В багатьох закладах швидкого харчування в меню є сирні кульки: сир в паніровці, обсмажений у фритюрі. Страва ситна, досить смачна, але зовсім не корисна. У кулінарній книзі відомої галицької господині Дарії Цвєк я відшукала декілька рецептів традиційних українських сирних кульок, котрі на відміну від іноземного фаст фуду набагато корисніші, простіші в приготуванні та різноманітніші.
Заміксувавши знайдені рецепти відповідно до продуктів знайдених в холодильнику, отримала наступний план дій:
- 300 г свіжого сиру
- 60 г масла
- 2-3 зубчики часнику
- невеличкий пучок зелені
- 1 ложка сметани
- 1 ложка майонезу
- 100 г твердого сиру
- 2 яєчних жовтки
- волоські горіхи
- корнішони
- спеції за смаком
Масло кімнатної температури розтерти зі свіжим сиром і з розтовченим часником, посолити та поперчити, додати сметани з майонезом, посічену зеленину та добре вимішати. Найшвидше та найпростіше скористатися блендером. Сирна маса повинна бути однорідною і густою.
Сформувати невелички кульки, розміром з горіх, начинити їх різною начинкою. Добре підійдуть різноманітні горішки, сухофрукти, мариновані гриби та перчики, корнішони.
Половину кульок обкачати у посіченому жовтку, решту - в натертому твердому сирі, викласти на таріль. Найкраще ця страва смакує охолодженою, тож рекомендується перед подачею поставити на деякий час в холодильних. Для зручності сервірується шпажками чи паличками, виделка не потрібна. Залишок сирної маси можна використати як намазку на хліб.
Найбільше часу в процесі приготування зайняло фотографування. Також існує небезпека наїстися до того, як все буде готово
Дякую всім за увагу та смачного!
Сирні кульки по-галицьки