Хостинг фотографий для пользователей Оринго
Чат с менеджером

Поставити питання

 
Ювелірний дім Орінго
0800-759-550
(безкоштовні дзвінки)

Суп Алхіміка

Пнд, 11/02/2019 - 23:13 #1

Суп Алхіміка

    Кінець зими - початок весни це період авітомінозу, потягу до яскравих весняних кольорів та вишукування нових способів зігрітися та нарешті розібратися з застудою. Одним з відомих супер-джерел вітамінів та антиоксидантів є червонокачанна капуста. Якось так повелось, що з неї зазвичай готують салати, але вони дуже швидко приїдаються. Шукаючи спосіб зарядитися вітамінами від цієї капусточки, відкрила для себе рецепт крем-супу з неї. Точніше заміксувала декілька варіантів і отримала свій, тому і назва вигадана (хоча цей суп і наближається до еліксиру молодості, що так затято намагалися створити мрійники-науковці).
 

0725845da9b4497fe43ae8a761b2241b.md.jpg


    Складові супу (на кастрюлю 5 л):
 - червонокачанна капуста 1 кг
 - 2 великих картоплини
 - 2 морквини
 - 1 велика цибулина
 - 4 зубчики часнику
 - корінь імбиря (3-4см)
 - 3-4 яблука
 - лимон
 - 350 мл вершків
 - паличка кориці, 2 зірочки бадьяну, 2-3 лаврових листа
 - 150 мл червоного сухого вина
 - 2 столових ложки цукру
 - м'ясо на бульйон (опціонально)
 - сіль та перець за смаком
    Для подачі:
 - яйця
 - свіжа зелень
 - вершки чи сметана за бажанням
 

d6cb2f4974790b721cb7facd59e73093.md.jpg


    Варимо м'ясний бульйон, у мене було філе індички.
    Нарізаємо цибулю, часник та імбир дрібними кубиками. В кастрюлю наливаємо рослинну олію та висипаємо цибулю та цукор, смажимо постійно помішуючи до легкої карамелізації. Додаємо імбир, часник та вино. Готуємо поки вино майже все не википить.
    Нарізаємо картоплю і моркву кубиками (чи скибочками, чи як завгодно - вагома перевага крем-супу це неважливість гарної нарізки). Яблука чистимо від серцевини, нарізаємо ломтиками та заливаємо на пару хвилин водою з лимонним соком. З капусти знімаємо верхнє листя та грубо шинкуємо. Спеції, для зручного виймання з супу, запаковуємо в марлю або чайний пакетик.
 

78cfc2e2b9cb380e9476f6ceb5f7f821.md.jpg


    Додаємо картоплю, моркву, капусту та мішечок зі спеціями у кастрюлю. Заливаємо овочі водою чи бульйоном так, щоби покрити їх, але не більше. Варимо до готовності. Виймаємо спеції.  Додаємо яблкуа та вершки, даємо закипіти. Блендером доводимо все до однорідної маси. Якщо суп вийшов загустий можна додати ще води або вершків.
    А тепер можна провести невеличкий алхімічний експериментmail Фіолетова капуста чудовий хімічний індикатор і змінює свій колір від потрапляння в лужне, або кисле середовище. Тому можна трохи змінити колір супу додавши оцет (ліворуч на фото) або соду (праворуч). Для наглядності досліду додала їх більше ніж треба)
 

82d6e6b5e97e1b624dd5c00623bdff48.md.jpg


   Поки суп готувався встигаємо нарізати та обсмажити м'ясо з бульйону в якомусь смачному соусі. Також готуємо яйце-пашот на кожну порцію. На низ тарілки кладемо м'ясо, наливаємо суп, додаємо вершки чи сметану за смаком, згори кладемо яйце та прикрашаємо свіжою зеленню. Чудово смакує з тостами чи домашніми сухариками.

 

803057dd417741f795dbb3ecb2f4d48b.md.jpg
 
    Смачного!surprise

Пнд, 11/02/2019 - 23:27 #2

Ого!) Як справжній алхімік може зробити золото з свинцю)), так і Ви створили дещо надзвичайне зі звичних продуктів!
Смакота! surprise (І винце я таке люблю...)))

Вс, 24/02/2019 - 21:35 #3

Щиро дякую!surprise Вино в супі звісно просто для аромату, весь алкоголь викіпає)indecision

Втр, 12/02/2019 - 00:05 #4

ВАУ! Який яскравий і чарівний рецепт! Назва відповідає 100%!
Хоч продукти й усі, що я люблю, але не впевнена, що зможу таке ж відтворити, для мене надто складно frown  А от спробувала б залюбки indecision

Вс, 24/02/2019 - 21:39 #5

Дуже дякую!surprise Я зазвичай роблю більш простий варіант, трохи підсмажую цибулю з часником, потім додаю всі овочі, доварити, подрібнити блендером, додати вершки чи молоко, готово! Крем-супи як на мене взагалі "ліниві" супи:)

Втр, 12/02/2019 - 13:10 #6

Очень понравился Ваш удивительный рецепт и стильная подача. Получилось оригинально, ярко и со вкусом! И очень необычно... Однозначно беру на заметку!

Вс, 24/02/2019 - 21:45 #7

Щиро дякую за такий приємний відгку!indecisionsurprise

Втр, 12/02/2019 - 19:51 #8

Дуже незвично, навіть не уявляю, який він на смак Ваш алхімічний суп! Вам вдалося мене здивувати!
Якось у Німеччині куштувала червону капусту, тушковану з ябуками. Але цей суп вже щось зовсім інше.

Вс, 24/02/2019 - 22:01 #9

Чоловік сказав, що на смак щось квіткове нагадує Як на мене вийшов більш пряний варіант супу з білокачанної або кольорової капусти:) Дякую за ідею тушкованої капусти з яблуками, треба спробувати!)surprise

Ср, 13/02/2019 - 20:12 #10

Шикарний рецепт, класна презентація! Ні разу не пробувала зробити  такий яскравий супчик, хоча готувала дещо схожий з молодої білокачанної капусти.  Зацікавило фото з дослідамиangry Відразу згадалося, що фарбувала варені яйця у  насиченому відварі такої капусти і вони виходили казкового бірюзового кольору

Вс, 24/02/2019 - 22:04 #11

Дуже дякую!surprise На смак дуже схоже на крем-суп з білокачанної капусти) І справді треба зробити такі крашанки, яка чудова ідея!