Всім привіт! Хочу поділитися з вами рецептом приготування печених яблук з двома різними начинками: 1) з горіхами та ізюмом; 2) з солоденькою гарбузкою.
В нашій родині прийнято запікати яблука вже дуже давно, і рецепти передаються з покоління в покоління. Запечені яблука - це смак мого дитинства, це найсмачніший для мене десерт на той час (тоді в 90-ті, коли я була ще маленькою дівчинкою, морозиво та цукерки були тільки на великі свята, адже достаток нам не дозволяв купувати частіше). Найсмачніші запечені яблука ті, які готує моя бабуся, бо вона їх пече в печі + робить це з великою любов'ю. Я ж свої яблучка запікала у духовці, вони вийшли теж смачненькі та ароматні))

Взагалі яблука дуже цінний фрукт в плані насиченості різними вітамінами і іншими біологічно активними речовинами, тому, крім того, що вони смачні, то ще й дуже корисні.
Зараз за вікном осінь, а ще .... ну дуужжее багато яблук в мене в саду (адже живу я в селі, в нас усе своє))). Гарбузки теж уже є зібрані з городу, а ще горіхів ціла купа й медочок смачненький.
Отож, для запікання яблук з начинками мені знадобилися:
- яблука;
- солодка гарбуза;
- горіхи;
- ізюм;
- мед;
- ванілін та кориця.

Яблука слід помити та зрізати з них "кришечки", почистити їх від насіння (тобто, зробити отвори для начинки). Далі готуємо начинки:
- Подрібнені горіхи змішуємо з порізаним ізюмом, посипаємо корицею та ваніліном і додаємо мед. Все ретельно вимішуємо і накладаємо в яблучка;
- Нарізаємо маленькими кубиками солодку гарбузу, додаємо до неї ванілін та мед. Також гарненько вимішуємо і викладаємо в яблучка.

Після цього накриваємо нафаршировані яблука "кришечками", викладаємо на деко, на дно якого слід налити десь 1 см води та ставимо в духовку. Температура запікання 180 градусів, час - приблизно 30-40 хв (в залежності від сорту яблук).

Ну і не забуваємо прикрасити ароматні яблучка для кращого настрою і, щоб ще більше нам смакували).

Рецепт дуже простий та не дорогий, страва виходить смачна та корисна, ВЕГЕТЕРІАНСЬКА), а головне - нагадує смак дитинства) Усім смачного!
Смакуємо осінні яблучка)