Доброго дня шановні Орінговці. Дуже люблю готувати, а особливо пекти для своїх синочків. Вирішила для участі в конкурсі спекти пряники, які дуже гарно виглядають, як прикраси для ялинки. І навіть можна ними поласувати))).
І ось що вийшло:
![fd1c18cf1698268b35b69a044da04265.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2016/12/01/fd1c18cf1698268b35b69a044da04265.md.jpg)
![5f8049760e48f9b53a013a51d7d3cead.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2016/12/01/5f8049760e48f9b53a013a51d7d3cead.md.jpg)
![eaa537757fc7805fd185f979f7d25d74.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2016/12/01/eaa537757fc7805fd185f979f7d25d74.md.jpg)
![eaf7a42f10b0ab2dd58881c1dec5ae60.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2016/12/01/eaf7a42f10b0ab2dd58881c1dec5ae60.md.jpg)
![a37f4ffeaf13cffbcd49dda3b1a9e57c.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2016/12/01/a37f4ffeaf13cffbcd49dda3b1a9e57c.md.jpg)
Намагалась відтворити підвіс "Сила Жизни"
![59241578eb6aaae237a4defb0969de2a.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2016/12/01/59241578eb6aaae237a4defb0969de2a.md.jpg)
Любочка
![b0d5932a12a512929538d65a77aae9de.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2016/12/01/b0d5932a12a512929538d65a77aae9de.md.jpg)
Свет серца
![cefa41ccaedc8a30244ecfda9c409ab5.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2016/12/01/cefa41ccaedc8a30244ecfda9c409ab5.md.jpg)
Лоза
![552532bb4518bd42469ef823f80bedfc.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2016/12/01/552532bb4518bd42469ef823f80bedfc.md.jpg)
Клен
![b203860e9de2b01ed75ff1e6827249f5.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2016/12/01/b203860e9de2b01ed75ff1e6827249f5.md.jpg)
Бумеранги
![b6ad6d210ff4271af0427984e915b329.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2016/12/01/b6ad6d210ff4271af0427984e915b329.md.jpg)
Це мій експромт)))
![87d51ff57269e01a74cdfcf2a6896528.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2016/12/01/87d51ff57269e01a74cdfcf2a6896528.md.jpg)
Рецепт Новорічні імбирні пряники:
мед 200 г
яйця 1 шт.
цукор 1 скл
маргарин125 г
какао 2 ст.л.
порошок до печива 1,5 ч.л.
мука 3 скл.
коньяк 1 ст.л.
кориця 0,5 ч.л.
потертий корінь імбиру 1 ч.л.
потерта цедра лимону 1 ч.л.
ванільний цукор 1 п.
Я використала готову суміш пряностів для пряників.
глазур для пряників:
цукрова пудра 1 скл
яєчний білок 1шт
Мед, маргарин і цукор розігріти на невеликому вогні, помішуючи, до однорідної консистенції. Але не дайте скипіти. Зняти з вогню, трохи охолодити( приблизно до 60 град). Додати яйце, збити вінчиком. Додати 2,5 скл муки, какао, порошок до печива, спеції, цедру і тертий імбир, ваніль, коньяк. Замісити тісто. Воно має липнути до рук. Прикрити серветкою. Поставити на холод мінімум на 1 год. Коли тісто охолоне, стане значно густішим. Вимісити його ще раз, якщо тісто буде ще за рідким і линутиме до рук, по трохи додавайте решту муки, підмішуючи. По консистенції тісто має нагадувати пластилін, бути еластичним. Тепер розкачуємо товщиною приблизно 0,5 см для таких як на моєму фото. Вирізаємо улюбленими новорічними формами для печива. Викладаємо на пергамент. Випікаємо пряники при температурі 180 град.5- 7 хв. Пильнуйте щоб не згоріли))).
З цієї порції виходить багато пряників, просто я частину тіста використала для пряникового будинку))).
Глазур для пряників:
Цукрову пудру просіяти. Насипати у глибоку миску. Додати білок. Перемішати, збити міксером до білого кольору. Маса має стати густішою.
Я використовувала вже готову глазур. Просто окрім пряників я робила пряниковий будиночок і потрібна була маса для склеювання запчастин будинку.
![085f2496466471c723c076af5d70376e.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2016/12/02/085f2496466471c723c076af5d70376e.md.jpg)
Новорічні пряники "Орінго"