Вітаю усіх!
Сьогодні готуємо традиційну українську страву галушки!
Галушки - це швидко, доступно, ситно і дуже смачно!!!
Нам потрібні такі інгредієнти
* для тіста
- 1 ст. теплої води;
- 1 яйце;
- 20 гр. дріжджів;
- 400 гр. муки;
- 1 ч.л. цукру;
- 0.5 ч.л. солі;
* для заправки
- 300 гр. бочка;
- 4 цибулини;
- сіль, спеції за смаком.
Замішуємо тісто. В теплій водичці розчиняємо дріжджі, додаємо сіль і цукор, яйце і поступово добавляємо муку (обов"язково пересипану через сито). Тісто по консистенції нагадує як на вареники, але більш ніжніше, не забите мукою. На декілька хвилин лишаємо тісто "відпочити" і переходимо до заправки.
Заправка - то вже справа на любителя Можна із тушкованим м"ясом, сметаною, грибами, просто маслом - варіацій море! Сьогодні традиційно по-українськи і дуууже смачно - із шкварочками. Нарізаємо цибулю півкільцями, бочок невеличкими шматочками. Спочатку обжарюємо свинину, приправляємо спеціями які полюбляєте, тоді додаємо цибулю.
Тим часом наше тісто відпочило і можна його готувати до варки. Ділимо все тісто на дві частини, робимо з кожної джгутики і нарізаємо кільцями. У киплячу підсолену воду (я додаю ще й лавровий листочок) кидаємо наші галушки. Якщо все вдалося, тісто не тоне, тому що воно дуже ніжне. Не варто варити відразу всі галушки, бо вони збільшуються у воді і можуть злипнутися. Краще розділити на дві чи три частини. Варимо 3хв.
До столу подаємо відразу гарячими із запракою до смаку!!
Усім смачного!!!
Галушки