Хостинг фотографий для пользователей Оринго
Чат с менеджером

Поставити питання

 
Ювелірний дім Орінго
0800-759-550
(безкоштовні дзвінки)

Краса врятує світ

Втр, 26/12/2017 - 10:30 #1

Краса врятує світ

Кожна людина має вроджену здатність відчувати гармонію та внутрішнє прагнення до хорошого. Ото я і надумала спосіб "тренувати" цю здібність.
Часто мовиться що мистецтво облагороджує, а що як цю його властивість застосувати на практиці?
Для цього потрібно створити квоту і зобов"язати заповнити значну частину навколишнього рекламного простору (третину, черть, точний відсоток значення не має) творами мистецтва.
Спробуємо уявити як це може бути, такі крихітні уривки з нової реальності:

1. Тиждень імпресіонізму у нашому місті і ми бачимо безліч банерів, сіті-лайтів. білбордів із картинами навколо.

2. "А зараз ми перериваємо наш ефір на поетичну паузу, скоро повернемося".

3. Щоранку у маршрутці звучить Місячна соната, чи, наприклад, "Пори року" Вівальді.

4. "Кохана спить, кохана спить,
Піди збуди, цілуй їй очі" внизу у касовому чеку. А ще рекламна акція - магнітик з картиною, скажімо, Гогена або Катерини Білокур, на вибір кожному, хто збере вірш повністю + розіграш 5-ти чохлів для айфона, на яких зображено "Зоряну ніч" Ван Гога. Рекламне гасло акції: "Зроби своє селфі прекрасним!"

5. Обов'язкові банери (чи звучання приємного голосу з динаміків) із постійним оновленням асортименту віршів усюди, де можливе, очікування в черзі. Таким чином можна корисно і приємно проводити час, який раніше просто нервово втрачався. Окрім того, а спробуй но почати кричати через заминку клієнта в черзі попереду після
"...і якби на те моя воля,
написала б я скрізь
курсивами: - Так багато
на світі горя, люди,
будьте взаємно красивими".

Ледь не забула, необхідною умовою має бути, щоб твори мистецтва були  створені, наприклад, не пізніше ніж двадцять років тому.  Це зовсім не через упередження щодо митців-сучасників. Просто інакше всю ідею буде зведено нанівець хореєм про вікна Века, чи банками кави Якобз у пасторальному стилі.


Чи стане такий світ ідеальним? - Мабуть ні.
Але мені дуже хотілося б пожити в ньому хоч кілька місяців.
 

Втр, 26/12/2017 - 10:31 #2

Ой, щось стратега в мені явно більше ніж літератора)))

Втр, 26/12/2017 - 12:28 #3

дуже цікава ідея. а я б хотіла, щоб любов до мистецтва прищеплювалася іще з дитинства, якщо не батьками, то хоча б з дитячого садка... кілька простих фраз про картину, легкий музичний фон на деякий час - діти повинні рости у середовищі краси. на жаль, уроки мистецтва та музики в школі у багатьох випадках перетворені на формальність, творчі завдання виконують батьки, а конкурси нІкому об'єктивно оцінити. дитячий малюнок чи саморобка в подарунок викликають у дорослих іронічну посмішку, а частенько й сарказм(. до речі, недавно читала цікаві публікації: заняття музикою підвищують інтелект; діти, що зростали в містах з історичною забудовою, зазвичай мають краще розвинуту уяву, ніж їхні ровесники з сучасних мікрорайонів. щось таки знали наші предки, а ми промінюємо ці скарби на віртуальну реальність...

Втр, 26/12/2017 - 13:12 #4

Та у дітей все-одно можливостей хоч трохи більше, хтось ходить у музичну школу, хтось художні гуртки відвідує.
Хотілося б додати прекрасного і у повсякдення дорослих теж. Не лише тих у кого професія потребує творчої діяльності, а просто багато митей прекрасного посеред заклопотаних буднів)

Втр, 26/12/2017 - 17:06 #5

"Лунная соната" или "Времена года" в маршрутке... это Вы меня порадовали.
А кто же согласится отдать огромные рекламные площади под произведения искусства? Это же себе в убыток. Стихотворения в чеках - замечательно, но на них мало кто обратит внимание, если не объявить какую-то акцию.

Втр, 26/12/2017 - 18:45 #6

Нимфа пишет:
"Это же себе в убыток. Стихотворения в чеках - замечательно, но на них мало кто обратит внимание, если не объявить какую-то акцию.

В чеках не цілий вірш, а уривок, з яких слід зібрати цілий.
І тоді - магнітик в подарунок + шанс виграти чохол на айфон)

 

Пт, 05/01/2018 - 03:14 #7

Позволю себе вмешаться. Есть у нас такой супермаркет Сильпо. Так вот они в чеках  пишут всякие разные пожелания. И Леночка, их читают и обращают внимание. Это здорово поднимает настроение. Так,что идея хорошая.

Пт, 05/01/2018 - 08:14 #8

Тепер пишуть? Я колись бачила щось таке чи то в Сільпо чи у Форі (років 5 тому), тож цілком усвідомлено розвинула їхню ідею далі.
 
Перевела її на новий рівень розвитку)))

Втр, 26/12/2017 - 18:49 #9

Нимфа пишет:
 
А кто же согласится отдать огромные рекламные площади под произведения искусства? Это же себе в убыток.


Добровільно - ніхто. Коли пишу "зобов"язати" маю на увазі законодавчий варіант.
Хоч прекрасно розумію який шум піднявся би проти схожої передвиборної програми: "народ зубожів, а ви все про віршики та картинки... інша справа ми - пенсію піднімемо, комуналку знизимо ... пакетики гречки роздамо...")))

Втр, 26/12/2017 - 17:37 #10

Прекрасный план, Наталочка! Нехватка подлинной, не сиюминутной, красоты и гармонии очень ощутима!

Втр, 26/12/2017 - 19:05 #11

Дякую, Анечко!