З першого погляду це і кашею назвати важко!
Ця ситна і смачнюча страва родом з мого дитинства. Я дуже добре пам'ятаю, як бабуся готувала її в неділю (бо ж це святкова страва!) в печі в колишньому полив'яному горщику. Найбільше я любила шкірочку, яка запікалася на каші зверху і була найкращим смаколиком.
Бабуся розповідала, що така каша була обов'язковим частуванням на колишніх весіллях: крім короваю, хліба і самогону, треба було запастись ще огірками з бочки, салом і такою солодкою жовтою кашею на десерт)))))
Я оригінальний рецепт трішки осучаснила та підігнала під своїх дітей, бо саме пшоно вони їдять не охоче, а от в новому форматі жовта каша - наше улюблене сімейне частування, яке можна і гостям запропонувати, і на пікнік з собою взяти, і в лоточок на роботу чи сину в школу на обід налагодити.
![4a2619eab36e8c25c827ab2ea0a75e79.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2018/08/12/4a2619eab36e8c25c827ab2ea0a75e79.md.jpg)
Інгредієнти:
1 склянка рису
1/2 склянки пшона
2 склянки молока
Дрібка солі
Трошки вершкового масла (50 гр)
1 склянка цукру
3 яйця
Крупи промити та відварити іх на молоці з дрібкою солі. Додати масло, перемішати та дати трохи постояти.
Тим часом збити яйця з цукром. Залити цю суміш у рисово-пшоняну кашу, швидко і добре все перемішати, перелити на змащене маслом деко і поставити в розігріту духовку на максимальну температуру.
![99d8e721495eb3933ea717291df70a97.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2018/08/12/99d8e721495eb3933ea717291df70a97.md.jpg)
![2205b45a44dee1e7af07a78f8c3ecc14.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2018/08/12/2205b45a44dee1e7af07a78f8c3ecc14.md.jpg)
![ef84cc4e55c3f029e2cef73f6f6316d2.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2018/08/12/ef84cc4e55c3f029e2cef73f6f6316d2.md.jpg)
Запікати до появи скоринки, це десь 20 хв.
![109db9fd301ecec431841e6601c1b0b9.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2018/08/12/109db9fd301ecec431841e6601c1b0b9.md.jpg)
Дуже добре смакує така жовта каша з абрикосовим варенням, з ягідними сиропами, чи шоколадною глазур'ю. Чи просто з кавою))))
![f83d01fc581bf8bedd1ac2ac23f3cd5b.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2018/08/12/f83d01fc581bf8bedd1ac2ac23f3cd5b.md.jpg)
А ще люблю цю страву за те, що кожного разу з нею можна експкриментувати, додавати щось нове- і виходить щось цікавеньке. Хочу додати ще кілька фотографій цієї страви в різних варіаціях зі свого інстаграму: так-так, все це - одна і та ж жовта каша і я її дійсно часто готую)))
![c22a21df4f1bb611a6cfe235ff81ed77.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2018/08/12/c22a21df4f1bb611a6cfe235ff81ed77.jpg)
![b6905b88cbe7f3793b052471fa7bb0a3.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2018/08/12/b6905b88cbe7f3793b052471fa7bb0a3.jpg)
![dae3fadd7a7e84ee437a35bfb39bccf0.md.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2018/08/12/dae3fadd7a7e84ee437a35bfb39bccf0.md.jpg)
![058d630ff0d6a8d236eedad1a1d89ccc.jpg](http://photo.oringo.com.ua/static/2018/08/12/058d630ff0d6a8d236eedad1a1d89ccc.jpg)
Смачного!!!
Жовта каша (пшоняна солодка каша)