Хостинг фотографий для пользователей Оринго
Чат с менеджером

Поставити питання

 
Ювелірний дім Орінго
0800-759-550
(безкоштовні дзвінки)

Підсумки сесії № 24, де ми розмовляли про українську поезію і намагалися уявити її у сріблі

Втр, 05/09/2023 - 20:57 #1

Підсумки сесії № 24, де ми розмовляли про українську поезію і намагалися уявити її у сріблі

Поетична сесія вийшла напрочуд чарівна та надихаюча! А ще вона була цікава, мотивуюча, несподівана, добра та емоційна. І це аж ніяк не дивно — рими вміють грати на потаємних струнах наших душ. 

 

7c8349dd347569dbb242cddd2f9d4599.md.jpg


 
То що ж з роздумів та нарисів ми побачимо у срібному виконанні? 

Дуже шкода, що реальність наразі суворо обмежує мене у кількості ескізів, які реально можна зробити цього року, але сподіваюсь на відновлення модельної роботи після війни і ми напевне ще зазирнемо до магічних альбомів поетичних асоціацій. 

Гарантовано планую оживити поки що тільки два ескізи, але у серці кожен ескіз і уся конкурсна тема прочитана не один раз, вірші — вголос, звісно. 

 
1.  Геніальна фраза і дуже влучний образ подорожника

«…Малкович, наче камертон, що задає звук еталонної висоти і настроює усіх на якісне неповторне звучання»
 
Згодна на усі 100% з Еліною Альбертівною (Lina2018)! Про особистість та про поезії Івана Антоновича Малковича треба нагадувати, бо він важливий голос української щирості й взірець працьовитості. 
 

…Ідуть подорожні — 
ніхто з них, ніхто з них не стане. 
— Я — подорожник, 
прикладайте мене до рани…

 

Також хочу висловити величезну подяку за захопливі образи творчості Стуса, Жадана, Іздрика та інших поетів — вони неймовірні та глибокі. Яка б могла вийти серія підвісок чи брошок! без понятия

Як саме виглядатиме подорожник, поки що не уявляю, бачу певні технічні складнощі з кріпленням, та й підписувати прізвища на прикрасах не ризикну без узгодження з поетами. Ой, самій вже цікаво зазирнути у майбутнє й побачити результат. 
 

49d0e347f809e92a2afd321c89e41e84.md.jpg

 

 

2.  Пливи, рибо, пливи й обов’язково допливи, бо мені теж вкрай потрібна така каблучка! 
 

Любов варта всього –
варта болю твого,
варта твоїх розлук,
варта відрази й мук,
псячого злого виття,
шаленства та милосердь.
Варта навіть життя.
Не кажучи вже про смерть.


Вже трохи розумію, як творить магію Марія Сергіївна (Madra Rua) — це великий дар трансформувати ледь вловимі відчуття у беззаперечну красу малюнка:
 

Поезія ж це про інше; це про власні переживання автора, про враження і досвід, про глибинне, про те, що проходило і проходить крізь душу.

І я як читач можу сказати "Я розумію це. Це мені близьке. Я інтерпретую це крізь призму своїх відчуттів і воно відгукується у мені"

6e9ffabbbfdfae81cd9a854070ef6175.md.jpg



Дякую усім учасницям потужної сесії, яка продовжує звучати на форумі на усі голоси. Прочитайте есе, погортайте сторінки і пишіть про свої відчуття. Разом ми творимо справжню магію! 

О.М. любовь

Втр, 05/09/2023 - 21:29 #2

Дякую за дивовижну сесію. І нові імена, і вже відомі. Знайомі вірші й ті, яких не чула. Звісно, що тепер будемо очікувати прикраси. Най усе вдасться і перепон не буде!

Втр, 05/09/2023 - 21:49 #3

Дякую "Орінго" за поетичну сесію, було дуже цікаво дізнатись про нових сучасних поетів і приємно згадати старих відомих. Вітаю авторів ескізів "Подорожник" і "Пливи, рибо, пливи" surprise

Втр, 05/09/2023 - 22:58 #4

Неочікувано цікава вийшла сесія, надихаюча і лірична, з  голосами різних сучасних поетів та поетес. Я вдячна за чудові вірші і не менш цікаві ескізи, навіть не знаю, як можна було вибирати, бо всі вони - знаки подяки і відзнаки почуттів і емоцій, які викликані цими  віршами. Обидва ескіза неймовірні, чекаю з нетерпінням і вже у черзі surprise.

Ср, 06/09/2023 - 00:23 #5

І я повторю - яка ж була найпрекрасніша поетично-і навіть музична сесія, давно я не отримувала такого задоволення, переглядаючи роботи учасників. Дякую всім талановитим творчим орингівцям!  heart
Дуже-дуже рада обраним ескізам і потай сподіваюся, що, можливо, пізніше додадуться до втілення і якісь інші, стільки прекрасних образів постало перед нашою увагою...

Ср, 06/09/2023 - 11:56 #6

Дякую усім за таку чудову сесію! Приємно, що "Подорожник" відгукнувся багатьом, дуже рада вибору каблучки. Отже, ми усі на одній хвилі. Ще раз дякую!

Ср, 06/09/2023 - 12:13 #7

Дякую за ще одну прекрасну сесію і можливість ділитися своїми думками та баченням літератури. Я багато пропустила в Екслібрісі з різних причин і вже думала, що й ця сесія пройде повз, але неочікувано вона подарувала знайомства з митцями української поезії та нову радість від творчості. Було дуже багато чудових ескізів, що запам'яталися та запали у душу. Сподіваюся, з часом деякі з них знайдуть свій шлях до сторінок каталогу  Дякую усім!

Ср, 06/09/2023 - 17:12 #8

Дякую всім учасникам за сесію, вона була просто чарівна

Втр, 12/09/2023 - 09:41 #9

Прекрасний вибір. Уже в очікуванні heart