Хостинг фотографий для пользователей Оринго
Чат с менеджером

Поставити питання

 
Ювелірний дім Орінго
0800-759-550
(безкоштовні дзвінки)

Як вивозити срібні прикраси за межі України?

Чт, 21/09/2023 - 12:53 #1

Як вивозити срібні прикраси за межі України?

Добрий день, форумчанки!
Дуже потрібна інформація  та досвід про вивезення срібних прикрас Орінго.
У мене є необхідність виїхати на кілька місяців за межі України. Звичайно хочу взяти з собою улюблені срібні прикраси і  виїжджати буду на авто. Вже передивилась багато інформації у просторах інтернету, але усюди різні дані. Я розумію, що  1 комплект прикрас буде на мені, але хотілось б узяти з собою декілька сетів (всього  орієнтовно 10-15 одиниць). Чи стикались зі складностями  чи якімось нюансами перевезення? Чи треба декларувати  срібні прикраси?
Будь ласка поділіться  своїм досвідом по цьому питанню, заздалегідь вдячна.

Чт, 21/09/2023 - 13:11 #2

Добрий день. Я кілька разів їздила з чималим пакуночком (набагато більше, ніж 10 -15 прикрас), але то було до війни та літала літаком. Не маю спеціального кейсу, тому просто склала прикраси в зип-пакетиках у пластикові бокси від Ферроро-Роше (2-3 бокси, щільно заповнені)) На митниці під час огляду їх бачили, але навіть не поцікавились)) Гадаю, вони там добре знають, як виглядають коштовності, які дійсно треба декларувати, або які взагалі неможна вивозити. Звісно, в кожної країни є свої митні закони, тому, про всяк випадок, варто почитати.

Чт, 21/09/2023 - 14:03 #3

Юлія, дуже дякую за відповідь.
У тому то й справа, що я теж раніше тільки літала. А зараз треба їхати авто через Польшу. Спробувала вибрати найулюблені прикраси у поїздку, але це так складно, хоч жеребій кидай frown

Чт, 21/09/2023 - 14:50 #4

Гадаю, з Польщею точно проблем не виникне) В нас родичі зараз в Польщі, часто їздять автівкою, то щось забрати з дому, то вивезти. Кажуть, на митниці там все адекватно, по валізах не нишпорять)
Для самозаспокоєння можна в різні кишеньки покласти потроху прикрас, щось в косметичку, щось серед одягу, щоб на ренгені не привертали увагу сукупнітю. Усі ж возять всілякі дрібнички - заколки, біжутерію, ключі... cool

Чт, 21/09/2023 - 14:25 #5

Мені здається, зараз не все так, як раніше, додали обмеження. Тільки повернулась з відрядження до Молдови - їхала потягом та автобусом. В потязі вгагалі нічого не дивились, а ось автобус - переглянули та перещупали кожну валізу на нашому боці. Жіночка на платформі в Кишиневі, що поверталась звідкись літаком, казала, що можна ввозити на територію цієї країни (можливо, це стосується ЄС в цілому) без декларування до 5 прикрас (здається), а додаткове треба декларувати та сплачувати мито. Це їй по прибуттю в аеропорту казали. На ній були золоті прикраси, тож чи відноситься срібло до цих обмежень - треба вивчати питання.

Чт, 21/09/2023 - 14:46 #6

Галіна, дякую  що відгукнулись на мій запит. От і я бачу, що багато змінилось правил з 24/02.
Без прикрас не можу, це мої антидеприсанти,  за 5 років знайомства з Орінго звикла, що в мене завжди є вибір прикрас під будь який настрій. 
 

Чт, 21/09/2023 - 15:46 #7

Особисті срібні прикраси без бірок спокійно можна перевозити. Везли люди й півсотні... Декларувати те, що не є товаром, не треба. Мито сплачувати не треба теж. Якщо раптом дуже хвилюєтеся - просто спитайте на кордоні у прикордонника, чи не треба вписати власні срібні прикраси в декларацію. Та взагалі — точно не треба.)))

Ст.370 Митного кодекса України (Перелік товарів, які можуть бути віднесені до особистих речей громадян)
- особисті прикраси, у тому числі з дорогоцінних металів та каміння, що мають ознаки таких, що були в користуванні; 

Чт, 21/09/2023 - 20:38 #8

Дякую за статтю митного кодексу. Буду розбиратися. 
 

Чт, 21/09/2023 - 17:07 #9

Це не наші вимоги а ЄС і вони з'явились ось майже зараз. Та жіночка перетинала кордон з Молдовією і такі були вимоги цієї країни. У неї був мішечок з прикрасами і їх перерахували. За додаткові (чому саме 5 ?? ) вона мала б заплатити мито Молдові. На нашому кордоні у неї питань взагалі б не виникло. Тоді в автобусі наші шукали щось інше, але точно не прикраси. Тож тут треба з'ясувати чи є такі ж вимоги в Польші.

Чт, 21/09/2023 - 21:31 #10

galina_К пишет:
Це не наші вимоги а ЄС і вони з'явились ось майже зараз. Та жіночка перетинала кордон з Молдовією і такі були вимоги цієї країни. У неї був мішечок з прикрасами і їх перерахували. За додаткові (чому саме 5 ?? ) вона мала б заплатити мито Молдові. На нашому кордоні у неї питань взагалі б не виникло. Тоді в автобусі наші шукали щось інше, але точно не прикраси. Тож тут треба з'ясувати чи є такі ж вимоги в Польші.


Поки що не знаю жодної європейської країни (куди часто їздять українці), щоб вимагали сплачувати мито з особистих прикрас, які були у вжитку. 
В Молдову можна п'ять особистих золотих прикрас, про срібло не знайшла. По Польщі немає регламентованої кількості, тому пропоную орієнтуватися на стандартні 500 євро, якщо це автомобіль. Але це ж знову про нові прикраси...

Думаю, що 15 прикрас у Польщу можна сміливо брати з собою. 

Пт, 22/09/2023 - 00:16 #11

Дякую, що допомагаєте розібратися у правилах митниці. Тепер впевненіше себе почуваю і радію, що зможу взяти частинку своїх скарбів з собою.