Вітаю форумчан!
Рішення про участь у конкурсі, як завжди, прийшло до мене спонтанно)) А все завдяки рецепту гречаних млинців, на який я натрапила зовсім випадково!
Основний інгредієнт нашої страви - зелена гречка. Я сподіваюсь, усім відомо, що зелена гречка - це джерело вітамінів, мікроелементів, повноцінних білків, які так потрібні нашому організму, а особливо, нашим діткам)))
Що ж нам знадобиться?
- зелена гречка, приблизно 200 г на дві порції;
- кокосова олія для смаження;
- банан, яблуко, кероб, чіа, масло какао, трохи меду - для заправки.
Отже, ввечері я узяла 200 г зеленої гречки, ретельно її перебрала і промила, потім залила питною водою і залишила на ніч.
Ось такий вигляд мала гречка звечора.
Вранці я пересипала гречку у блендер і збила до однорідної маси. Ступінь загустіння обирайте як найзручніший для вас - можна смажити тоненькі млинці, а можна і оладки. Розбавляємо водою за потреби.
Смажимо на кокосовій олії. Сковорідка у мене звичайна, чугун на.
Процес смаження я не сфотографувала, оскільки дуже квапилась, всі чекали на сніданок)))
Для начинки у блендері збиваємо яблуко (без серцевини, зі шкіркою), банан, 1 ст.л. Насіння чіа, кілька шматочків масла какао, 1 ст.л. кероба, трохи меду (можна не додавати)). Виходить смачна шоколадоподібна маса.
Ріжемо смужечками яблуко, додаємо трохи заморожених ягід. Варимо каву)))
Виходить смачний і корисний сніданок!
Для довідки:
Зелена гречка - це гречана крупа без теплової обробки, яка зберігає усі корисні речовини, вітаміни В1, В2, В3, РР, Е, мінерали - калій, кальцій, залізо, фосфор, мідь, йод, цинк, бор, фтор. Зелена гречка сприяє схудненню, приносить користь органам травлення, очищує печінку, нормалізує обмін речовин, сприяє зміцненню стінок кровоносних судин.
Насіння чіа - суперфуд, який містить Омега 3, високоякісний рослинний білок, клітковину, фосфор, антиоксиданти, калій, залізо, цинк, вітаміни групи В. Насіння допоможе очистити організм від токсинів, нормалізувати роботу кишківника, схднути і наситити організм корисними речовинами.
Кероб - гіпоалергенний солодкий порошок, альтернатива какао і корисний замінник цукру. Містить безліч корисних речовин - вітаміни групи В, вітамін А, Д, фосфор, кальцій, калій, магній, залізо. Кероб знижує рівень холестерину, очищує судини.
Кокосова олія - надзвичайно корисна (завдяки вмісту Омега 3, а також монолаурину - потужного засобу проти грибків, бактерій, вірусів...) і смачна, але найголовнішим є те, що на ній можна смажити, без шкоди для здоров'я.
А ще кілька слів про ягоди. Чи знаєте ви, що найсильнішим антиоксидантом після чорниці є ожина? А ще ожина має унікальний набір вітамінів і мінералів! Тому дієтологи рекомендують обов‘язково включати ожину у щоденний раціон. А поки весна тільки набирає оборотів і ми чекаємо на новий врожай, ласуємо замороженими ягодами з власного саду)))
Бажаю всім міцного здоров‘я!
Гречані млинці для краси і здоров‘я ))