Хостинг фотографий для пользователей Оринго
Чат с менеджером

Поставити питання

 
Ювелірний дім Орінго
0800-759-550
(безкоштовні дзвінки)

Кого хочемо прочитати в новій сесії Екслібрису?

Чт, 09/11/2023 - 23:10 #1

Кого хочемо прочитати в новій сесії Екслібрису?

Саме так звучало одне з факультативних питань опитування "Дорогоцінне Орінгознавство" - і сьогодні ми дізнаємося трохи більше про літературні вподобання орінговців.

Як ми вже зрозуміли, обробляючи відповіді на інші питання, аудиторія Орінго на книжках розуміється. Тож ми були впевнені, що отримаємо чимало цікавих ідей для майбутніх сесій - і не помилилися. "Хроніки Нарнії" та книжки Маркеса, які так любить Олена Анатоліївна і я, ісландські саги та наукова фантастика, "Ті, що співають у терені" та "Вітер у вербах" і "Роксолана" - чого тільки в порадах не було!

Перше місце посів "Гаррі Поттер": охочих побачити прикраси за мотивами поттеріани виявилося несподівано багато. Втім, чи так несподівано? Історія про магію, казка на всі віки - цілком в орінгівському дусі. А вже скільки в поттеріані можна знайти образів і символів... Та ще й усі фантастичні створіння без винятку в каталог просяться! Тож ми нашу аудиторію дуже добре розуміємо - але, як і завжди з популярними книжками, виникає чимало питань з авторськими правами... Але, врешті-решт, казкова мандрагора та сова Букля в нас вже є!

 

189c2c39b57c95692b3943cf4f634daf.md.jpg



Лише трохи поступився "Гаррі Поттеру" "Відьмак" Сапковського. І це теж не дивно: "Відьмак" хоч і набагато доросліша історія, але теж дуже приваблива. Кому після знайомства з книжками Сапковського не хотілося кинути все і втекти від нудної повсякденності до лісу, битися з чудовиськами і встрявати в пригоди? Ну або не в ліс, а в Аретузу, займатися чародійством? Звісно ж, копіювати відьмацький медальон - справа нецікава, а ось придумати прикраси для чарівниці з фіалковими очима, чи для Цирі - то вже приємніше 

 

Й третє місце посіли "Віднесені вітром" Марґарет Мітчелл: ця книга свого часу хвилювала серця багатьох, та й хто залишиться байдужим до чар примхливої Скарлет? Якщо ж перечитувати роман зараз, то важко не вчитуватися в військові реалії та не замислюватися над власним майбутнім...

А ось що побачити дійсно ніхто не очікував - так це твори Лавкрафта. Так, деякі шанувальниці Орінго хотіли б бачити в каталозі прикраси за мотивами лавкрафтіанських жахів devil З одного боку, побажання незвичайне, а з іншого історії Лавкрафта по-своєму дійсно красиві. А ви б хотіли поселити у своїй скриньці маленького срібного Ктулху?

Досить часто у відповідях зустрічалося ім'я Террі Пратчетта. І навіть конкретне "замовлення" на серію про відьом. Книжки сера Пратчетта дуже багаті на цікаві образи, це правда, і прикрас за ними - не переробити. Втім, у нас в каталозі вже мешкає кілька прикрас, присвячених Дискосвіту. І, до речі, навіть є окрема "бджолина" серія, присвячена Бабуні Дощевіск - ви ж пам'ятаєте, яка в неї надздібність?

 

4006e97feac6ab39a1608a090e957841.md.jpg



І ще трохи про несподіване: серед орингівців виявилося чимало шанувальників детективного жанру! Серед порад не раз зустрічалася згадка Агати Крісті та її серії про Пуаро (до речі, часто радили різноманітні детективи і у відповідь на питання "Що читаєте?", тож тема актуальна.. А вам цікаво, який би вигляд мали "детективні" прикраси? Думаю, вони не можуть бути простими і зрозумілими - потрібно щось з подвійним дном. 

