Хостинг фотографий для пользователей Оринго
Чат с менеджером

Поставити питання

 
Ювелірний дім Орінго
0800-759-550
(безкоштовні дзвінки)

Любителям механіки, коліщаток, та інших механізмів присвячується)))

Ср, 11/11/2020 - 15:18 #1

Любителям механіки, коліщаток, та інших механізмів присвячується)))

Всім привіт! любовь

Коли на вулиці холоднішає, а день стає коротшим, коли центральне опалення в квартирах ще так собі, і можна зігрітися тільки чашечкою гарячого какао, загорнувшись у теплий плед, коли вітрини магазинів заповнюють яскраві інсталяції, попереджаючи про наближення Різдва, - настає мій улюблений час - час домашньої випічки, а саме - смачного й корисного печива! 

(Тут варто додати, що кулінар-кондитер з мене так собі кеп, мій максимум - це бісквіт у мультиварці, а ще два види печива, рецептом одного з яких залюбки з вами поділюся улыбка)

d99c3ed8db80915528827844a91a27a3.md.jpg


Цей десерт хочу присвятити всім любителям коліщаток й іншої орінгівскоі механіки!

А якщо конкретніше, то сережкам Шестерня, Живой механизм і брошці НЛО, про які дуже мрію і сподіваюсь незабаром поповнити ними свою колекцію! 

 

213264f7cef441ff4ab3663a42975f97.md.jpg

 

А щоб остаточно задати осінній настрій, хочу вам запропонувати послухати й переглянути прекрасну музичну композицію: 




Тож, давайте зробимо печиво, яке буде не просто смачне, а ще й корисне!

Для цього нам потрібно:
Цукор - 80 г (краще брати коричневий, у мене звичайний);
Яйце - 1 шт;
Вершкове масло - 120 г.;
Кероб - 25 г;
Борошно цільнозернове - 130 г;
Борошно пшеничне - 50 г;
Солод - 1 ст.л.;
Розпушувач - 1/2 ч.л.
Дрібка солі

 

9a1d05c1b3603874f93c3edccb5e97e9.md.jpg



На першому етапі розігріваємо вершкове масло до кімнатної температури і м’якого стану. Додаємо цукор і яйце, усе ретельно перемішуємо. Краще це робити міксером, я розмішую вручну. 

 

4e2c52c550274f3816bb238e4a5b3817.md.jpg


Борошно просіяти, додати кероб, солод, розпушувач і дрібку солі, ретельно перемішати. Можна додати чайну ложку кориці за бажанням, або інші спеції, які вам довподоби. Я дуже люблю солод, він робить страви набагато смачнішими, завжди додаю його у хліб і печиво!

А от порошок керобу - це натуральний і корисний замінник какао. Він додає випічці солодкого смаку і приємного коричневого кольору.

А ще з керобу виходить дуже смачне какао без цукру, спробуйте додати до склянки молока по чайній ложечці какао і керобу - це дуже-дуже смачно! І дітям дуже подрбається такий варіант!

 

721a90231a7f43d91f5ba0bfa3fb4637.md.jpg

Змішати сухі складники з масляною сумішшю і замісити тісто. Сформувати кулю і відправити у холодильник мінімум на 2 години. 
 

195905df487a8a8bcf650ef91ed7609a.md.jpg


Охолоджене тісто розкатуємо до товщини приблизно 5 мм, вирізаємо печиво.
Обережно перекладаємо на деко, попередньо застелене пергаментом або посипане борошном. 
Випікаємо в розігрітій духовці при температурі 180 градусів приблизно 15 хвилин. 

 

9bfee0bac57dcfea21ac1667bb67382b.md.jpg


Готове печиво охолоджуємо на решітці й приступаємо до прикрашання.

 

f910a9678ea4da5be408e093d051dbfb.md.jpg


Для декору я використовую готову масу для ліплення (мастику) і солодкі кондитерські кульки.

 

dc6dd8717f5c3e49f7715f8fd2399ee7.md.jpg


Масу для ліплення розкатуємо до товщини 3-4 мм, вирізаємо коліщатка за допомогою плунжера-вирубки. Перекладаємо мастику на попередньо зволожену поверхню печива, додаємо кульки-кабошони... ГОТОВО! 

