Хостинг фотографий для пользователей Оринго
Чат с менеджером

Поставити питання

 
Ювелірний дім Орінго
0800-759-550
(безкоштовні дзвінки)

Браслет "Бабусині квадрати"

Чт, 09/05/2024 - 21:54 #1

Браслет "Бабусині квадрати"

Дякую за можливість долучитися до творчого потоку і торкнутися срібної магії! Як завжди це свято від якого буденність стає яскраво!

 
Як чудово, що можна шукати спокій всередині себе (і, дякувати Богу, знаходити його в думках, діях, творчості). Бо, погодьтеся, світ навколишній спокою дарує мало, а жити, все ж, якось треба.
 
В період найгостріших переживань занурююсь у свій внутрішній Всесвіт задопомогою двох улюблених занять - читання і гачкування. Іноді навіть поєдную їх (коли рахувати петлі не треба, і візерунок простий). 
 
Книгам в Орінго присвячено багато прикрас. Є навіть каблучка,присвячена в'язанню (чомусь асоціюю зі спицями), а ось мені дуже закортіло присвятити мрійну прикрасу саме в'язанню гачком,бо спиці - то не моє від слова "взагалі", а ось гачок - то релакс і медитація. (А ви знали, що цей вид рукоділля чудово розвиває мозок, і його навіть рекомендують в якості відновлювальних вправ після деяких перенесених хвороб (розповіла моя подруга, яка зараз живе в США). А ще в'язання знижує тиск, знижує серцебиття, тренує пам'ять. Під час нічних обстрілів часто гачкую. Чоловік завжди питає чи я здорова - воно гупає, а я петлі рахую. Так. Рахую. І досить гарно це мене відволікає. Бо у мене тут своя атмосфера)

проблема в тому, що ланок в браслеті може бути більше, але якщо їх малювати більше, вони в квадрат не вміщаються так, щоб було видно...
Фото для модулю голосування, якщо пощастить:


5ae0e9ba9367e2daf96ca065f493ed98.md.jpg
 
Ідея: браслет, зіставлений з однакових за розміром срібних пластин, на кожній із яких бачимо випуклу схему дуже популярного серед майстринь і трендового серед модниць, візерунку "Бабусин квадрат".
0a611720b3ff9819a5e72ab16c6e553c.md.jpg
Чому саме "Бабусин квадрат" ? Бо для мене цей мотив дуже яскраво відображає стан, в якому живу з лютого 22: крок по кроку роби те, що робиш, аби згодом отримати результат. Просто живи. Просто роби. Не складаючи руки. Навіть коли не знаєш нащо то все. Навіть коли не можеш уявити, куди тебе приведе дорога. Навіть коли здається, що цей малий крок не здужаєш, і покинеш все сплутаним клубком серед бурхливого виру життя...
 
Так само і квадрати: в'яжи собі, медитуй, а потім, коли назбираєш достаньо, просто візьми нитку, зший, і побачиш, як малі квадрати склалися в щось велике. Якась така в'язана філософія. Але вона чудово тримає підтікаючий дах і рипучі нерви.
 
А ще квадрати - це спосіб перехитрити мозок, який боїться розпочинати якусь велику роботу через страх невдачі. Так у мене "народжуються" сумки,кардигани, ковдри з квадратів. Улюблений - кардиган з 97 квадратів) в життєрадісних ромашках. А починався він з 2 квадратів для чохла. ba1e3b013b2ba19a332c2b1643fac3af.jpg

 
 
Чому вирішила малювати саме схему, а не імітацію пров'язаного квадрату? Зізнаюсь, пробувала малювати і пров'яз, але якось...важкувато виглядав такий браслет і погано прочитувався узор.
Я засмутилася, а потім зрозуміла! Мені потрібен код! Схема. Шифр. Те, що для "звичайного перехожего" буде виглядати просто як цікавий візерунок на гарному браслеті, а для тих, хто в клубі, стане таємним посланням.
 
Отже, про прикрасу:
 
Пластини квадратної форми приблизно 2 см на 2 см. 
Візерунок-схема випуклий
В середині кожного квадрата по камінчику кабошона 6 мм.
Покриття оксидування.
 
Поєднувати ланки будуть ланьцюги (наче повітряні петельки). 
 
Важкувато в квадратний формат умістити мій довгий браслет, тому зробила його схематичним. Узори на ланках можна видозмінювати, але бажано зберегти симетрію в кожному окремому квадраті (симетрія мене заспокоює)

Намальовано в Ilustrator. Фото речей в колежі мої. Дякую за увагу.
 
 
 

Пт, 10/05/2024 - 02:12 #2

Дуже цікаве і потрібне (особливо взимку indecision) у Вас захоплення!
Браслет мені теж сподобався. Чудові візерунки. Я теж люблю симетрію.surprise

Сб, 18/05/2024 - 15:37 #3

Щиро дякую) хоча я дуже люблю і літньо-внсняні речі гачком. Сумки, футболки та інше)

Пт, 10/05/2024 - 08:09 #4

Оригінальний браслет. Завдяки візерункам усім здасться знайомим, бо усі хоч декілька разів починали щось вʼязати. cheeky

Сб, 18/05/2024 - 15:38 #5

Це так) особливо люблю книги зі схемами цих квадратів. То ціле мистецтво)

Пт, 10/05/2024 - 08:29 #6

Гарна ідея!

Сб, 18/05/2024 - 15:38 #7

Дякую)

Пт, 10/05/2024 - 11:25 #8

Браслет прекрасний . Бажаю удачі surprise
Люблю ажурні речі і поки не важко для зору було, любила в"язати гачком серветки. Це як медитація).

Сб, 18/05/2024 - 15:39 #9

О так! Серветки мене заспокоювали під час сильних обстрілів. Бо требарахувати петлі, а не вибухи слухати)

Пт, 10/05/2024 - 11:56 #10

Шикарний браслет! І саме із схемами чудово вийшло! Гачком теж вмію, але більше спицями в'яжу. Теж рятувалась, як і Ви, квадратиками. Але спицями квадратики більше, тому збирала в плєди. Чотири штуки на поточний момент вже зроблено, два друзям подарувала, а два - наші. Добре пам'ятаю що десь посередині першого руки потроху перестали стрибати, дійсно дуже дієва терапія. Гачком його подруга обв'язувала - вона справжній "гачко-майстер". :) Бажаю успіху! Бо вже хочу такий браслет :)

Сб, 18/05/2024 - 15:42 #11

Дякую! Плєди теж робила. Але зАлізе пуффі для малечі. Вони такі затишні і цікаві. 
мене бабуся навчила читати читали і це особлива ностальгія. Там ще книги були з Чехословакії) нічого не зрозуміло крім схем.