Мій рецепт для тих у кого геть мало часу, але душа бажає солоденького.
Кекс у чашці, приготовлений у мікрохвильовці, простіше не буває. З приготуванням таких ласощів можна впоратися за 20-30 хв (це я врахувала іще й час на фото і миття посуду).
Отже вам знадобляться:
Складові:
борошно - 4 ст. л. (без гірки);
цукор - 3 ст. л.;
какао - 3 ст. л.;
яйце - 1 шт.;
молоко - 3 ст. л.;
масло - 3 ст. л.;
розпушувач для тіста - 0.5 ч. л.
Додатково горіхи, родзинки, шоколад, кокосова стружка, цукати, тощо для присмаки чи декору.
Змішати окремо сипучі інградієнти, окремо розтоплене масло (зручно розігріти в мікрохвильовій) яйце і молоко.
Поступово додати сухі інградієнти до рідкої фракції тіста збиваючи вінчиком чи виделкою (кому чим зручніше). Тісто має бути досить рідким.
Змастити стінки чашки маслом, або олією. Під час випікання тісто збільшується вдвічі (але спершу піднімається іще трохи вище), тому чашечки наповнюємо тістом трішки менше ніж на половину їх висоти (я наповнювала на третину висоти, щоб точно не прогадати, бо не планувала подачу в чашці й не мала часу на миття мікрохвильовки у випадку невдачі).
Випікати в мікрохвильовій печі до готовності 2-5 хв, час може відрізнятися залежно від потужності мікрохвильовки і розміру чашки (в оригіналі рецепту в мережі було вказано 3 хв, в моїй мікрохвильовці 2.5 хв вже було забагато, але кексики в мене були крихітні ), можна перевірити готовність дерев'яною шпажкою.
Отримаємо отакий результат:
Заварюємо каву і насолоджуємося. Смачного!
Присвячено підвісу "На чашечку кави" і всім дуже зайнятим любителькам (любителям) напою