Доброго ранку усім форумчанам!![surprise surprise](https://oringo.com.ua/sites/all/modules/oringo/includes/ckeditor/plugins/smiley/images/cvetochek.png)
Сніданки для мене ще та задачка, бо я зовсім не рання пташка) Але реалії - вони такі... з понеділка по п"ятницю встаю раненько, прокидаюсь трішки пізніше після душа та запаху кави
Тому не важко здогадатись, що класний сніданок для мене то так о годині 11, але по будням, с’est la vie!, 7 година.
Тому сьогодні ділюсь з усіма своїм швидким "робочим" сніданком та сніданком "для душі"![](https://oringo.com.ua/sites/all/modules/oringo/includes/ckeditor/plugins/smiley/images/ulibka.png)
На щодень все дуже просто, але для мене надзвичайно смачно:
- кава;
- сир;
- горіхи;
- мед;
- кориця.
![b05f8fe2db09eca7f32003960edeb745.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2021/01/12/b05f8fe2db09eca7f32003960edeb745.md.jpg)
Поки заварюю каву...
![8bfeb2f3ce5e26bdd80476b448cfc0bf.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2021/01/12/8bfeb2f3ce5e26bdd80476b448cfc0bf.md.jpg)
...нарізаю сир, лущу горіхи, заправляю все медом та корицею.
![e7f6c0cb888b624ee352f37086964420.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2021/01/12/e7f6c0cb888b624ee352f37086964420.md.jpg)
В каву теж часто сиплю корицю, так для мене аромат ще більш приємний.
![8d098b3f3c9605b0b3e5f120821fdd25.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2021/01/12/8d098b3f3c9605b0b3e5f120821fdd25.md.jpg)
Легко, просто, швидко та смачно!
![c6ec0892cd2faf172056256769561e86.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2021/01/12/c6ec0892cd2faf172056256769561e86.md.jpg)
Сніданок вихідного дня більш енергозатратний, але теж дуже простий. Я люблю домашній сир у запіканках, ватрушках, млинцях, запечених яблуках.... Тому на вихідні я себе тішу сирниками. І сирники мають бути "сирними", а не мучними) Хто також так полюбляє сир як я наготуйте такі складники:
- 400 гр домашнього сира;
- 1 яйце;
- 3 - 4 ст.л цукру;
- 50-60 гр манки;
- трішки розпушувача тіста;
- ванілін за смаком;
- мука для паніровки.
![b8d76d07db737f1a36056fdcb1ef17a6.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2021/01/12/b8d76d07db737f1a36056fdcb1ef17a6.md.jpg)
Дуже важлива особливість: творог має бути жирності не менше 9% і сухим. Якщо сир вогкий, відкиньте його на марлю, щоб збігла вся сироватка. Кількість манки теж залежить від вогкості сиру, але не забивайте нею тісто, воно має липнути до рук.
Коли з усім розібралися, змішуємо та переминаємо всі інгредієнти.
![45cdcdbc2daa0477fd5d413968f9aba6.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2021/01/12/45cdcdbc2daa0477fd5d413968f9aba6.md.jpg)
Лишіть тісто на 10-15 хвилин, за цей час трішки набухне манка та почне працювати розпушувач, так сирники будуть ніжнішими.
Припилюємо стіл та руки мукою, починаємо формувати невеликі бочечки. Обсипаємо сирники мукою з усіх сторін, при смаженні це буде смачна шкоринка.
![3cab8caca420701c7f0118e4c9c639b2.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2021/01/12/3cab8caca420701c7f0118e4c9c639b2.md.jpg)
Смажимо на маслі (або рослинній олії) на середньому вогні близько 3 хвилин з кожного боку (час ще залежить від самої сковорідки).
![09a8ab1ec5ccf4a5e090966ceee57982.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2021/01/12/09a8ab1ec5ccf4a5e090966ceee57982.md.jpg)
Нюанс: не смажте сирнички так щільно як я, краще мати простір по боках)
Ну от все і готове, смакуйте з чим полюбляєте: джем, сметана, кориця, фрукти, шоколад![](https://oringo.com.ua/sites/all/modules/oringo/includes/ckeditor/plugins/smiley/images/ulibka.png)
![70350734123de7c8db156b5ca00fc763.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2021/01/12/70350734123de7c8db156b5ca00fc763.md.jpg)
І як висновок скажу, що в битві сніданків для мене завжди перемагає той, який я змогла скуштувати в тишині і наодинці
Не знаю чому, але переконалась, що тоді мій день проходить менш стресово і продуктивніше. От такий цікавий факт!
Смачного!![surprise surprise](https://oringo.com.ua/sites/all/modules/oringo/includes/ckeditor/plugins/smiley/images/cvetochek.png)
Сніданок поспішний Vs сніданок розслаблений