Любителям механіки, коліщаток, та інших механізмів присвячується)))
Всім привіт!
Коли на вулиці холоднішає, а день стає коротшим, коли центральне опалення в квартирах ще так собі, і можна зігрітися тільки чашечкою гарячого какао, загорнувшись у теплий плед, коли вітрини магазинів заповнюють яскраві інсталяції, попереджаючи про наближення Різдва, - настає мій улюблений час - час домашньої випічки, а саме - смачного й корисного печива!
(Тут варто додати, що кулінар-кондитер з мене так собі , мій максимум - це бісквіт у мультиварці, а ще два види печива, рецептом одного з яких залюбки з вами поділюся )
Цей десерт хочу присвятити всім любителям коліщаток й іншої орінгівскоі механіки!
А якщо конкретніше, то сережкам Шестерня, Живой механизм і брошці НЛО, про які дуже мрію і сподіваюсь незабаром поповнити ними свою колекцію!
А щоб остаточно задати осінній настрій, хочу вам запропонувати послухати й переглянути прекрасну музичну композицію:
Тож, давайте зробимо печиво, яке буде не просто смачне, а ще й корисне!
Для цього нам потрібно:
Цукор - 80 г (краще брати коричневий, у мене звичайний);
Яйце - 1 шт;
Вершкове масло - 120 г.;
Кероб - 25 г;
Борошно цільнозернове - 130 г;
Борошно пшеничне - 50 г;
Солод - 1 ст.л.;
Розпушувач - 1/2 ч.л.
Дрібка солі
На першому етапі розігріваємо вершкове масло до кімнатної температури і м’якого стану. Додаємо цукор і яйце, усе ретельно перемішуємо. Краще це робити міксером, я розмішую вручну.
Борошно просіяти, додати кероб, солод, розпушувач і дрібку солі, ретельно перемішати. Можна додати чайну ложку кориці за бажанням, або інші спеції, які вам довподоби. Я дуже люблю солод, він робить страви набагато смачнішими, завжди додаю його у хліб і печиво!
А от порошок керобу - це натуральний і корисний замінник какао. Він додає випічці солодкого смаку і приємного коричневого кольору.
А ще з керобу виходить дуже смачне какао без цукру, спробуйте додати до склянки молока по чайній ложечці какао і керобу - це дуже-дуже смачно! І дітям дуже подрбається такий варіант!
Змішати сухі складники з масляною сумішшю і замісити тісто. Сформувати кулю і відправити у холодильник мінімум на 2 години.
Охолоджене тісто розкатуємо до товщини приблизно 5 мм, вирізаємо печиво.
Обережно перекладаємо на деко, попередньо застелене пергаментом або посипане борошном.
Випікаємо в розігрітій духовці при температурі 180 градусів приблизно 15 хвилин.
Готове печиво охолоджуємо на решітці й приступаємо до прикрашання.
Для декору я використовую готову масу для ліплення (мастику) і солодкі кондитерські кульки.
Масу для ліплення розкатуємо до товщини 3-4 мм, вирізаємо коліщатка за допомогою плунжера-вирубки. Перекладаємо мастику на попередньо зволожену поверхню печива, додаємо кульки-кабошони... ГОТОВО!
І найголовніше - встигнути сфотографувати композицію, адже маленькі рученята так і тягнуться влізти в кадр)))
Ганно Сергіївно, з таким смачнющим стімпанком гарний настрій гарантовано, незаважючи на осінній холод і негоду! Обожнюю пекти печиво перед Різдвом і вже запам'ятала Ваш рецепт для втілення
Дякую, Оля! З появою в моєму житті духової шафи, я полюбила ось таку - досить просту, швидку і відносно корисну випічку! А саме цей рецепт став гарною альтернативою традиційному імбирному печиву))) тож, рекомендую спробувати!
Так, також одразу подумала про альтернативу - у мене є улюблений фамільний рецепт різдвяного печіва з 12 спеціями, але його не усі полюбляють, бо дуже пряне. А Ваш рецепт дуже сподобався універсальністю... вже уявляю цей аромат
А я теж дуже люблю, коли багато спецій, але таке печиво дійсно, дуже урочисте, Святкове, особливе)) не на кожен день! Проте, мені б дуже хотілося й ваш рецептик спробувати)) Можливо, поділитесь, якщо, звісно, це не сімейна таємниця?
Ганно Сергіївно, як і обіцяла, принесла Вам рецепт різдвяного печива з 12 прянощами
Що знадобиться: 270 гр муки, 100 гр, вершкового масла, 130 гр коричневого цукру (краще все ж таки брати саме коричневий), 130 гр рідкого меду (можна брати й не рідкий, але розтопити перед додаванням у тісто), 1 велике яйце, розпушувач – 0,5 чайної ложки.
Цукор і м’яке вершкове масло збити разом до повітряної білої маси. Додати мед ї яйце, збити усе разом в однорідну масу. Спеції змолоти або розтерти у ступці, змішати з мукою (її попередньо треба декілька разів просіяти) і розпушувачем. В заглиблення гірки з муки та прянощів тоненькою струйкою вилити вершково-медову масу і замісити тісто – воно повинно бути м’яким і тягнутися. Накрити його харчовою плівкою і залишити в холодильнику на 20-30 хвилин. Після цього розкатати тісто на столі, вирізати потрібні форми і відправити в духовку, розігріту до 180 градусів, на 15 хвилин. Можна випікати і трохи менше, бо за рахунок меду печиво трохи підгорає.
Приємного апетиту!
Знайшла фото готового продукту - я ще шоколадну глазур робила, але мені не сподобалось, то було занадто солодко.
Дуже дякую, Олічко, за рецепт! Виглядає надзвичайно апетитно!!! І вже уявляю, який це фантастичний аромат! Обов'язково спробуємо нове печиво на Миколая!
Любителям механіки, коліщаток, та інших механізмів присвячується)))