В нас, на Гуцульщині, млинці традиційно називають налисниками. Тільки, от, готувати я їх зовсім не планувала.
Відколи вийшла на роботу з декрету (Михайлику зараз 4 роки, а Олесі 9 місяців) моєї енергії вистачає лише на велику каструлю каші зі шматком відварої телятини. Так щоб варилося все саме і займало мінімум мого часу за плитою, було корисно і на всіх вистачило.
Не читала жодної конкурсної теми, але розділ форуму таки весь час потрапляв у поле зору. І сьогодні, коли чоловік пішов гуляти з сином, мені шалено захотілося налисників. Готувати з дочкою в слінгу (вона уже жахлива непосида) пригода ще та, але якщо дуже хочеться, то хіба може зупинити така дрібничка)
Отож найпростіший рецепт: 1 яйце, 1 ст. ложка олії, молоко, борошно і цукор "на око" - змішати все блендером.
А далі гаряча сковорідка і трішки ентузіазму:
Як начинку взяла сливове варення для дорослих і перетерті з цукром полуниці із морозилки для малого. Для декору посипала все кокосовою стружкою.
Коли мої чоловіки повернулися додому їх чекав сюрприз:
А я саме п'ю каву з млинцями, думаю встигну, поки донечка спить)
Налисники від зайнятої мами з любов'ю