Хостинг фотографий для пользователей Оринго
Чат с менеджером

Поставити питання

 
Ювелірний дім Орінго
0800-759-550
(безкоштовні дзвінки)

Насмілюсь доповісти, пані та панове – картопляні кнедлики з м’ясом!

Пнд, 28/10/2019 - 18:12 #1

Насмілюсь доповісти, пані та панове – картопляні кнедлики з м’ясом!

Особисто для мене, найбільш «кулінарною» книгою є «Пригоди бравого вояка Швейка» чеського письменника Ярослава Гашека. Тим більше, що цей роман – улюблена книга нашої сім’ї, джерело неповторного гумору, іронії та безкінечних Швейкових байок.
«Кухарське мистецтво найкраще можна пізнати під час війни, особливо на фронті, - писав Ярослав Гашек. Тому особливе місце у творі займають страви військової польової кухні  -  події в романі розвиваються під час Першої світової війни. Тут представлена вся різноманітність чеської кухні – це і франкфуртська печеня, паштет із печінки, ліверні та кров’яні  ковбаси, кнедлики з м’ясом чи печінкою, сиром, вишнями; гуляш зі свинини, казковий омлет із посіченою печінкою, нирки в мадері, різноманітна підлива, штрудель. Спокійно читати книгу неможливо. Чого лише варті розмови вояків-симулянтів у гарнізонній тюрмі про шкварки.

«Коли б хто послухав їхню розмову, то подумав би, що опинився в товаристві кулінарів вищої куховарської школи або на гастрономічних курсах.
— І звичайнісінькі лойові шкварки можна їсти, поки вони ще теплі, — оповідав один, який лежав тут із хронічним катаром шлунка. — Коли лій починає шкварчати, їх треба видушити досуха, посолити, посипати перцем, і, я вам скажу, ніякі гусячі шкварки з ними не зрівняються.
— Не дуже там з гусячими шкварками. Свинячим шкваркам умитися треба перед ними, — сказав чоловік з раком шлунка. — Нема нічого смачнішого за гусячі шкварки. Ясно, їх треба шкварити аж до золотистого кольору, як це роблять євреї. Беруть жирну гуску, здирають сало разом із шкурою і смажать.
— А знаєте, ви помиляєтеся щодо цих свинячих шкварок, — зауважив Швейків сусіда. — Звичайно, я говорю про шкварки з домашнього сала, або, як їх називають домашні шкварки. На колір вони не брунатні і не жовті, Це мусить бути щось середнє між цими двома відтінками. Такі шкварки не повинні бути ні надто м’які, ні надто тверді і щоб не хрумтіли, бо тоді вже вони перепалені. Вони мусять танути на язиці, щоб вам при цьому здавалося, ніби сало тече по вашому підборідді.
— А хто з вас їв шкварки з кінського сала?»

Найчастіше в романі зустрічаються різноманітні кнедлики. Кнедлик (чеш. knedlík, словацк. knedľa) – страва чеської та словацької кухні, це варений виріб із тіста чи картоплі, готується на пару або у воді, може бути з різними начинками або без.
Отже, картопляні кнедлики з м’ясом, приправлені смаженою цибулею та шкварками.
Інгредієнти:
-          800-900г картоплі
-          200-300г свинячого фаршу
-          200г борошна
-          100г манки
-          2 яйця
-          1 велика цибулина
-          сіль, перець, зелень
-          шмат підчеревини або сала для шкварок

938d972af4c999d90c3f52344fa1c9ac.md.jpg


Приготування:
Готуємо начинку для кнедлів – смажимо фарш з цибулею, солимо перчимо, додаємо зелень.

85deacad752b28a1f01e51a52205b60b.md.jpg
56383dc26ff0ba07ce019c83449d960a.md.jpg


Для тіста варимо картоплю, охолоджуємо, товчемо, додаємо яйця, манку, борошно, сіль – замішуємо ніжне тісто.

50a891790841e2ca8f35ceb0f9269a40.md.jpg


Потім із тіста формуємо кнедлики, викладаючи фарш на тісто. Вони можуть бути круглими, або продовгуватими. Обкачуємо їх у борошні  та кладемо у киплячу підсолену воду. Після спливання їх на поверхню  - варимо ще 2 хвилини та дістаємо.

6b447708a08a7697775b946448d1bd19.md.jpg


Готові кнедлики посипаємо смаженою цибулею та шкварками. Також вони добре смакують із сметаною та зеленню. Подаємо до столу з міцним чеським пивом, яке так полюбляв Йозеф Швейк. Смачного!

c543ff89f1c89ee0610d71979a2d9677.md.jpg

 

Пнд, 28/10/2019 - 23:28 #2

Яка класна цитата про шкварки!angryheart Дуже апетитні фото у Вас,так і хочеться і собі спробувати. Удачі у конкурсі!surprise

Втр, 29/10/2019 - 09:59 #3

Дякую

Втр, 29/10/2019 - 15:31 #4

Дуже цікавий вибір страви, чеська кухня - це завжди смачно! cool

Ср, 30/10/2019 - 20:18 #5

Вот нельзя эту ветку читать после шести, сразу желание совершить набег на холодильник.

Ср, 06/11/2019 - 11:57 #6

Такої страви ще не куштувалаcool Має бути дуже смачно.
Одне можу сказати з впевненістю - чеське пиво дуже смачне

Ср, 06/11/2019 - 16:53 #7

так, смачно, кнедлики виходять дуже ніжні) heart

Сб, 09/11/2019 - 17:16 #8

Людмило Анатоліївно, Ви впевнили мене, що кнедлики можуть вийти навіть у непрофесіонала, накшталт мене. Багато чула, бачила, але ще ніколи не пробувала приготувати. Дeмаю, ця страва не залишить байдужим. Дякуємо Вам!surprise