Хостинг фотографий для пользователей Оринго
Чат с менеджером

Поставити питання

 
Ювелірний дім Орінго
0800-759-550
(безкоштовні дзвінки)

Four wheels move the body, two wheels move the soul!

Вс, 14/10/2018 - 21:07 #1

Four wheels move the body, two wheels move the soul!

        З Вікіпедії

Цитата:
Київський велотрек — спортивна споруда в Києві під відкритим небом для трекових велоперегонів, розташована неподалік вулиці Богдана Хмельницького. Був побудований у 1913 році.
У 2009 році Київський велотрек, один з найстаріших велотреків Європи, був зруйнований за згодою корумпованої міської влади в зв'язку з будівництвом житлового будинку з паркінгом. У 2014 році почалися роботи з реконструкції, і 21 травня 2017 відбулася церемонія відкриття оновленого велотреку.

2b8f2b7210d53efad35075a4e9dd68e8.md.jpg
 
  Попри своє захоплення велосипедами я досить далекий від саме цієї частини цього спорту, мені більше до душі лісове чи гірське повітря над любим бездоріжжям)) Втім дуже цікаво було б спробувати. Спробую пояснити суть:
Ви їдете на спортивному велосипеді по овальному треку. Мало того, що передача у вас всього одна, так і ще й глуха - заднє колесо і педалі крутяться тільки разом! Це як на дитячому "Гном" чи аналогічному, тільки передаточні відношення інші, комфортна швидкість більше 50км/год. Секції з поворотами нахилені - так і гальмувати не треба і нахиляючись в повороті не зачепиш сам трек педалями. Ну і в режимі гонки попереду і позаду вас дуже близько купа народу, всі намагаються знаходитись безпосередньо за тим, хто попереду(так значно менше опір повітря і менше сил витрачається), а для обгону потрібна шалена потужність.
 
  Тепер щодо власне будівлі - дуже давно її побудували, була другою в місті. А коли безсовісні посадовці дозволили будівництво житлового будинку майже впритул до велотреку, звісно ж той постраждав. Наскільки пам'ятаю хотіли з пам'ятки архітектури зробити паркінг, демонтувати його збирались, будівельне сміття туди викидали. Довга була історія боротьби за нього, були перемоги і поразки, але добро перемогло))
Кожен раз приходячи сюди бачу людей що тренуються, дітей що просто катаються, тих хто займається наприклад йогою. Тут вчать і дітей і дорослих, є спортивний зал і сайклінг-студія(велотренажери), можна взяти трековий велосипед в оренду. Тут завжди приємно :)

  У Орінго є навіть прикраса у формі велосипеда, але вона відображає ще одну грань цього хоббі - трюки :) Хотілося б ще бачити в асортименті шосейний та позашляховий вельчики)))

Вс, 14/10/2018 - 21:13 #2

695c54554ca39c3fe2cc2386cd7a3309.md.jpg

Чт, 18/10/2018 - 21:20 #3

Підтримую необхідність інших типів велосипедів в асортименті Орінго, з задоволенням придбала би на подарунок своєму веломаньяку:)