Хостинг фотографий для пользователей Оринго
Чат с менеджером

Поставити питання

 
Ювелірний дім Орінго
0800-759-550
(безкоштовні дзвінки)

От і зебра прискакала!

Ср, 09/11/2022 - 19:28 #1

От і зебра прискакала!

Задумалася я, що дуже давно не було від мене нічого на форумі у блозі. Сьогодні маю слушну нагоду: розповім про новий слайд, додам декілька філософізмиків, і вам теж дам можливість виразити поетичну сторону своєї натури, ще й в зручному форматі.

Ну що, побігли за зебрами? kiss

 

1de9255fa04346b880834eaf3650feec.md.jpg

 

Почнемо з того, що у есе "Про роль непарнокопитних у формуванні поглядів на життя" мені забажалося зебру. Ні, не якусь там велику дику кобилу, яку зовсім не можна приручити — неприборканих халеп і дурних копит наразі маю на будь-який смак. 

 

А ви знаєте, чому зебру не можна приручити?

 

1bf5e338efbcbece72a59ca6da83e23b.jpg

 

На відміну від звичайних коней, які безтурботно пасуться на травичці, зебри живуть у постійній напрузі. Природний відбір перетворив зебр на не надто чемних тварин з непростою вдачею, вони не тільки дуже витривалі і вміють тікати — загнана в кут зебра може розпсихуватися і забити навіть лева на смерть. Своїм відщепенцям зебри теж можуть легко роздати на горіхи.

Також у зебр немає соціальної ієрархії, тому людина чи інша тварина апріорі не може стати їх вожаком. Звісно, вони збираються у стадо, але це для них – не якась там принципова соціальна концепція, а лише техніка виживання. Тому зебри легко товаришують з доповнюючими їх за навичками жирафами, антилопами та страусами, створюють з ними щось на кшталт комун, але вкрай незалежні. Нікого вони вам не нагадують? без понятия

 

От шкода, що в Україні вони само по собі не водяться, бо це ще одна ідеальна тотемна тваринка, яка бездоганно пасує для особливостей нашого народу. Ми дуже різні, ми не шукаємо пророків та кумирів, але миттєво єднаємося, як тільки нашим дітям та батькам загрожує небезпека. А ще на зебрах не покатаєшся, вони до цього не привчаються — де сядеш, там і злізеш. звезда

 

82b9470aa54358eae62f1639014071ee.jpg

 

Отже, мені була потрібна мила срібна зебра, яка б нагадувала про закони життя щоразу, попадаючи на очі.

І термінове завдання було й виконане з надшвидкістю: усього за три тижні в мене вже з'явилася слайд, де за глядачами уважно спостерігають мама-зебра з дитинчам (до речі, малюка зебри кличуть не зебрьониш, а лоша, як і у звичайних коней). Дуже вдячна талановитому ювеліру Павлу Манюку за уважність до моїх срібних забаганок і за ще один чудовий барельєф у моїй колекції. 

 

7acb92180d2115bd136a5690f0aafacb.md.jpg

 

Чарівна зебра тихо говорить своєму нащадку про те, що не потрібно нічого боятися і нікому коритися, що усі оточуючі горою встануть за нього, і не тільки смугасті зебри, а й інші друзі, що вміють кусатися, щипатися і стусанів давати міцною ногою. Вона каже йому про спільну красу навкруги, і про те, що вистачить на Землі радості не тільки людям, а й звірам. От би ще навчилися ми всі домовлятися і не тягнути до себе на горба більше, аніж потрібно, зітхає вона... 

Юне лоша захоплено слухає і вірить — його доля буде вже зовсім іншою, раз мама так каже. І ось, вже незабаром, домовляться великі й малі мешканці планети, що не треба ні на кому їздити, і головне — що шкіра зебри назавжди пасує тільки зебрі. 

 

ac724e423bdfb1fc8d6f33cc22e554de.md.jpg

 

0a7dd0bf65f83d04e2fac2cbcd27795c.md.jpg

 

Ну що ж, світ змінюється... І хоча людство занадто повільно сприймає свою фізичну обмеженість і безмежність ментальну, шанси на тотальне прозріння зростають. 

Зафіксувала собі ще один важливий закон буття: не треба чекати, поки скінчиться чорна смуга і почнеться біла. Розслаблюючі внутрішні перемовини "потерпи, може ще й обійдеться..." нібито обезцінюють моє життя сьогодні.

Так, смуга дуже темна і не зрозуміло, де їй край. І не можна повернутися назад, на білу смугу.

Так, бува важкувато не загубитися у темряві. Інколи шлях треба намацувати голіруч щогодини. 

Так, немає інформації, допоки тягнутиметься ця полярна ніч. Бо ми раніше тут не опинялися.

 

Але ж це і є моє справжнісіньке земне життя, безцінне і таке швидкоплинне... Тож немає мені різниці, яка попереду смуга, бо зебра моя, праця моя, країна моя і мить ця — теж тільки моя.  

