинку, а хтось дякує тим, завдяки кому ми можемо зараз все це робити. І якщо у вас є затишна кухня та бажання додати до казкової ночі нових смаків, зберігайте собі рецепти новорічних коктейлів!
Класичний «Журавлинний Мохіто». Цей коктейль — зимовий варіант відомого коктейлю, в якому ніжна м'ята поєднується з кисло-солодкими нотками журавлини. Вам знадобиться: 50 мл білого рому, 20 мл журавлинного соку, 1 лайм, кілька гілочок м'яти, 2 чайні ложки цукру, газована вода. Готуємо просто: у склянці розім'яти м'яту із цукром та соком половинки лайма; додати лід, ром і журавлинний сік. Долити газованої води, прикрасити гілочкою м'яти та кружечком лайму. Насолоджуйтесь!
«Мандариновий Фізз». Мандариновий аромат — символ Нового року, а цей коктейль вражає своєю легкістю та елегантністю. Беремо: 50 мл джину, 20 мл свіжого мандаринового соку, 15 мл цукрового сиропу, газовану воду. Змішайте джин, сік та сироп у шейкері з льодом. Перелийте в келих, долийте газованої води. Прикрасьте мандариновою цедрою або кружечком мандарину.
«Гарячий яблучний сидр». Ідеальний вибір для холодної зимової ночі. Цей коктейль подається гарячим! Що необхідно: 150 мл яблучного сидру, 50 мл бурбона, дрібка меленої кориці, скибочка апельсина. Важливо! Яблучний сидр — це не та хімота, яка продається на розлив у пивних кіосках. Спробуйте натуральний французький, або наші варіанти, наприклад, YSLA. Підігрійте сидр на плиті, але не доводьте до кипіння. Додайте бурбон, перемішайте. Подавайте в кухлі, прикрашеному апельсином і корицею.
«Кокосовий Еггног». Цей коктейль здивує ваших гостей своїм вершковим смаком та незвичайним тропічним акцентом. Нехай ця маленька кокосова хитрість дасть вам трохи натхнення: додавати цікаві інгредієнти до улюблених коктейлів, щоб додати їм новорічного настрою! Інгредієнти: 200 мл кокосового молока, 50 мл рому, 1 яєчний жовток, 1 чайна ложка цукрової пудри, дрібка меленого мускатного горіху. Готуємо: збийте жовток із цукровою пудрою до пишної маси, додайте кокосове молоко та ром, добре перемішайте. Перелийте в келих, прикрасьте мускатним горіхом, але не переборщіть, якщо не любите гостроти!
«Грінч, викрадач Різдва». Кому тут до вподоби дині? Зберігайте собі рецепт! Потягуватимете його тихесенько в куточку, поки інші веселяться, і посміхатиметеся тією загадковою усмішкою, яка в інших викликає мурахи по спині. Вам знадобиться: 45 мл зеленого динного лікеру Мідорі, 30 мл білого рому, 150 мл лаймової газировки, мараскинова вишня для прикраси, лід. У келих-рокс кладемо лід, ллємо ром, лікер та газовану воду. Ставимо вишеньку зверху та наводимо страху на оточуючих!
«Сніговий мартіні». Для любителів солодкого! А ще білого та пухнастого. Як білий лікер чудово підходить Mozart з білого шоколаду. Вам знадобиться: 60 мл горілки, 30 мл лікеру білого шоколаду, 30 мл вершків, білий цукор для обідка. Прикрасьте обідок келиха-мартінки, у шейкері змішайте горілку, лікер із білого шоколаду та вершки з льодом. Добре струсіть та процідіть у підготовлений келих. Буде сніжно!
«Брюзький Бриз». Важко уявити Новий рік та зиму без мандаринів. І хоча Санта Клаус із «Доктора Хто» стверджував, що ніхто не любить мандарини, досвід доводить протилежне! Цей простий коктейль я особисто зустріла на Різдво 2015 року у Брюгге, і він користувався шаленою популярністю. Інгредієнтів всього три: 75 мл мандаринового лікеру (Giffard або Grand Marnier), 150 содової та лід. Все змішати у великому келиху і сісти дивитись «Залягти на дно в Брюгге». Але остання рекомендація підходить тільки якщо ви маєте намір сумувати на це свято.
То який з коктейлів оберете для себе?
Альона Мінакова для Орінго
Cleona
Чт, 26/12/2024 - 20:54