Хостинг фотографий для пользователей Оринго
Чат с менеджером

Поставити питання

 
Ювелірний дім Орінго
0800-759-550
(безкоштовні дзвінки)

Творчий конкурс "Срібна Мрія – 2023": правила проведення та технічні умови

Пнд, 24/04/2023 - 15:12 #1

Творчий конкурс "Срібна Мрія – 2023": правила проведення та технічні умови

оринго 2 Сутність конкурсу "Срібна Мрія":
 
Участь у конкурсі "Срібна Мрія", який щорічно проводиться виключно для аматорів (не для професійних ювелірів та дизайнерів) на базі сайту oringo.com.ua — це унікальна можливість насолодитися творчим процесом, вклавши в нього своє відчуття світу. Також це шанс виграти і отримати в подарунок* ювелірну прикрасу своєї мрії.
 
Прикраса-переможець буде додана до каталогу Орінго з вказівкою автора ескізу, тож переможець конкурсу "Срібна Мрія" не лише отримує особливу прикрасу, а й залишає свій слід в історії українського ювелірного мистецтва.
 
 
оринго 2 Особливості одинадцятого сезону конкурсу «Срібна Мрія»:
 
Новий сезон ми присвячуємо створенню нової ювелірної культури та спільності зусиль. Як разом ми долаємо усі негаразди та стримуємо ворожу навалу, так разом ми вміємо й творити дива. Жодна мрія не злетить, якщо в неї не повірять, тому в колах Орінго над мріями працюють не лише автор ескізу та причетні ювеліри. Сотні людей дивляться, коментують, обговорюють, голосують, спостерігають за зростанням мрії та щиро радіють матеріалізації у сріблі. Це чудово відображає нашу українську ідентичність - разом ми сила, ми можемо робити насправді гарне та підтримувати один одного і в горі, і в радості. Головне — прислухатися, довіряти і діяти у полі взаємоповаги.
 
Орінго — маленький бізнес з Харкова, ми не можемо зробити щось дуже глобальне та помітне для країни чи світу, але ми створили й багато років тримаємо «злітний майданчик» для справжніх мрій. Ми не пропагуємо свої погляди на життя, прикраси та конкурси, але щиро радіємо усім, хто вміє мріяти, розділяє наші погляди та знаходить нас у хаосі епохи змін. 
 
Чим більше людей замисляться, а що ж вони бачать у ювелірності, що саме їм подобається і чому, та знайдуть розраду у творчості, тим менше шансів на успіх залишиться у «советскіх ізделій», китайського непотребу та бездушних копій брендових прикрас.
 
Ювелірне мистецтво, як і будь-яка складова культурного життя, потребує підтримки та уваги, навіть якщо зараз це виглядає не на часі. З таких маленьких спільнот, з осередків мрійників та єдинодумців створюється особливий візерунок нашої країни. Тому до цього сезону найкращими гаслами будуть: «Ювелірно мріємо разом!» та «Будуймо країну мрій!»
 
 
оринго 2 Важливі моменти участі у конкурсі:
 

Відкриваючи конкурсну тему на форумі, ви підтверджуєте:
- добровільність своєї участі, свою дієздатність та те, що ви уважно прочитали правила проведення цього конкурсу;
- те, що ви справді автор конкурсної роботи. 

Переможців ми попросимо підтвердити свою особистість та надати вірне написання ПІБ для створення диплому.
 
Обов'язково перед подачею ескізу прочитайте правила спілкування. Орінго — це острів миролюбності та спокою, залишається він таким і у воєнний час, тому наполегливо просимо утриматися від неконструктивної критики та засудження ескізів – будь-які коментарі такого характеру видалятимуться без попередження, як і коментарі з настроєм, що суперечить інтересам України та українців. Давайте будемо ввічливими та дбайливими один до одного!

 
 
оринго 2 Терміни проведення конкурсу:
 

Перший етап конкурсу (коли приймаємо ескізи) пройде з 24 квітня до 27 травня (включно). 