 

03656a90f57c4936dddc0595a86218bf.md.jpg

 

Сподобався вам слайд "Зебри"? Який ще тотем зробити у вигляді слайду для колекції "Чарівні картинки"девочка
 

Ср, 09/11/2022 - 21:55 #2

Аж мурашки побігли по шкірі коли побачила в фотохості слайд! Я у захваті!!! Мені дуууже потрібна ця Зебра!!!heart

Ср, 09/11/2022 - 22:03 #3

Все частіше ловлю себе на думці, що з кожним новим слайдом мені все більш подабаються ось такі: фактурні, з тваринками, без камінців. 
Замислилась над тотемом. Пішла думати...і повернулась!
Мабудь, хочу Лева!❤

Ср, 09/11/2022 - 22:09 #4

brenda пишет:
Все частіше ловлю себе на думці, що з кожним новим слайдом мені все більш подабаються ось такі: фактурні, з тваринками, без камінців. 
Замислилась над тотемом. Пішла думати...і повернулась!
Мабудь, хочу Лева!❤


Дякую, Ірино Ігорівна! Буду уявляти майбутнього лева))

Ср, 09/11/2022 - 23:19 #5

Задумалася над тваринками на слайді і зрозуміла, що хочу цілий зоопарк! Ластівку. Колись давно, у дитинстві, на канікулах у бабусі, спостерігала за ластівками: коли вони починали робити гніздечки, була пора вертатися до Харкова... 
Ще кумедного пацючка. Це нестандартна тваринка, але які ж вони розумники! І добре потоваришують з різними магічними прикрасами. 
І осьміножку, який привольно розкинув на слайді щупальця - тотем для усіх, хто сумує за морем...

Ср, 09/11/2022 - 23:34 #6

Може лелека?
ЦІкаві птахи, точно "тотемні" для нашого народу, а іще ж бувають і білі і чорні, як і лебеді.

Ср, 09/11/2022 - 23:45 #7

Який гарний слайд! Яка чудова зебряча родина! Які влучні слова! Щиро дякую за ще один слайд із класним змістом! 
Багацько ж я про зебр не знала...

Ой, навіть не знаю. Слайд із котиками (теж хотілося б маму кішку, і кошеня), лев - також обома руками "за", а ще, мабудь, білого ведмедя (чи ведмедів). І також погоджусь з попереднім коментарем - чіпляють слайди без каміння, лишень із срібла, із рельєфами і оксидуванням.

І вже зберігла комент, і перед очами з'явився лис! Ось лиса в сріблному слайді дуже кортить! Вони взагалі такі харизматичні і сріблогіничні (чого тільки білий лис з СМ-22 вартує!)

А якщо не тварин, а просто "живих істот", то хотілося б слайд із птахами. Навіть намалювала такий ескіз, щоб не втратити образ...

Чт, 10/11/2022 - 00:06 #8

Тигра хочеться! indecision

https://photo.oringo.com.ua/image/z9I
 

Чт, 10/11/2022 - 02:56 #9

Як же плiдно, панi Олена, працює Орiнго! heart Начебто зовсiм нещодавно я з Вашоï подачi  почала мрiяти про цю чарiвну iстоту, а вона вже тут, та ще вдвох, во всiй своïй красi!  Це свято для мене, без перебiльшень. Моє наступне замовлення, поза чергою, буде для зебреняток)) surprisesurprise

Чт, 10/11/2022 - 08:59 #10

Класний слайд! Навіть закортіло придбати й собі, але поки думаю наскільки він "мій", бо якось наче й дуже гарно, але з собою чи близькими ніяк не асоціюю. 

Перше, що спало на думку, хоч і не тварина, так бойовий гусак. Проте, думаю, що це більше через засилля усілякіх футболок та худі на цю тематику. Та ще й троллінг - це так по-українські. Мабуть, жоден народ в світі не призвичаївся всі звинувачення та образи на свій адрес перетворювати на жарти! Проте дуже сподобалас і Оліна адея з ластівкою. Для мене ластівка - це весна, це надія. А надія та віра  конче нам усім необхідні.

Щодо себе, то мрію про появу прикраси з собакою. Не кімнатною породою, а таким собі собакою-прикордонником: сторожкі вуха, довгий ніс, щоб винюхувати заборонені предмети. Зараз це ще набуває подвійного сенсу. Та й в мене особисто буває настрій, коли волію, щоб мене сторонні не чіпали зайвий раз й розуміли, що таке особисті кордони. А ще, бувало, крокуючи вулицею Володарського в Харкові можна було зустріти хлопців зі службовими цуциками. А вони ж бо такі гарні (хлопці не знаю, всю увагу перехоплювали кудлаті красені), йдеш - усміхаєшся. 

Хоча б і від лева я б не відмовилася) А ось ведмеді зараз викликають ні, не негатив, але відстороненність точно. Всі оці розмови по ворожому тв про ведмедів, "каторий пакажет", "каторий праснулся", "каторого не трожь"... А потім дивишся, як вони ж самі на них полюють і вбивають навіть маленьких... Сама колись малювала на СМ білого ведмедя (добре, що тоді ж був ще ескіз "Зоряних ведмедів"), але зараз, мабуть, просто не хочеться зайвий раз згадувати скажених сусідів.

 

Чт, 10/11/2022 - 10:22 #11

     А я все мрiю про сокола у орінгівському виконанні. Інша назва сапсан, латиною Falco peregrinus, тобто мандруючий серп. Звучить як пісня. Найшвидший птах планети, може розвинути швидкість понад 300 км/год. І особливий птах в історії України.

bcbed4e63b40474943fb237c011a92cb.md.jpg