З першого погляду це і кашею назвати важко!
Ця ситна і смачнюча страва родом з мого дитинства. Я дуже добре пам'ятаю, як бабуся готувала її в неділю (бо ж це святкова страва!) в печі в колишньому полив'яному горщику. Найбільше я любила шкірочку, яка запікалася на каші зверху і була найкращим смаколиком.
Бабуся розповідала, що така каша була обов'язковим частуванням на колишніх весіллях: крім короваю, хліба і самогону, треба було запастись ще огірками з бочки, салом і такою солодкою жовтою кашею на десерт)))))
Я оригінальний рецепт трішки осучаснила та підігнала під своїх дітей, бо саме пшоно вони їдять не охоче, а от в новому форматі жовта каша - наше улюблене сімейне частування, яке можна і гостям запропонувати, і на пікнік з собою взяти, і в лоточок на роботу чи сину в школу на обід налагодити.
Інгредієнти:
1 склянка рису
1/2 склянки пшона
2 склянки молока
Дрібка солі
Трошки вершкового масла (50 гр)
1 склянка цукру
3 яйця
Крупи промити та відварити іх на молоці з дрібкою солі. Додати масло, перемішати та дати трохи постояти.
Тим часом збити яйця з цукром. Залити цю суміш у рисово-пшоняну кашу, швидко і добре все перемішати, перелити на змащене маслом деко і поставити в розігріту духовку на максимальну температуру.
Запікати до появи скоринки, це десь 20 хв.
Дуже добре смакує така жовта каша з абрикосовим варенням, з ягідними сиропами, чи шоколадною глазур'ю. Чи просто з кавою))))
А ще люблю цю страву за те, що кожного разу з нею можна експкриментувати, додавати щось нове- і виходить щось цікавеньке. Хочу додати ще кілька фотографій цієї страви в різних варіаціях зі свого інстаграму: так-так, все це - одна і та ж жовта каша і я її дійсно часто готую)))
Смачного!!!
Жовта каша (пшоняна солодка каша)