Дати подальших етапів конкурсу будуть оголошені 01 червня та залежатимуть від кількості прийнятих до розгляду робіт.
 
 
акционный подарок Призи та заохочення:
 
1. За підсумками конкурсу для втілення у сріблі гарантовано буде обрано 11 ескізів. Кожен переможець конкурсу отримає у подарунок* срібну ювелірну прикрасу, створену за його ескізом, поданим на конкурс, та диплом переможця (у друкованому або електронному вигляді). Доставка прикраси — за наш рахунок.
 
2. Кожен учасник за підсумком конкурсу отримає одноразовий купон на знижку 20% в інтернет-магазині Орінго строком на один місяць з дня видачі (розділи "В наявності" та "На замовлення").
 
 
оринго 2 Переможні ескізи обиратимуться за наступною схемою:
 
1. Журі, до складу якого входитимуть співробітники ТОВ "Ювелірний дім Орінго", попередньо відбирає не менше ніж п'ятдесят технічно здійсненних робіт для Орінго-голосування. Вибір журі ґрунтується на загальному враженні від ідеї та технологічних можливостей нашого ювелірного виробництва. 
 
2. Відібрані ескізи завантажуються в спеціальний модуль для закритого голосування (наприклад, так виглядав модуль минулого сезону), де протягом тижня можуть проголосувати всі зареєстровані користувачі сайту "Оринго" із завершеними замовленнями (оформленими на сайті з особистого кабінету).  

У кожного буде по 5 голосів, результати бачить тільки той, хто вже проголосував. За підсумками голосування буде обрано шість переможців.
 
3. Також у фіналі буде прямий вибір журі – чотири ескізи.
 
4. Один ескіз (з усіх робіт, поданих на конкурс, окрім вже обраних переможцями) вибереться повністю випадково, через рандомайзер, тому шанс на втілення у сріблі має кожен ескіз.
 
5. Кількість переможців може й збільшуватися, якщо будуть сприятливі обставини. Тому не пропускайте публікацію підсумків конкурсу. 
 
 
оринго 2 Створення конкурсних прикрас:
 
Зазвичай прем’єри на сайті відбуваються з вересня по грудень поточного року, по мірі вдалого завершення усіх творчих та технологічних процесів. На жаль, зараз не зможемо назвати точний час втілення ескізів, але обов’язково намагатимемося створити колекцію СМ-2023 до кінця цього року.
 
Після появи прикраси у каталозі автор ескізу має право замовити її виконання у будь-якому з можливих варіантів каменів та покриття, і отримати її будь-де (в інші країни відправлятимемо тільки прикраси, а дипломи надсилатимемо в електронному вигляді).
 
Одночасно з прем’єрою прикрас, що були обрані голосуванням, відбуватиметься розгріш аналогічної прикраси (у базовому варіанті) серед учасників голосування. 
 
 
оринго 2 Вимоги до ескізу та його подання на конкурс "Срібна Мрія – 2023":
 

1. На конкурс подається ескіз будь-якої ювелірної прикраси, яку б ви хотіли отримати. Від одного учасника — тільки одна конкурсна тема з однією прикрасою.
 
2. Ескіз малюється учасником конкурсу самостійно, вручну або у зручній для нього програмі. При використанні програми обов’язково вкажіть її в описі ескізу.
 
3. У ескізу має бути такий ступінь деталізації, який дозволить зрозуміти його ювелірам і всім, хто потім голосуватиме за прикрасу. Вид лицьової частини прикраси є обов'язковим. Інші проекції – за бажанням. Для сережок та складних об'ємних конструкцій бажано додавати вид збоку.
 
4. Початковий ескіз може суттєво доопрацьовуватись при створенні прикраси, що не зменшує значущість ідеї його автора. Зазвичай ми робимо подібні зміни самостійно.
 
