Хостинг фотографий для пользователей Оринго
Чат с менеджером

Поставити питання

 
Ювелірний дім Орінго
0800-759-550
(безкоштовні дзвінки)

Зоряні ведмеді...

Втр, 26/11/2019 - 01:36 #1

Зоряні ведмеді...

Наші мрії такі різні, але одне їх точно об'єднує - найзаповітніші, найбажаніші, найсвітліші і найнаївніші мрії родом з дитинства. Хто з нас не мріяв дотягнутися до зірок на небі? Або дізнатися скільки їх, а ще хто там живе на небі? Що означає кожна зірка? А особливо всіх цікавили зорі Великої і Малої Ведмедиці, напевно, усі шукали в обрисах возу силуети ведмедиці і разом з друзями змагалися хто першим знайде "ведмедиць" на небі, яке тільки-тільки починало засвічуватися зорями.

Пам'ятаю як ми з братом часто сиділи на вулиці на лавці і рахували перші зорі, які з'являлися на небі, кожен хотів бути найуважнішим і першим показати де він бачить зірку. Пригала цитату з мультфільму "Ёжик в тумане": "По вечерам Ёжик ходил к Медвежонку считать звёзды. Они усаживались на брёвнышке и, прихлёбывая чай, смотрели на звёздное небо. Оно висело над крышей — прямо за печной трубой. Справа от трубы были звёзды Медвежонка, а слева — Ёжика…" Ми часто уявляли собі різних тварин, яких вбачали у сукупності зірок, але я довго не могла зрозуміти чому ж саме 7 зірок, які дійсно нагадують віз усі називають "ведмедицею", до того ж їх дві - велика-мама і маленька-ведмежа, ну і як можуть бути у ведмедів такі довгі хвости?))). Зізнаюсь чесно, що відповідь на це запитання знайшла щойно в google : просто тисячі років тому картинка зоряного неба була іншою, бо зорі мають властивість трохи рухатися і в давнину люди цілком можливо вбачали у сузір'ї саме ведмедицю. Хоча існує і легенда Стародавньої Греції про те, що Зевс закохався в просту дівчину Калісто, яка була дуже вродлива, у них навіть народився син. Жінка Зевса - Гера дуже ревнувала його і заздрила красі дівчини, тому перетворила її на ведмедицю. Син Зевса та Калісто, коли побачив замість мами вдома ведмедицю, ледь не застрелив її з лука, але Зевс вчасно запобіг цьому і перетворив сина на ведмежа. Відтоді мама і син живуть на небі у таких чудернацьких зоряних сузір'ях. 
b82a7cad92f7a07e5da10afc564f5f6f.md.jpg
Дитячі спогади і мрії щоразу огортають мене приємними відчуттями, коли роздивляюсь підвіс із СМ-2018 "Звездные медведи". Усе в ньому таке миле - особливо те, що підвіс складається з двох частинок, на одній Велика Ведмедиця, а на іншій Мала Ведмедиця, ніби як те ведмежа хоче притулитися до своєї мами і бути разом. А можна носити окремо і завжди бути частинкою один одного.
e5b7f1d11198ece112a92da1df76c56d.md.jpg
А ще на ньому така красива Полярна зірка - вона яскравіша за інші у Малій Ведмедиці, адже вказує шлях мандрівникам і тим, хто заблукав: вона завжди підкаже де північ. Та в очікуванні одного із найулюбленіших і найвеличніших свят  - Різдва Христового, я згадала, що ж саме цю зіроньку ми всією сім'єю щороку чекаємо в Святвечір, вона знаменує народження Христа. Пригадую як мені було років 14 і ми з однокласниками організували різдвяний вертеп у селі, ходили колядувати та грали цікаві різдвяні сценки. Саме в Святвечір мені довелося їхати до іншого села, щоб там на Різдво з самого ранку з друзями піти до церкви, а потім ставити вертеп. Це був такий чудовий вечір, на вулиці справжня снігова зима, було дуже холодно, напевне градусів -15 точно, сніг блищить, дороги в селі не прочищені, йдеш по-коліна снігу, але дивишся на небо і бачиш ту саму Полярну зірку, яка зійшла уже на небі і розумієш, що в цей момент тисячі, а може й більше людей дивляться не неї, але з різних місць. Це так заворожує, видихаєш морозне повітря і радієш тому як же гарно придумане все. Тому, коли дивлюсь на срібних "Зоряних ведмедів", то щоразу переживаю той трепет, ту любов до природи, чистоту і наївність дитячих думок. Як же це чудово, коли природня краса і наші спогади, мрії оживають у сріблі за допомогою вмілих рук чарівників!
c71daa98008aaad4f56e048b27f96021.md.jpg
 

Втр, 26/11/2019 - 10:13 #2

Красиво  Никогда не выделяла на небе отдельных созвездий-  мне все звезды нравятся одинаково сильно- и не ношу подвесы... Но в вашу историю я погрузилась, как будто она мояsurprise

Втр, 26/11/2019 - 14:58 #3

Дякую!surprise Зорі справді всі красивіheart А я дуже люблю розглядати різні сузір'я і вивчати їх чудернацькі назви, навіть парасольку купила собі, в якій під куполом сузір'я з їх назвами)))

Втр, 26/11/2019 - 18:47 #4

Да, подвес замечательный. И наверное замечательный вдвойне, поскольку и правда от него веет детством. Помнится у бабушки в деревне тёмной-темной ночью, когда до ярчайших звёзд казалось можно дотянуться рукой, всегда в первую очередь искала медведиц

Втр, 26/11/2019 - 19:35 #5

А я живу в селі і, коли заходжу ввечері у двір до будинку, то зразу видно Велику Ведмедицю зі сторони лісу))) Можна стояти так довго і розглядати її, але найчастіше ввечері сідаю на лавку і разом із собакою Бімом насолоджуємося зоряним вечором і печивом)

Ср, 27/11/2019 - 17:39 #6

Дуже красиво Ви розповіли про один з моїх найулюбленіших підвісів.
А він уже живе у Вашій шкатулці, чи, лише, у мріях поки що?

Ср, 27/11/2019 - 18:25 #7

Дякую за відгук! Нещодавно у мене з'явилося маленьке 'ведмежа' (я молода мама) і тепер у моїх мріях цей підвіс, з Малою і Великою Ведмедицями та ще й який складається мов пазл, займає провідне місце. Дуже хочу його мати і, сподіваюсь, що найближчим часом він буде в мене)heart

Пт, 29/11/2019 - 09:28 #8

Підвіс і нсправді чарівний (я вже його маю, тож можу категорично заявляти)! Бажаю Вам та "ведмежаті" здоров'я. Ростіть здоровенькі та розумненькі. І, звісно, такий підвіс Вам конче необхідний. Хай сподівання справдяться!

Пнд, 02/12/2019 - 19:11 #9

Дякую за щире побажання!

Чт, 05/12/2019 - 19:03 #10

Мені здається ця прикраса дуже Вам пасує, світла, глибока, життєва, що оспівую традиційні цінності.. Сама мрію про неї, є певні особисті обставини чому не купую, але дійсно мрію.. Маю надію, що обидві мої мрії пов'язані з цією прикрасою справдяться) 

Пт, 06/12/2019 - 14:34 #11

Дякую, цей підвіс дійсно приховує в собі ті цінності, які близькі кожному. Щиро підтримую Вас в тому, щоб Ваші мрії здійснилися, нехай стануть святом і радістю у житті!heart