 

e8ff575e06b6de2a8a52d332b56a7970.md.jpg

І найголовніше - встигнути сфотографувати композицію, адже маленькі рученята так і тягнуться влізти в кадр)))


СМАЧНОГО!!!

 любовьлюбовьлюбовь

Ср, 11/11/2020 - 15:40 #2

Ганно Сергіївно, з таким смачнющим стімпанком гарний настрій гарантовано, незаважючи на осінній холод і негоду! Обожнюю пекти печиво перед Різдвом і вже запам'ятала Ваш рецепт для втілення 

Ср, 11/11/2020 - 15:51 #3

Дякую, Оля! heart З появою в моєму житті духової шафи, я полюбила ось таку - досить просту, швидку і відносно корисну випічку! А саме цей рецепт став гарною альтернативою традиційному імбирному печиву))) тож, рекомендую спробувати! 

Ср, 11/11/2020 - 16:06 #4

Так, також одразу подумала про альтернативу - у мене є улюблений фамільний рецепт різдвяного печіва з 12 спеціями, але його не усі полюбляють, бо дуже пряне. А Ваш рецепт дуже сподобався універсальністю... вже уявляю цей аромат 

Ср, 11/11/2020 - 17:24 #5

А я теж дуже люблю, коли багато спецій, але таке печиво дійсно, дуже урочисте, Святкове, особливе)) не на кожен день! Проте, мені б дуже хотілося й ваш рецептик  спробувати)) Можливо, поділитесь, якщо, звісно, це не сімейна таємниця? indecision

Пт, 13/11/2020 - 21:41 #6

Вибачте, планувала сьогодні дещо вточнити у матусі, щоб рецепт стовідсотково був смачним, але вже мабуть в неділю це зроблю і обов'язково напишу  

Сб, 14/11/2020 - 12:46 #7

Дякую, Оля! Будемо чекати! heart heart heart

Вс, 15/11/2020 - 21:23 #8

Ганно Сергіївно, як і обіцяла, принесла Вам рецепт різдвяного печива з 12 прянощами 

Що знадобиться: 270 гр муки, 100 гр, вершкового масла, 130 гр коричневого цукру (краще все ж таки брати саме коричневий), 130 гр рідкого меду (можна брати й не рідкий, але розтопити перед додаванням у тісто), 1 велике яйце, розпушувач – 0,5 чайної ложки.

Спеції: гвоздика (10 зірочек), мускатний горіх (1/4 чайної ложки), кардамон (5 стручків), аніс (1/4 чайної ложки), кориця (0,5 чайної ложки), імбир (1 чайна ложка), цедра (апельсину або лимону, ¼ чайної ложки, ягоди ялівцю (5 шт), бад’ян (2 зірочки), білий перець (5-7 горошин), чорний перець, ваніль, сіль – на кінчику ножа.

Цукор і м’яке вершкове масло збити разом до повітряної білої маси. Додати мед ї яйце, збити усе разом в однорідну масу. Спеції змолоти або розтерти у ступці, змішати з мукою (її попередньо треба декілька разів просіяти) і розпушувачем. В заглиблення гірки з муки та прянощів тоненькою струйкою вилити вершково-медову масу і замісити тісто – воно повинно бути м’яким і тягнутися. Накрити його харчовою плівкою і залишити в холодильнику на 20-30 хвилин. Після цього розкатати тісто на столі, вирізати потрібні форми і відправити в духовку, розігріту до 180 градусів, на 15 хвилин. Можна випікати і трохи менше, бо за рахунок меду печиво трохи підгорає.

Приємного апетиту!

Знайшла фото готового продукту - я ще шоколадну глазур робила, але мені не сподобалось, то було занадто солодко.

b9fa90aa75975c3c3170da04a38a01b4.md.jpg

f2a008013048d60732d706e48222f853.md.jpg

Вс, 15/11/2020 - 21:45 #9

Дуже дякую, Олічко, за рецепт! Виглядає надзвичайно апетитно!!! І вже уявляю, який це фантастичний аромат! Обов'язково спробуємо нове печиво на Миколая! heart heart heart

Пнд, 16/11/2020 - 12:46 #10

Сподіваюсь, Вам сподобається! heart

Вс, 15/11/2020 - 23:42 #11

И я утащу рецепт mail Спасибо! surprise