Вітаю, шановні!
Березень — саме та пора, коли багатьом з нас хочеться перейти на більш легке, здорове харчування. Моя мета — віднайти для себе нові прості рецепти, використовуючи максимально доступні продукти і витрачаючи мало часу на приготування.“Приправлю” все це срібними прикрасами. Поїхали)
День1. Селера соло.
Це не новий для мене продукт, але раніше використовувала його, тобто її, лише як додаток до салатів чи супу, а тепер спробую приготувати страву з коренем селери у якості основного інгредієнта.
![8b4fcff01da7b1f8e02301efd4af90d2.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2020/03/10/8b4fcff01da7b1f8e02301efd4af90d2.md.jpg)
Рослина має середньоземноморське походження, культивується людством вже понад 3 тисячі років і може використовуватися у їжу повністю, від вершків до корінців. Про оздоровчі і лікувальні властивості селери писав ще Гіппократ. Сучасна медицина підтверджує, що вона позитивно впливає на серце і судини, заспокійливо діє на нервову систему, нормалізує обмін речовин плюс купа інших важливих бонусів
При регулярному вживанні підвищує життєвий тонус, має комплексну омолоджуючу дію. Протипоказання: знайшла багато розбіжностей у матеріалах, краще проконсультуватися з лікарем.
Корінь селери — не найфотогенічніша річ, скажу я вам
Сподіваююсь, мій улюблений підвіс з пегматитом додав цьому фото естетики:
![459c0c799d8130e122610ae91d68f5c6.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2020/03/10/459c0c799d8130e122610ae91d68f5c6.md.jpg)
Найпростіший із знайдених рецептів: селера тушкована. Інгредієнти: корінь селери — 1 шт; сік лимона — 3 ст.ложки, рослинна олія, сіль.
Готувати дуже просто: корінь почистити і порізати соломкою, трохи обсмажити в олії, полити лимонним соком, далі тушити. Я робила в мультаварці, 5 хв режим смаження + 20 хв. Режим тушкування.
Вага кореня до чищення: 764г.
Вага після чищення: 551г.
З цього виходить 2-3 порції.
![e6708669e9259e399d20a5fbc58658a4.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2020/03/10/e6708669e9259e399d20a5fbc58658a4.md.jpg)
Як мені на смак. Неочікувано сподобалось, відчуваю цікаві пікантні нотки, через які цими скромними шматочками хочеться ласувати, а не банально їсти. Лимон вдало “перекриває” специфічний смак селери.
Чи сподобалось чоловіку. Сказав, що смак цікавий, але не вистачає м'яса![](https://oringo.com.ua/sites/all/modules/oringo/includes/ckeditor/plugins/smiley/images/pirat.png)
Чи сподобалось дітям. Не пропонувала. На мою думку, страви з від'ємною калорійністю не підходять для дітей.
Висновок. Експеримент вважаю вдалим, страва гідна уваги, підгодить у якості гарніру. Чудово поєднуватиметься з м'ясом, сиром, грибами, іншими овочами, підіййде як складова салату.
Далі буде![](https://oringo.com.ua/sites/all/modules/oringo/includes/ckeditor/plugins/smiley/images/pocelui.png)
Хто тут в кулінарні блогери крайній? Ніхто? Тоді я перша буду))