 

Ну а перше місце по несподіваності й цікавості посідає ось ця пропозиція:

"А може ще розглянете варіант прикрас за піснями? Останнім часом мені дуже до вподоби гурт ""Zwyntar"". Це українське дарк кантрі. У них багато сюжетних пісень, наприклад пісня Муншайн про мерців, котрі варять самогон)"

 

Дякуємо кожному, хто поділився своїми думками з приводу подальших сесій Екслібрису! Тепер в Орінго є чимало тем для роздумів - і можливість уявляти срібний самогонний апарат улыбка

Пт, 10/11/2023 - 00:00 #2

Підтримую ідею щодо пісень в цілому і щодо "Zwyntar"" зокрема! Мені пісня "Човен" здається перспективноюmail

Пт, 10/11/2023 - 12:31 #3

О, сесія за піснями - то, мабуть, було б приголомшливо. Одразу згадується й "Бий Зміулана, лисого тирана..." від Authentix, і світлі та пронизливі мелодії Євгена Хмари, й бойові треки Ярмака (от би щось на "гуляй, Дике поле"),...

Пт, 10/11/2023 - 13:40 #4

А я за детективний жанр. Одразу замислилась, як мали б виглядати в прикрасах ті самі вуса Пуаро :) Та й любов до гарної кухні Ніро Вульфа теж можна було б якось обіграти...

Пт, 10/11/2023 - 19:11 #5

Стільки всього цікавого, що важко обрати. Сама пропонувала Гаррі Поттера, бо це казка, якої завжди хочеться напередодні Різдва.
Бабуню Дощевіск я просто обожнюю. Вона найкраща відьма усіх часів та народів! heart
Агата Крісті - це любов ще з дитинства. Справжня Королева детективного жанру.
Да й Лавкрафт - дуже приваблива пропозиція. mail
Ось. Хоч розірвись. frown

Пт, 10/11/2023 - 21:48 #6

Ідея щодо ювелірного втілення пісень дуже цікава 

Ср, 15/11/2023 - 19:37 #7

І я просила за Гаррі Поттера, бо теж напередодні зимових свят та свого дня народження, перечитую і передивляюся...а ще в цьому році хотіла нагачкувати ялинкових іграшок за мотивами, але не встигаю, бо вже і так купа проектів)

Доречі, шановні! Інфа 100%, якщо ви від 1984 до 1998 років народження, то листа з Хогвартсу не отримали не через те, що не чарівники, а тому що Той-кого-не-можна-називати був при владі, та спалював архіви маглонвроджених чарівників))) 

Щодо авторського права дуже б хотіла, щоб Орінго дав поради і окреслив рамки "дозволеності". Бо образів впізнаваних в книзі багато...і снітч, і платформа 9 3/4, і чарівні палички, і шляпа, ...і...і... і це все з одного боку дуже проситься у ескіз, але одразу ж і замислюєшся: а чи так можна? Чи треба вищозмінювати вже відомі обʼєкти? Чи взагалі такі книги краще не брати?.. 

Це не тільки конкретних книг стосується, а і взагалі усієї сесії. Дякую) 

Ср, 15/11/2023 - 20:11 #8

Може, моє вподобання буде трохи в розріз із більшістю... Але наразі перечитую Кастанеду (виникло бажання порівняти враження після книги "Жінки, що біжать з вовками"). То ж хотілося б щось таке на тему... Вже маю каблучку Мезоамерика, але хочеться продовження та заглиблення cool

Чт, 16/11/2023 - 12:09 #9

Я теж за Гаррі Поттера, хочеться чогось казкового напередодні свят!

Пт, 17/11/2023 - 15:35 #10

Еге, а сесія за Лавкрафтом дійсно була б цікавим викликом для фантазії та креативу: як інтерпретувати те, що має лякати, у ювелірну прикрасу, тобто у те, що має прикрашати та тішити око? В Орінго вже є прикраси за творчістю Короля Жахів - Кінга (і ще буде поповнення), але творчість похмурого співця Жахаючого Незвіданого, видається мені важчою для змальовування у якості прикрас. Але тим цікавіше. Тож, хоч сама я у опитуванні згадувала дитячу казку, але на Лавкрафта буду чекати з нетерпінням.
 

Пт, 17/11/2023 - 22:42 #11

А мені стала все більше подобатись ідея щодо "Віднесених вітром" Марґарет Мітчелл - можна стільки гарного в романтично-старовинному стилі придумати. В наш жорсткий час це була б практично релаксація.