Зазвичай мій сніданок складається з кави й пари тостів.
Але вихідними можна дозволити собі не зважати на калорії та час і згадати солоденьки сніданок з дитинства.
Тож у неділю ми ласували млинцями.
Знадобляться 1-2 яйця, 2 ложки цукру, трішечки солі, приблизно пів літра молока, 15 ст.л. борошна (щедрих, з горкою), 2 ст.л рослинної олії, 1 ч.л. соди і трохи оцту. А ще шматочок сала для смаження і згущене молоко з чорним шоколадом без цукру для складання млинцевого торту.
Тож збиваємо яйця з цукром та сіллю, додаємо 1/2 молока, потім просіяне борошно, потім залишок молока (так виходить більш однорідне тісто), додаємо гашену соду і олію, і починаємо смажити на змащеній салом сковорідці.
А далі готові млинці промащуємо згущеним молоком, притрушуємо кожний гірким шоколадом і складаємо так званий млинцевий торт. Заварюємо запашний чабрецевий чай — і сніданок зі смаком дитинства готовий. Смачного!
Смак дитинства