Хостинг фотографий для пользователей Оринго
Чат с менеджером

Поставити питання

 
Ювелірний дім Орінго
0800-759-550
(безкоштовні дзвінки)

Жовта каша (пшоняна солодка каша)

Вс, 12/08/2018 - 16:14 #1

Жовта каша (пшоняна солодка каша)

З першого погляду це і кашею назвати важко!

Ця ситна і смачнюча страва родом з мого дитинства. Я дуже добре пам'ятаю, як бабуся готувала її в неділю (бо ж це святкова страва!) в печі в колишньому полив'яному горщику. Найбільше я любила шкірочку, яка запікалася на каші зверху і була найкращим смаколиком.
​​​​​​Бабуся розповідала, що така каша була обов'язковим частуванням на колишніх весіллях: крім короваю, хліба і самогону, треба було запастись ще огірками з бочки, салом і такою солодкою жовтою кашею на десерт)))))
Я оригінальний рецепт трішки осучаснила та підігнала під своїх дітей, бо саме пшоно вони їдять не охоче, а от в новому форматі  жовта каша - наше улюблене сімейне частування, яке можна і гостям запропонувати, і на пікнік з собою взяти, і в лоточок на роботу чи сину в школу на обід налагодити.

4a2619eab36e8c25c827ab2ea0a75e79.md.jpg
Інгредієнти:
1 склянка рису
1/2 склянки  пшона
2 склянки молока
Дрібка солі
Трошки вершкового масла (50 гр)
1 склянка цукру
3 яйця 

ec64db7e97413f6044957924cf238141.md.jpg

Крупи промити та відварити іх на молоці з дрібкою солі. Додати масло, перемішати та дати трохи постояти.
Тим часом збити яйця з цукром. Залити цю суміш у рисово-пшоняну кашу, швидко і добре все перемішати, перелити на змащене маслом деко і поставити в розігріту духовку на максимальну температуру.
99d8e721495eb3933ea717291df70a97.md.jpg

2205b45a44dee1e7af07a78f8c3ecc14.md.jpg

ef84cc4e55c3f029e2cef73f6f6316d2.md.jpg
Запікати до появи скоринки, це десь 20 хв. 

109db9fd301ecec431841e6601c1b0b9.md.jpg
Дуже добре смакує така жовта каша з абрикосовим варенням, з ягідними сиропами, чи шоколадною глазур'ю. Чи просто з кавою))))

f83d01fc581bf8bedd1ac2ac23f3cd5b.md.jpg

А ще люблю цю страву за те, що кожного разу з нею можна експкриментувати, додавати щось нове- і виходить щось цікавеньке. Хочу додати ще кілька фотографій цієї страви в різних варіаціях зі свого інстаграму: так-так, все це - одна і та ж жовта каша і я її дійсно часто готую)))

c22a21df4f1bb611a6cfe235ff81ed77.jpgb6905b88cbe7f3793b052471fa7bb0a3.jpgdae3fadd7a7e84ee437a35bfb39bccf0.md.jpg058d630ff0d6a8d236eedad1a1d89ccc.jpg

Смачного!!!

Вс, 12/08/2018 - 16:31 #2

Ой, вкусненько как! Люблю молочную кашку такую! А запеченная, судя из Вашего описания, еще интереснейsurpriseНаверное, можно и ванильный сахарок доба́вить.Возьму себе на заметкуcoolСпасибо

Вс, 12/08/2018 - 17:19 #3

Конечно же, сюда можно добавлять свои любимые компоненты, типа сухофруктов, или специй, запекать можно и в микроволновке, и в мультиварке! Спасибо за коментарий, мне очень приятно)))

Вс, 12/08/2018 - 17:44 #4

Ой,какие фотки и кашка!Вкуснота и удовольствие!

Сб, 18/08/2018 - 22:45 #5

Спасибо! Солнечная каша)))

Вс, 12/08/2018 - 23:37 #6

Очень красивое оформление и фото! Интересные вариации рецепта! surprise Надо пробовать делать! 

Сб, 18/08/2018 - 22:46 #7

Спасибо. Если пшоно не очень любите, то можно использовать только рис.

Пнд, 13/08/2018 - 00:53 #8

Выглядит шикарно. Прочла состав и вспомнила,что мама то же готовила пшонно -рисовую кашу. 

Сб, 18/08/2018 - 22:48 #9

Только и варили , и запекали ее в одной и той же посуде))) Спасибо.

Ср, 15/08/2018 - 19:40 #10

Спасибо за рецепт! Очень вкусно получилось. Сначала сын сказал, что это очень странное праздничное блюдо, ведь это не торт))) Но это пока не попробовал - распробовал и добавки просил)))

Пнд, 20/08/2018 - 21:41 #11

Здорово! Мне очень приятно, что вы уже приготовили по моему рецепту, вдвойне приятно, что понравилось. А ведь запеченная на деко, эта каша действительно выглядит празднично, особенно если яйца "хорошие" - з желтыми желтками.