Хостинг фотографий для пользователей Оринго
Чат с менеджером

Поставити питання

 
Ювелірний дім Орінго
0800-759-550
(безкоштовні дзвінки)

Яблучна "перинка"

Пт, 17/08/2018 - 17:18 #1

Яблучна "перинка"

Це дуже швидкий яблучний пиріг, який я готую аврально, коли гості вже їдуть-летять-поспішають. У цьому серпні за популярністю цей рецепт у мене на першому місці: бо ж яблук уродило, наче в Едемі. Отже, що потрібно:
5 яблук (обожнюю в пирогах соковиту Славу переможцям)
1,5 склянки просіяного борошна (1скл.пш. та 0,5 кукурудзяного), можна ще додати, якщо бачите, що тісто просить)
1скл.цукру
Сіль, ваніль, кориця, горішки -за смаком.
3 яйця
0,5 пакетика - розпушувач для борошна
1ст.ложка смачної олії з олив
1ст.ложка вершкового масла
2ст.ложки жирної сметани або йогурта

Яйця (холодні) збиваємо в мисці разом з цукром, додаємо сіль, олію та йогурт. Потім домішуємо борошно з розпушувачем та спеціями. Виходить м'яке та еластичне тісто: не рідке, але й не жорстке, забите. Таке, що його можна буде ложкою розподілити на деко з яблуками.
Накриваємо миску з перинкою лляною серветкою, щоб відпочила, і згадуємо про яблука. Ріжемо навпіл та скибочками. На антипригарній пательні на вершковому маслі з цукром та корицею підрум'янюємо скибочки. Потім...маємо два шляхи: або викладаємо наше тісто на деко тонким шаром, а потім прикрашаємо його яблуками (можна ще ягодами)... або навпаки, викладаємо сперше яблука, щоб накрити їх "перинкою".
Усе! Випікаємо наш кулінарний шедевр в нагрітій до 175 градусів духовці. Десь хвилин 15-20, залежно від товщини. Неймовірно смачно та духмяно! 
8483a3deef98d71d328b0ed9a773de16.md.jpg ffa68bfb8d9ad1bdf49799e647acaab8.md.jpg 7311fb7964917165669e59f953e20456.md.jpg 76cf7f202956cbeb585ff10eed411f28.md.jpg

Пт, 17/08/2018 - 19:48 #2

Красивый пирог. Я обычно яблоки и другие фрукты нарезаю, смешиваю с тестом и выкладываю в форму. Так очень нарядно получается, надо будет сделать)

Пт, 17/08/2018 - 19:55 #3

Спасибо! :)

Пт, 17/08/2018 - 20:32 #4

Обожаю яблочные пироги!! У меня правда это скорее осеннее блюдо - ассоциации с золотой осенью)))
Спасибо за новый рецепт!! Попробую обязательно ! 

Сб, 18/08/2018 - 13:57 #5

Да, август - преддверие осени, так что все правильно) спасибо вам!

Пт, 17/08/2018 - 20:40 #6

И я!) мой рецепт очень похож) только я половину теста выкладываю в форму потом слой яблок( ещё люблю добавлять в сезон абрикос или слив немного)и сверху остальное тесто) . Ваш пирог ещё и очень красив! Буду пробовать )

Сб, 18/08/2018 - 13:56 #7

О, вот со сливами я не пробовала печь! Надо обязательно попробовать 

Пт, 17/08/2018 - 21:09 #8

Рецепт точно как для меня - все ингредиенты любимые! Пирог просто супер, красавец! А назва яка лагідна та смачна))

Сб, 18/08/2018 - 13:56 #9

Спасибо))) если тесто удается, то оно и правда как перинка))) мягкое и пушистоа!

Пнд, 20/08/2018 - 21:53 #10

А от що вийшло у мене!0db5d8b1b1ef7fde1f1cfbbea39d3536.md.jpg

Втр, 21/08/2018 - 14:21 #11

Ой, як класно! :) Супер!