Хостинг фотографий для пользователей Оринго
Чат с менеджером

Поставити питання

 
Ювелірний дім Орінго
0800-759-550
(безкоштовні дзвінки)

Сирники «Панські» (з секретом)

Втр, 06/04/2021 - 02:22 #1

Сирники «Панські» (з секретом)

...У бабусі ми бували рідко, бо за її життя було не так легко дістатися у село за 800 км від нашого міста... але спогади про доброту в її очах і постійне бажання нагодувати міську дитину щоразу оживають, коли ми готуємо за сімейними рецептами 

Будучи від народження панянкою, вона під час війни була змушена працювати на панів у іншій країні Всі заздрили її господарям, бо ніхто так смачно не готував, як Марія.

"А ти – пані", – відзначив офіцер ворожої армії, коли вона відважила йому ляпаса за те, що підійшов надто близько і пильно дивився на принади (вона була фігуристою красунею з білосніжною шкірою, густим волоссям кольору стиглої світло-золотої пшениці і васильковими очима). До слова, перманентне почуття гідності успадкували всі жінки нашої родиниindecision


...Ранок у селі – це відчуття, ніби десь життя вирує без тебе, бо на повну гучність лунають звуки усього живого, що є на подвір'ї, і кличе до столу аромат бабусиних сирничків або пряженого молока з пальошками (розмістила б цей рецепт, але схожий конкурсний вже є)... ммм... як не дивно, цю смакоту легко приготувати за 15-30 хв (залежить від порції). 

Інгредієнти:
350 гр 
кисломолочного сиру
2 яйця + 1 жовток

(на око і за смаком)
жменя манки
в міру цукру
дрібка солі
стільки ж соди
трохи ванілі


ed6fca7d5a24bf828f88f6379184538a.md.jpg

У чому ж секрет?)) Власне, їх два))

Перший – у цій страві поєднуються традиції і сучасність, бо кілька століть тому, коли мої предки по жіночій лінії почали передавати одна одній кулінарні секрети (звісно, усно; дівчатка, навіть панянки, грамоті не навчалися – мою бабусю вчив мій дідусь), про такі чудА як ваніль і близько не чули – страви були смачними за рахунок натуральних якісних продуктів.

Другий – бабуся завжди додавала +1 жовток (без білка) у випічку, якщо за рецептом мали бути яйця. "Це наше сонечко", – говорила вона мені, хитро посміхаючись. Шкода, що я так і не дізналася, що означав цей ритуал... але щиро його виконую, коли печу здобу (ніколи не підводив – завжди пишне тісто! ех, тут би рецепт традиційної паски розмістити, але ж потрібна демонстраціяfrown). 

Приготування:

  1. Сир розім'яти (якщо крупні фракції) і віджати (якщо дуже вологий).
  2. Додати яйця і жовток, цукор (з ваніллю або ванільний цукор – кому як до смаку), сіль і соду, "щедру жменю" манки.
  3. Лишити на кілька хвилин постояти, щоб манка увібрала в себе вологу. Якщо маса рідкувата - додати ще трохи.
  4. Сформувати "колобочки", перед обсмажуванням – приплюснути як зазвичай на сирники. УВАГА! За що люблю цей рецепт – ніякого обвалювання у борошні/сухарях тощо. Все чистеньке і охайне, а сирнички не прилипнуть до сковорідки.
  5. Смажимо як завжди. У нас – чавунна пательня, тому з олією, але можна і на антипригарній чи будь-якій іншій, як звикли.
  6. Перевертаємо і слідкуємо чи не підкрався хто хижийmail От я не вслідкувала – "в живих" лишилася лише порція на роботу (ледь відвоювала).
  7. За умов, якщо вдалося забарикадуватися і зберегти всю партію – розбарикадовуємось і кличемо всіх до столу. 

bb4b595db84c4541ac0f21955029d5ab.md.jpg

СМАЧНОГО ЛАСУВАННЯ ПИШНЯКАМИ!!!!!!!!любовь

87ebf12fc724252c9932ce28906b14e6.md.jpg

P. S. От дивлюсь на ці прості нерівні кружечки – і здається, зараз почую, як бабуся пропонує свіженького молочка або холодненької сметанки... і замість суму – радію, що вона продовжує жити у всіх наслюбовьлюбовьлюбовьлюбовьлюбовь

Чт, 08/04/2021 - 12:49 #2

У мене трапився дуже мокрий сир, тому на зламі сирники схожі на оладки) але на смак вони – 100% сирнички, легенькі та ніжні і дуже дієтичні, якщо їх не смажити, а покласти у форму та запекти при 160 до готовностіindecision

Запрошую на віртуальне чаювання з сирниками та варенням))

abce57b7a0874c08826d15e79f6dde82.md.jpg

Втр, 06/04/2021 - 10:17 #3

Ганно Андріївно, сирнички вийшли такі пухкі і рум'яні, здається навіть через екран можна відчути аромат  А ще дуже цікавий секретик з "сонечком", дякую, що поділилися - обов'язково спробую!

Ср, 07/04/2021 - 13:08 #4

Дякую, Ольго!heartsurprisesurprisesurpriseheart

Сподіваюся, що все вийде, тому чекатиму на результати Ваших експериментів 

Поки що похвалюся тим, що спалила трохи калорій від максі-порції смакотуликівindecision

3749504cf605d0a7a1d0eef5f527e648.md.jpg

Насправді я не 94% користувачів обійшла, а пів Києва))))

Ср, 07/04/2021 - 13:16 #5

Дуже люблю сирники! Апетитні фото!heartsurpriseСкористаюсь Вашим рецептом дієтичного приготування!

Чт, 08/04/2021 - 12:49 #6

Смачних експериментів!!!!surprisesurprisesurprise

Мене цей рецепт завжди виручає, коли треба швидко щось легке і, водночас, поживне зробити для компанії зголоднілих) або для несподіваного чаювання))

Якось моя "дієтична" подруга не помітила, як ми на двох за годинку розмови з'їли всю мисочку свіженьких пишнячків)))))

Вс, 11/04/2021 - 10:48 #7

Очень нравится кушать сырники! Ням-ням

Вс, 11/04/2021 - 21:18 #8

Пригощайтесяindecision З чим любите найбільше? Є різне варення, сметанка...

Вс, 11/04/2021 - 22:40 #9

АЮ пишет:
Пригощайтесяindecision З чим любите найбільше? Є різне варення, сметанка...


Мені з сметанкою....angry

Пнд, 12/04/2021 - 12:03 #10

Класика!!!!heart

Вс, 11/04/2021 - 22:05 #11

Сирники чудові, апетитні рум'яні сонечка на тарілці Обожнюю сирники по різним рецептам, Ваш теж потрібно спробувати))