Хостинг фотографий для пользователей Оринго
Чат с менеджером

Поставити питання

 
Ювелірний дім Орінго
0800-759-550
(безкоштовні дзвінки)

Кільце-антистрес «Танок пінгвіна»

Пт, 31/05/2024 - 23:39 #1

Кільце-антистрес «Танок пінгвіна»

Свого часу на «Особливій 20 сесії: українська художня література без обмежень!» в Екслібрісі я запропонував особливе для мене кільце, ескіз якого я створив за натхненням від особливої для мене пісні.

Ця пісня - «Танець пінгвіна» гурту «Скрябін»:
«…сонце на стінах // я там де сонце на стелі // танцюю танець пінгвіна //страшно веселий» - ці рядки назавжди закарбувалися мені в памʼяті з огляду на неймовірно яскраву сукупність образів, і на, скажімо так, асоціативний ряд: сонце, танець і пінгвін.

«Танець пінгвіна» - всього два слова і одразу в голові спливає візуалізація, адже зазвичай це не ті два слова, які зустрічаються разом. Не уявити цей образ так само важко, як і в ситуації, коли людині повторити давній жарт-пастку: «Не думай про рожевого слона».

Текст пісні був написаний 1992-го року (1993-го вийшла перша версія треку для неофіційного андеграундного альбому «Технофайт»), а із альбомом реміксів 1998 року «Танець пінгвіна» ця пісня і зробила гурт «Скрябін» відомим на всю Україну і не тільки. Мені невідомі люди, які б не чули цю композицію версії 98-го року.

Можливо, «танець пінгвіна» нічого і не означав та й не мав ніякого сенсу. Спочатку мені складно було зрозуміти, що саме означає «танець пінгвіна» на думку Андрія Кузьменка, і, власне, як він прийшов Кузьмі до голови. Мені було цікаво, я шукав, і згодом знайшов його интерв'ю з роз'ясненням:
"– Танець Пінгвіна, який він? =)))
– Я бачив його нарешті реальний. І коли ми писали пісню «Танець пінгвіна», я не підозрював як танцює пінгвін і я підозрював, шо то є життя людини, як танець пінгвіна. Шо він такий кострубатий, смішний і зачасту принизливий, може, навіть."

Магія писемної творчості полягає в тому, що як тільки придумане автором покидає його голову, воно припиняє йому належати і кожен вільний в тому, щоб наділити символи та образи власними сенсами й інтерпретаціями. Хай там як, але образ «танцю пінгвіна» під «сонцем на стелі й стінах» володіє неймовірною запам‘ятовуваністю.

Саме тому у мене виникла ідея кільця «Танок пінгвіна».

З часу «Особливої 20 сесії» я визнав ряд недоліків і переробив ескіз. Початково на "Срібну Мрію 2024" представив кільце-спинер, проте, через правила конкурсу, змінюючи ескіз, я повторно переглянув і проаналізував сучасні срібні кільця-спінери, - та виявив, що чисте срібло не дуже вдалий вибір для спінера через м'якість і зазвичай їх роблять із залученням сталі... Тому я змінив концепцію та з дозволу Орінго розміщую технічно змінений ескіз. Хочу подякувати всім форумчанам, які підтримали мою мрію від початку, у вигляді ескіза спінералюбовь Для мене Ваша підтримка та Ваші добрі слова дуже важливі !любовь Сподіватимусь, що змінений ескіз Вам теж сподобаєтьсялюбовь


Відтак, представляю до Вашої уваги кільце-антістрес "Танок пінгвіна") Малюнок створений за допомогою програми Procreate.

8c7dbda831034232e77adac5e5738a59.md.jpg

1. На широкій шинці кільця розміщено 5 зображень пінгвіна, що танцює (за кількістю робочих днів у тижні))))). Тим не менш, їх може бути і 3, залежно від можливостей технічної реалізації).
Ширина шинки орієнтовно 15-17 мм.

2. Зріст кожного пінгвіна близько 7-8 мм. Фігурки пінгвінів мають випуклі елементи (животики та очі-крапочки), натомість самі сілуети сильно "заглиблені" та інтенсивно-темно оксидовані (голівки, ласти, лапки, хвостики) (подібні випуклі та оксидовані елементи є, зокрема, у підвісі  "Час для чарів", у каблучках "Чарівні міста України або "Сплюшка"... )".

3. Верхній та ніжній край шинки являють собою стилізовану шахівницю з відеокліпу "Танець пінгвіна", на якій танцювали перевдягнуті в пінгвінів виконавці. Їх діаметр дещо більший за діаметр шинки, тому вони як би "виступають" наперед.

Шахівниця виконана у вигляді "зубчиків" (світлих клітинок), що чергуються із темними заглибленнями (темні клітинки). "Зубчики" - випуклі, об'ємні елементи; заглиблення - глибоко оксидовані.

 

«Танок пінгвіна» можна використовувати в три способи:

1) як, власне, антистрес. Ніхто не завадить власнику крутити кільце на пальці до нескінченності, розглядаючи кожного пінгвіна, поки не настане потрібний рівень душевного спокою)))
2) наявність у комплекті зображень від 3 до 5 пінгвінів дозволяє обрати собі «улюбленця», зображення якого хочеться обрати як центральне в конкретний день. Або ж, якщо слідувати концепції «5 пінгвінів - 5 робочих днів» - кожному пінгвіну можна дати своє імʼя і розважати себе щодня грою «який ти сьогодні пінгвін», а обраний пінгвін-переможець гордо дивитиметься з кільця)))
Чому б не підбурити свою фантазію і не дати кожному пінгвіну своє імʼя? Згадаймо рядки самої пісні: «Мене нервують люди ті, що думають мало»?))
3) тактильні шахівниця та фігурки пінгвінів також свого роду варіант антистресу та своєрідний масажер для кінчиків пальців) 

Мале кумедне пінгвінятко, що танцює під уявним сонечком (хоча з іншого ж боку, кільце, що має форму кола, також свого роду можна вважати солярним символом), на мою думку, не тільки ділитиметься своїм теплом й бадьорістю у цій темній турбулентний час, але й у мирні, такий довгоочікувані часи.

Ескіз для модуля голосування:

294dc32b330a9d32079dfc89faa20d50.md.jpg
Дякую, любі Орінго, за конкурс, що мотивує мріяти та творити!

Пт, 31/05/2024 - 23:52 #2

Обожнюю Скрябіна, люблю цю пісню) удачі, дуже гарний ескіз 

Сб, 01/06/2024 - 00:04 #3

Дякую Вам дуже за підтримку!heartsurprise

Пт, 31/05/2024 - 23:56 #4

Прикольно. Настоящий антистресс.

Сб, 01/06/2024 - 00:02 #5

Сердечно дякую!heart Мені дуже приємно, адже справжній антистрес - це слова підтримки!surpriseheart  

Сб, 01/06/2024 - 00:05 #6

heart

Сб, 01/06/2024 - 00:06 #7

Цікава каблучка! Незвичайна.
Хай щастить!heartsurprise

Сб, 01/06/2024 - 12:17 #8

Дякую Вам за такі добрі слова та побажання!heart

Сб, 01/06/2024 - 00:58 #9

Цікаіа ідея, мабуть в реалізації нелегка, але в Орінго можливо все!

Сб, 01/06/2024 - 12:20 #10

Дякую Вам!heart Я про це мрію, адже стільки фантастичних і гарних мрій вже реалізувалися у сріблі

Сб, 01/06/2024 - 01:47 #11

Цікава реалізація цієї ідеї у сріблі, бажаю успіху!