5. У конкурсній темі обов'язково має бути зрозумілий опис ескізу з побажаннями з приводу габаритних розмірів прикраси, розмірів та кольорів вставок. Якщо ви малюєте ескіз каблучки, додайте в опис ваш розмір пальця – це важлива інформація для створення моделі прикраси. Не пишіть опис на самому малюнку, будь ласка. Це дуже неакуратно виглядає у модулі для голосування.
 
6. Дайте своїй майбутній прикрасі оригінальне ім'я, що пояснює суть прикраси і не має аналогів у каталозі Орінго. Ми не дублюємо вже присутні в каталозі назви, перевірити ім'я можна в пошуковій системі Google: набрати слово «Орінго» або «Оринго» і далі — бажане ім'я.
 
7. Важливу роль у сприйнятті ескізу відіграє його художній опис, бо неможливо відокремити малюнок від автора. Спробуйте використати це та створити цікавий образ. Ваш опис прикраси не лише допоможе обрати її при голосуванні, а й буде цитуватися у прем’єрному дописі.
 
8. Технічні моменти представлення свого ескізу у конкурсній темі:
- відкрийте нову тему в цій гілці форуму, для цього необхідно бути зареєстрованим користувачем Oringo.com.ua;
- назва теми має повністю відповідати назві прикраси (наприклад, Ескіз підвісу «Теорія»), без інших додаткових слів;
- у тему завантажте чіткий і зрозумілий ескіз прикраси та, за бажанням, супутні ілюстрації для розкриття ідеї (не більше п'яти), й обов'язково додайте текстовий опис ескізу;
- обов’язково потрібне квадратне зображення (співвідношення сторін 1:1) для модуля голосування, якщо у вас декілька квадратних світлин — позначте, яку саме ми повинні обрати для модуля.

9. Зверніть увагу, будь ласка: цього сезону ми не приймаємо ескізи попередніх років (окрім перемальованих наново) і продовження вже існуючих колекцій та гарнітурів (будь ласка, не треба подавати на конкурс каблучки з українськими містами, продовжуючи колекцію «Чарівні міста України»).  
Інших обмежень по видам прикрас, каменям, покриттям та формам цього сезону ми не робимо, але враховуйте можливу масу та закони гравітації. 
 
Як і завжди, ми категорично не копіюємо готові прикраси інших брендів та виробників. Також усі роботи перевірятимуться на плагіат до початку їх втілення. Якщо ви помітили явний плагіат серед ескізів під час проведення конкурсу, напишіть нам про це в особистому повідомленні з посиланнями на оригінал та тему, що його повторює. Незареєстровані користувачі можуть написати нам на пошту oringo@i.ua з позначкою у темі листа "Срібна Мрія". Якщо після розгляду звернення повне копіювання підтверджується, робота знімається з конкурсу.
 
Якщо після прочитання правил конкурсу залишилися питання, поставте їх у коментарі до правил. Подивитися переможців усіх попередніх сезонів можна тут


Бажаємо всім чарівної творчості та теплого спілкування в чарівному світі Орінго!
 
НОВИЙ СЕЗОН КОНКУРСУ ОГОЛОШУЄМО ВІДКРИТИМ!

Будуймо разом країну мрій! оринго 2любовь

 

eda5eb3a71b24b7bef606926fcfa169f.md.jpg


 ------------------------------------
*Під подарунком мається на увазі можливість придбання за 1 грн прикраси, виготовленої за конкурсним ескізом.

 

Корисні посилання:

звездочка "Як створити нову тему на форумі?"

звездочка "Про камінці, з яких будуються мрії" (про особливості різних органувань для створення ескізів)

звездочка "Як налаштувати механіку натхнення..." (поради Олени Маслової) 

Пнд, 24/04/2023 - 19:33 #2

Яка гарна новина!
***
Три срібні кола
Відчинять двері мені
У країну мрій...

Втр, 25/04/2023 - 08:27 #3

Дякуемо!!!!

Втр, 25/04/2023 - 16:45 #4

Бажаю всім учасникм натхнення й удачі! Дякую Орінго  за радість, якою ви з нами ділитеся, незважаючи ні на що heart