Хостинг фотографий для пользователей Оринго
Чат с менеджером

Поставити питання

 
Ювелірний дім Орінго
0800-759-550
(безкоштовні дзвінки)

Салат "2 січня"

Ср, 13/12/2017 - 00:19 #1

Салат "2 січня"

Це моя друга спроба взяти участь в конкурсі. Два дні тому, коли реберця в медово-цитрусовому маринаді вже допікалися, побачила, що такий рецепт страви вже розміщений на форумі https://oringo.com.ua/forum/svinye-rebryshki-s-limonom-apelsinom-i-medom , а відмінності в приготуванні настільки незначні, що дублювати рецепт не бачила змісту. (Olio, я щиро вболіваю за вас і можу запевнити всіх, що приготовані таким чином реберця насправді дуже смачні).
В якусь мить навіть вирішила, що не варто брати участь конкурсі, бо виникне спокуса щось придбати, а витрати зовсім не на часі, попереду ж свята... Але перечитала анонс подій на цей тиждень: завтра - огляд літотеки, післязавтра - поповнення каталогу новими прикрасами... і бігом до холодильника, подивитись що можна приготувати на скору руку)).

 

Отож, салат "2 січня". На другий день після святкувань, як правило, хочеться чогось легкого, без м'яса і майонезів.

Для приготування салату нам будуть потрібні:
листя салату
стебла селери
яблуко (кисло-солодке)
апельсин (червоний буде гарніше виглядати в салаті)

І для заправки:
оливкова олія
сік лимону
цедра лимону
сіль
перець
спеції за смаком

Яблуко ріжемо соломкою (не забутьте збризнути соком лимону, бо потемніють); селеру - шматочками впоперек стебла; дольки апельсину, очищені від шкірки і перетинок (одразу і від зерняток, якщо є в наявності) - на 2-3 частини.
9dc7ee1f2040d0f8e769ecb988fe3ecd.md.jpg
З вказаних складників робимо заправку до салату (пам'ятаймо, що яблука вже підкислені соком лимона), додаємо в посудину з нарізаними овочами та фруктами, вимішуємо. Пару хвилин потрібно зачеками, щоб смаки "подружились". Викладаємо на тарілку порване листя салату (я брала готовий мікс салатів), а зверху - овочево-фруктову суміш (не знаю, як інакше назвати). Посипаємо раніше підсмаженими грубо порубаними грецькими горіхами. Салат готовий!
7d0e5b46d2044956e6b13a833732dd87.md.jpg
Перед тим, як виставити цей рецепт на форум, скуштувала салат, щоб спробувати об'єктивно його оцінити. Хотіла написати, що його з задоволенням будуть їсти ті, хто не любить запаху селери, але не впевнена в цьому. Цитрусові частково перебивають запах, але він ще досить відчутний, хоча мені подобається. І, напевне, не всі сприймуть поєднання смаків. З іншої сторони, це - дуже корисний салат, його оцінять ті, хто обмежують себе в калоріях. А якщо хтось не любить таких "голодних" салатів, зможе зробтити його більш "ситим", додавши варену курку або телятину-гриль.
Смачного! surprise
 

Ср, 13/12/2017 - 12:16 #2

Мені дуже сподобався салат!surpriseДумаю, він і новорічний стіл прикрасить! Додам до святкового меню))

Ср, 13/12/2017 - 12:36 #3

Так, він врівноважить ситі святкові страви