Хостинг фотографий для пользователей Оринго
Чат с менеджером

ЗАДАТЬ ВОПРОС

 
Ювелирный дом Оринго
0800-759-550
(бесплатные звонки)

Присвячується підвісу "Танцовщица" та всій балетній тематиці Орінго)

Пнд, 16/11/2020 - 17:20 #1

Присвячується підвісу "Танцовщица" та всій балетній тематиці Орінго)

Добрий день, Орінгівці!
Рада, що ви заглянули в мою темку) як тільки прочитала правила нового конкурсу " На десерт" зразу знала, що саме маю спробувати приготувати. Саме спробувати, оскільки даний торт готувала вперше, тож не судіть строго. 
Представляю вашій увазі торт " Анна Павлова" , створений на честь відомої російської балерини, він уособлює легкість та повітряність, схожість з балетною пачкою. Кондитери Австралії та Нової Зеландії досі сперечаються щодо авторства.
Він виник в голові як пряма асоціація з ексклюзивними підвісами " Лебедине озеро" та " Генеральна репетиція". Прикраси вже знайшли своїх власниць, проте втриматися і не поєднати в одному конкурсі три мистецтва ( ювелірне, кулінарне і хореографічне) я не змогла. 
6a636617189f7b141b6a28197979c623.jpg
Отже, для приготуваня основи знадобляться.
- 4 білки
- 200 грамів цукрової пудри
- столова ложка кукурудзяного крохмалю
- столова ложка лимонного соку
- столова ложка яблучного або винного оцту

d8adf1dce5b766e09aa8cf416e0dedb4.md.jpg
Яєчні білки збиваємо до легкої піни (спочатку на невеликій швидкості поступово збільшуючи. Я робила це вінчиком, але якщо є міксер то принцип той самий) і порціями досипаємо цукрову пудру, продовжуючи збивання. Коли утвориться стійка піна додаємо крохмаль, оцет і лимонний сік.
1d32833c4ec545e637e5783948908340.md.jpg
Закінчуємо збивати коли маса стане густою і на поверхні триматимуться сліди від вінчика. На пергаменті для випікання малюємо коло бажаного діаметру і викладаємо отриману масу у формі гнізда). Випікаємо 1 годину в попередньо розігрітій до 150 градусів духовці, перед закладанням температуру зменшуємо до 100 градусів. Відкривати під час випікання не можна. Вимикаємо духовку і не виймаючи даємо торту вистигнути. 
P.S. Правильна Павлова має залишитися білою, проте моя духовка не витримує температуру нормально і торт дещо зарум'янився , що не сильно вплинуло на інші його властивості, зокрема тверда скоринка і ніжна серцевинка. 
b70f1669271854ad6650828109be5d6e.md.jpg
Поки випікається основа приготуємо крем. Беремо 300-400 мл охолоджених вершків 30-33% жирності і збиваємо до стану крему. Вершки мають бути охолоджені, щоб в процесі збивання не отримати масло). Можна купити готові збиті вершки, також можна під час збивання додати цукрової пудри чи ванільного цукру, все на ваш смак.
972108f2154c76144eed540f68998bd5.md.jpg
Класична Павлова прикрашається ягодами чи фруктами, а також м'ятою, проте я вирішила додати карамельну балеринку. На пергаменті для випічки малюємо бажану фігурку. (Я зробила дві, щоб була запасна) і відправляємо в морозилку з дощечкою. 6 столових ложок цукру і 3 столові ложки лимонного соку розтоплюємо на середньому вогні постійно помішуючи, як тільки починає легенько кипіти зменшуємо вогонь і доводимо карамель до бажаного кольору. Паличкою для суші набирала гарячу карамель і малювала по замерзлому пергаменті. 
49d3155821e37b5c46d553b8d37c7491.md.jpg
Коли все готове приступаємо до оформлення)
77d593ec978508adb84b3148fb915988.md.jpg
Ось така краса в мене вийшла) На смак дуже ніжна і легка, але крем досить жирний, зате виноград додає кислинку і з ним дуже смачно!
ae259ef8b6dd51eb4b3967495a5515a1.md.jpg
Дякую за увагу)

Пнд, 16/11/2020 - 17:37 #2

Тим хто проникся темою, пропоную переглянути вмираючого лебедя у виконанні Анни Павлової
Та варіацію Феї Драже ( яка прилетіла на свято десертів в Орінго) 

Пнд, 16/11/2020 - 19:36 #3

Балеринка из топинга просто сказочная! А десерт этот мой любимый! Легкий,невесомый,с кислинкой,если его украсить клубникой или киви.Представляю,какая вкуснота с виноградом.При всей моей не очень большой любви к сладкому,десерт Павлова могу есть...в большом количестве.angry
Ваш десерт и его подача необыкновенно эстетичны и передают атмосферу балета.Удачи вам.За видео отдельная благодарность!
 

Пнд, 16/11/2020 - 20:29 #4

Дякую, рада, що Вам сподобалося) Цей десерт дійсно варто спробувати) Думаю з полуницею чи ківі буде смачно) А ще бачила варіанти з вишнею)

Пнд, 16/11/2020 - 20:06 #5

Маріє Романівно, на перетині трьох видів мистецтва - ювелірного, кулінарного і хореографічного - Ви змогли створити справжнісеньке диво! Дякуємо за дуже красиву і смачну конкурсну тему 

Пнд, 16/11/2020 - 20:30 #6

Дякую, я старалася)

Пнд, 16/11/2020 - 22:38 #7

Вітаю вас із дебютом!  Тортик виглядає фантастично й дууууже апетитно! heart
Дивно, але я ніколи не куштувала цього чарівного десерту, названого на честь тезки... frown 
Треба обов'язково це виправити!
Дякую вам за рецепт і бажаю успіху в конкурсі! surprise

Пнд, 16/11/2020 - 23:38 #8

Дякую) Цікаві бувають співпадіння щодо тезок) Рецепт знайшла в інтернеті, є багато різних секретів ідеального торта. Мій таким з першого разу не вийшов, але смак все компенсував) Та й головне не боятися експериментів) surprise

Втр, 17/11/2020 - 12:21 #9

О-о, какой торт чудесно лёгкий и воздушный! Вы очень точно передали смысл украшения 

Втр, 17/11/2020 - 12:25 #10

Дякую)  я думаю просто прикраси дуже точно передали суть балету)

Втр, 17/11/2020 - 13:22 #11

Какая красота! Воздушный торт и танцующая балерина. Я в восторге!