Не дарма шановний Остап Сулейман Берта Марія Бендер-бей найбільш відомий як великий комбінатор. Наше сьогоднішнє блюдо має таку ж назву, як і одна із моїх орінго-мрій "Взгляд дракона" і буде у першу чергу відповіддю на славнозвісні дуже популярні останнім часом заморські суші і роли. На жаль, обійдемося сьогодні без національного продукту - сала, але його з успіхом замінить сосиска!

Отож для нашого основного блюда буде необхідно:
- 3-4 сосиски;
- 1-2 вафельні листи;
- 2-3 картоплини;
- 1 яйце;
- масло або олія, приправи, зелень, сіль.
Часу для приготування затратимо небагато, адже пам*ятаємо - нас, як і Остапа, "ждут великие дела!" Ставимо варити картоплю, водночас відварюємо і сисиски. Картоплю з частиною води, в якій вона варилася, збиваємо на "пухнасте" пюре (можна скористатися міксером), додаємо сіль, масло, зелень, приправи і гарячим розмазуємо по вафельному листу. Якщо пюре залишилося "від учора", то на сковорідці пасеруємо нарізану кубиками цибулю і терту моркву, а коли вони будуть готові, викладаємо на сковорідку холодне п*юре і розігріваємо його, перемішуючи із пасеруванням. Поки лист розм*якшується від гарячого п*юре, знімаємо з вареної сосиски оболонку, кладемо на край листа і скручуємо валиком. Поки вафельний лист ще твердуватий, ріжемона кусочки 4-5 см.
Далі оздоблюємо в залежності від того, з чим будемо подавати наше блюдо:
+ Якщо це буде бульйон, то обсмажуємо на олії чи маслі, попередньо вмокнувши наш "рол" у збите яйце - це буде блюдо "Дракон, що спить".
+ Якщо борщ, то обсмажуємо з обох боків у маслі і посипаємо подрібненим часником - отримуємо "Вогнедихаючого дракона"
+ Якщо закуска до пива, то обжарений у яйці "рол" посипаємо дрібно натертим сиром або не обсмажуємо його взагалі, а просто посипаємо сиром і ставимо у мікрохвильовку на 30 секунд - блюдо буде мати назву "Кучерявий дракон".
+ Якщо самостійна закуска, то то поверху викладаємо кружальце огірка чи помідора (помідор можна змастити майонезом із часником і засипати тертим сиром) - "Дракон у спа" або "Дракон відпочиває"
+ Якщо "рол" їсти нашвидкуруч із кетчупом (хоч пам*ятаємо, що скоро тільки кішки народжуються), то "Кровожерливий дракон" тільки розпалить ваш апетит.
Як бачите, таки не дарма Остап Бендер носив прізвисько "Великого комбінатора" - він вдало скомбінував, хоча, не будемо скромними - накомбінував ряд блюд із сосиски і картопляного пюре)))
Смачного! Пробуйде і розбуджуйте своїх драконів!!!!
Наш ответ Стране восходящего солнца